Hopp til innhold

LeBron: – En av de største sportsbegivenhetene noensinne

Natt til fredag står hele USA stille. Fire år etter å ha «bedratt» sin egen hjemby gjør basketstjernen LeBron James (29) sitt kjærkomne comeback i Cleveland Cavaliers-trøya.

En ung LeBron-fan ønsker spilleren tilbake

En ung LeBron-fan ønsker spilleren velkommen hjem.

Foto: Jamie Sabau / Afp

– Ingen av oss burde ta dette øyeblikket for gitt. Dette er antageligvis en av de største sportsbegivenhetene noensinne, sier superstjernen LeBron James før kampen mot New York Knicks.

Kampen som spilles i The Q Arena i Cleveland har i lang tid vært utsolgt. Billettene har gått for over 6.000 kroner. 20.000 tilskuere vil være samlet for å ønske LeBron James og tittelhåpet velkommen tilbake til byen.

Når dommer Tom Washington kaster ballen i været for å sette i gang årets sesong for Cleveland Cavaliers, vil fire år med smerte være glemt for en sulteforet idrettsby.

– I'm coming home

LeBron James signerte for Miami Heat i 2010. Da svarte fansen i Cleveland Cavaliers med å stemple ham som sviker.

Etter fire år borte fra moderklubben vendte i sommer «svikeren» LeBron James tilbake til Cleveland etter fire år i Miami – med to mesterskapsgull i lomma.

– Mitt forhold til nordøstlige Ohio er større enn basketball, skrev LeBron James (29) i et åpent brev som ble publisert på Sports Illustrated.

30. oktober 2014 vil bli stående som en merkedato for Cleveland Cavaliers-fansen. Den hjemvendte sønnen LeBron gjør på ny inntreden i drakt nummer 23 for Cavaliers.

– For fansen betyr dette alt

LeBron James legger ikke skjul på hvor stort det er for den hardt prøvde fansen å gå inn i en ny sesong med optimisme. Etter fire år uten å komme til sluttspillet er nå Cleveland-klubben blant favorittene til å vinne NBA.

Hysteriet rundt basketens største stjerne toppet seg inn mot kampen med Twitter-avstemning om hans kritt-ritual før kampen, avdekking av et 25000 kvadratmeter stort banner og en nyoppusset arena med konfetti til hele publikum.

Merkegiganter, som Nike og Sprite, har kastet seg over hjemkomsten og laget påkostede «velkomstvideoer» for anledningen.

– Det er en ny begynnelse for Cleveland. Vi er tilbake. Det burde vært en nasjonal feriedag, sier Cleveland-innbygger Jon Airhart til cleveland.com.

Klokken ett norsk tid natt til fredag starter jakten på et mesterskap i Cleveland – med en hjemvendt konge.

LeBron Kames ble ønsket velkommen med et ti etasjer høyt banner

LeBron James ble ønsket velkommen med et ti etasjer høyt banner. Banneret er over 2.300 kvadratmeter stort, 720 liter blekk ble brukt og det veier 1,3 tonn.

Foto: Mark Duncan / Ap

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal