Lillestrøm tok «the double» etter Herlovsen-magi

To minutter med fotball-magi var nok til å sende Lillestrøm seirende ut av cupfinalens sjansebonansa.

LSK cupgull

Her kan Lillestrøm slippe jubelen løs etter at cupfinalegull var et faktum. Foto: NTB Scanpix

– Vi var veldig gira på å komme i gang etter en dårlig første omgang for å ta det her, og det er deilig at vi gjør det, sier Herlovsen til NRK etter kampslutt.

Lillestrøm

Spillerne stormet banen etter kampen.

Sammen med spisskollega Lene Mykjåland var hun svært sentral i Lillestrøms første cuptriumf siden 1992. Herlovsen noterte seg med to serveringer og et mål.

Mykjåland vartet opp med storspill, og ble til slutt bokført med assist og mål.

– Jeg er i lykkerus. Nå er jeg lykkelig, sier Mykjåland.

Hun var imidlertid forberedt på en tøff kamp på Telenor Arena.

– Det var gøy å spille, men det var en skikkelig tøff kamp. jeg visste at Ørn ville gi oss kamp, men heldigvis hever vi oss mot slutten.

– Gøy å klare å snu det

– Det var utrolig gøy å klare å snu det. I andre omgang viser vi at vi har spillere med fart i beina, og vi får scoringer på overganger, sier Lillestrøms trener Monica Knudsen etter kampslutt.

Hun var imidlertid misfornøyd med hvordan forhåndsfavorittene startet kampen.

– Dette var målet vårt, og vi er fornøyde med det, men den første omgangen var ikke bra, sier Knudsen.

For det så lenge til at det var den store underdogen Trondheims-Ørn som skulle stikke av med Norgesmesterskapet for kvinner 2014.

På et godt slått dødball raget Lisa-Marie Karlseng Utland høyest, og sendte de tilreisende trønderne opp i ledelsen allerede midtveis i første omgang.

Seieren til tross - trener Monica Knudsen tar ikke helt av.

– Nå er vi «the double»-mestere i to måneder, også får vi starte på nytt igjen, sier Knudsen.

Komm.: Olav Traaen og Tom Nordlie

Se jubelscenene etter kampen her. Foto: NRK

To magiske minutter var nok

Lene Mykjåland

Mykjåland var sammen med spisskollega Isabell Herlovsen sentral i LSKs seier.

Først ut var spissprofilen Lene Mykjåland. Lehn Herlovsen serverte med en upåklagelig pasning, og alene med keeper var Mykjåland sikker som banken.

Like etter var det nok en gang Lehn Herlovsen som var arkitekten. Denne gangen trer hun gjennom Mimmi Matilda Löfwenius. Med en sikker avslutning setter hun ballen til høyre for keeper Nora Neset Gjøen.

Et kvarter før slutt satte hun selv spikeren i kista da hun pirket en flikk av Mykjåland i mål. Med magen sendte hun Lillestrøm i en sikker 3-1-ledelse.

– Det er godt jeg har trent med magen i det siste, ler Herlovsen etter scoringen.

Dahles siste kamp

Til tross for nedslåtte Trondheims-Ørn-spillere var kampen ekstra vemodig for lagets kaptein Solfrid Andersen Dahle. Cupfinalen var hennes siste kamp i norsk toppfotball.

Hun mener likevel at tapet mot Lillestrøm ikke var ufortjent.

– Lillestrøm er et bra lag. De var hakket hvassere enn oss i dag, og de vinner fortjent, sier Dahle.

LSK Kvinner vant 3-1 over Trondheims-Ørn i cupfinalen. Komm.: Olav Traaen og Tom Nordlie

SE VIDEO: Her kan du se alle målene fra cupfinalen.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».