Hopp til innhold

City snublet da Balotelli så rødt

Alex Ferguson og Manchester United fikk en skikkelig påskegave av Arsenal. Nå blir Manchester United seriemestre, mener Lars Tjærnås.

Mikel Arteta og Mario Balotelli

Mikel Arteta (t.v.) jubler for målet som kan ha gitt Manchester United seriegullet. For Mario Balotelli (t.h.) ble det en langt verre ettermiddag.

Foto: Bildemontasje NRK / Scanpix

Lars Tjærnås

Lars Tjærnås tror ikke City kan ta igjen United i år.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

– Jeg tror ligaen er avgjort. De tar ikke igjen forspranget til United, sier Tjærnås til NRK.no.

Mikel Artetas scoring tre minutter før full tid gjør at City sakker akterut i kampen om ligatroféet. De lyseblå er nå åtte poeng bak byrival Manchester United på tabellen med seks kamper igjen.

– United er stabile, og kan i verste fall tillate seg tap i toppkampen. Men like mye tror jeg at det er avgjort på grunn av Citys tilsynelatende resignasjon, sier fotballeksperten.

Han var nemlig ikke imponert av det han fikk se av Mancinis menn på søndag.

– City virker på en måte mette og resignerte, kranglete og frustrerte. Balotelli er et kapittel for seg selv, og ba nærmest dommeren om rødt kort. City manglet tempo i flere posisjoner og ble trykket veldig langt tilbake, sier Tjærnås.

Mancini gir ikke helt opp

Roberto Mancini

Roberto Mancini sa på forhånd at Premier League kunne avgjøres denne helgen. Og jammen gikk ikke alt galt for City-manageren.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Manchester City-manager Roberto Mancini uttalte forrige uke at tittelkampen kunne avgjøres denne helga.

Han vil ikke gå med på at serien er avgjort, men innrømmer at det blir tøft.

– Det er ikke avgjort rent matematisk, men det blir veldig vanskelig. Nå må vi bare starte å vinne kamper, sier Mancini i et intervju vist på TV 2.

Dramatisk kamp

Publikum fikk servert et realt fotballdrama på søndag. Etter Manchester Uniteds kontroversielle seier tidligere på dagen måtte City vinne for å henge med i toppen.

Likevel var det Arsenal som bombarderte City-målet gjennom hele kampen. Robin van Persie hadde flere enorme sjanser, og på et tidspunkt hadde tre forskjellige Arsenal-spillere hver sin 100-prosentsjanse i løpet av fire-fem sekunder.

Likevel tok det 87 minutter før Arsenal fikk sitt gjennombrudd. Mikel Arteta stjal ballen fra Pizarro og klinket til fra 20 meters hold.

Ballen snek seg under Joe Hart, og Arsenal kunne juble for tre meget viktige poeng i kampen om mesterligaplass neste sesong.

– Nå blir det veldig vanskelig for dem å slå United. Man vet aldri i fotball, og det blir spennende helt til siste slutt, men det ser sånn ut, sier Arteta i et intervju vist på TV 2.

Balotelli utvist

Mario Balotelli fornekter seg ikke og havnet nok en gang i fokus. I første omgang kom italieneren susende inn i en takling og kjørte knottene inn rett under kneet på Alex Song.

Mario Balotelli

Mario Balotelli fikk sitt andre gule rettt før slutt, men kunne fort vært utvist allerede i første omgang.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

En helt forferdelig takling, men dommer Martin Atkinson beholdt det røde kortet i lomma.

Ikke mange minuttene etter gikk Balotelli nok en gang inn i en duell med knottene først, og rett før pause kom han sent atter en gang. Italieneren fikk omsider gult kort da han kom for sent inn i en duell med Sagna mot slutten av første omgang. På det tidspunktet mente nok de fleste at han allerede burde vært utvist i nesten 20 minutter.

Utvist ble han uansett, for bare minutter etter Arsenals seiersmål kom han altfor sent inn i en takling. Martin Atkinson var aldri i tvil, og Balotelli fikk kortet han skulle hatt langt tidligere i kampen.

Store sjanser for van Persie

Arsenals kjempesjanser kom på rekke og rad i begge omganger.

Robin van Persie fikk den største før pause da han headet hardt og kontant fra tre-fire meters hold etter en corner, men på streken stod lagkamerat Thomas Vermaelen i veien.

Midtstopperen greide ikke komme seg unna tidsnok, og dermed reddet han City fra et tidlig baklengsmål. Etter en drøy time fikk van Persie nok en gang en enorm mulighet da han fikk stå helt alene inne i feltet.

Innlegget kom delvis bakfra, så nederlenderen var akkurat desorientert nok til at han traff stolpen i stedet for nettet med headingen fra litt over fem meter.

– Vi var det beste laget og hadde flest sjanser, men det er alltid tøft når du ikke scorer på sjansene mot et lag som City, sier Arteta.

Vanvittig kanonade fra Arsenal

Sjansen var ingenting i forhold til mulighetene som ble misbrukt av lagkameratene bare noen minutter senere.

Først traff Theo Walcott stanga, så bommet Thomas Vermaelen på ballen foran åpent mål, og til slutt tråklet Tomas Rosicky ballen rett utenfor - også han for åpent mål.

– Vi dominerte uten å score, og da blir det litt nervøst. Jeg følte at det lå i lufta at vi ville score, for de kom seg aldri skikkelig ut, og heldigvis scoret Arteta nok et flott mål for oss, sier Arsenal-manager Arséne Wenger.

Arsenal har nå to poengs forsprang til Tottenham på fjerdeplass og fem poeng til Chelsea på femteplass.

– Det var utrolig viktig, for Newcastle er så stabile, og Tottenham er fortsatt med, så det blir en kjempefight mot slutten, sier Arteta.

Mikel Arteta

Mikel Arteta jubler for langskuddet som gikk i mål.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Fotball

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland