Hopp til innhold

Alt klart for et tøft oppgjør på Gjemselund

Mens KIL har starta sesongen med tre strake seirer, står HamKam uten poeng. Det ligger an til å bli et tøft oppgjør mellom Kongsvinger og HamKam på Gjemselund i ettermiddag.

Kongsvinger-HamKam

Det er duket for Hedmarks-derby i dag når Kongsvinger møter HamKam på hjemmebane.

Foto: Wiik Larsen/Kongsrud / NRK

Det blir intet mindre enn et realt Hedmarks derby i ettermiddag. Skal vi tro de to trenerne er dette en viktig kamp både for spillere og fans.

– Det er litt spesielt og møte Kongsvinger, men vi gleder oss veldig.

Det sier HamKam-trener Vegard Skogheim. KIL har starta sesongen sin bra med tre strake seirer, for HamKam er statistikken noe dårligere. Men Skogheim tror ikke noe handler om flaks eller uflaks.

– Vi kan ikke skylde på uflaks at vi ikke har vunnet noen kamper enda. Flaks fortjener kan gjennom godt arbeid, uflaks gjennom dårlig. Nå må vi gå inn for å jobbe hardt, og det må vi også i denne kampen, sier han.

Viktig kamp

Skogheim er klar over at for fansen er dette en kamp man godt kan kalle et hatoppgjør. Likevel er det ikke det som er fokus i dag.

– Fotball er jo følelser og dette blir nok for mange et litt elsk-hatoppgjør. Vi på banen tenker uansett ikke så mye på det for da blir det bare «kål». For oss er dette en hvilken som helst kamp, men selvfølgelig, det blir nok mye publikum og det er alltid moro, sier Skogheim.

HamKam har ny keeper for anledningen da deres egen Ivar Rønningen er ute med skade. Nå skal irske Gary Hogan beskytte buret, og det ser Skogheim fram til.

– Ja, han er jo en rutinert keeper. Fra før har han stått i Steinkjer og han er altfor god for tredjedivisjon. Han har ikke spilt for oss før, men treningene ser lovende ut, sier han.

– En festdag

Kongsvinger og KIL spillerne har nok god selvtillit foran dagens kamp med sine tre seire allerede. På tross av det mener de kampen i dag blir tøff og at det må kjempes for å få tre poeng mot et Kamma-lag i poengnød.

– Vi ser fram til denne kampen. For spillerne, klubben og supporterne er jo dette en festdag. HamKam er en av de kampene som fenger mest på hjemmebane, men her gjelder det og være sjerpa, sier assistenttrener Stian Aasen.

Må jobbe hardt

Aasen sier laget er realistiske og mener at denne kampen poengmessig er akkurat som alle andre kamper.

– Vi kommer til å gå inn i den første duellen som om det er den siste. Her må det jobbes hele veien så vi tar absolutt ikke lett på dette, sier han.

Har dere et psykisk overtak på denne kampen?

– Det har vi ingen fokus på. Vårt fokus er å se på HamKam sine prestasjoner og våre egne. Vi har mye å gå på, men vi må skru på bryteren og være gode fra første sekund, sier Aasen.

– Jeg kan love at vi skal gjøre alt vi kan for at de som er på banen med rød drakt i dag gir 100 prosent, noe annet ville vært en katastrofe, sier Aasen.

Kampen sparkes i gang klokka 14.30 på Gjemselund.

Flere saker fra Innlandet