Hopp til innhold

Serbia-Albania ender uten poeng

Serbia har blitt tildelt seier mot Albania etter skandalekampen i Beograd. Samtidig trekkes de tre poeng.

Serbia og Albania

Hjemmepublikumet tok seg inn på banen og angrep de albanske spillerne.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

Kampen mellom Serbia og Albania den 14.oktober ble avbrutt på grunn av opptøyer på banen.

Nå har Serbia blitt tildelt seieren i EM-kvalifiseringens gruppe I.

Serbia har samtidig blitt dømt av det europeiske fotballforbundet til å spille sine neste to hjemmekamper bak lukkede dører. I tillegg må både Serbia og Albania betale en bot på 100 000 euro, uttaler det serbiske fotballforbundet.

Trekkes tre poeng

Serbia vinner ikke bare kampen på walkover. De har også blitt trukket tre poeng for slåssingen. Det betyr at begge lag ender med null poeng fra kanten, samtidig som Serbia får en positiv målforskjell på tre mål.

Rudolf Repka, medlem av UEFAs disiplinærkomité, uttalte forrige uke at han trodde kampen ville bli spillt på nytt bak lukkede dører og på nøytral grunn. Det blir den altså ikke.

Albania anker

Albanske spillere angrepet i Beograd

De albanske spillerne måtte rømme inn i garderoben da publikumere gikk til angrep.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp

I følge engelske The Guardian har det albanske fotballforbundet omtalt avgjørelsen som en parodi. De mener at de albanske spillerne var i fare, etter at det serbiske politiet ikke klarte å holde publikum borte fra banen.

– UEFAs avgjørelse er ikke rettferdig. De tre poengene tilhører oss, og de har tatt fra oss det vi fortjener, sier Albanias trener, Gianni De Biazi.

Det albanske fotballforbundet har bestemt seg for å anke saken.

Nasjonalistisk flagg

Utløste slåsskampen

Det var dette flagget som utløste slåsskampen.

Foto: GENT SHKULLAKU / Afp

Det var like før pause at en drone fløy over stadion med et nasjonalistisk flagg. Serbias Stefan Mitrovic rev ned flagget, noe som satte sinnene i kok hos de albanske spillerne.

Videre stormet hjemmepublikumet banen og gikk løs på de albanske spillerne. Det var fullstendig kaos ute på banen. Blant annet fikk en albansk spiller en krakk kastet i hodet.

Odd-spilleren Herolind Shala satt på benken for Albania under kampen. Han tar dommen til etterretning, men ønsker ikke å gi noen kommentar til NRK i dag.

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal