Hopp til innhold

Hattrick fra toppscorer Djurdjic

Nikola Djurdjic senket de oransje fra Aalesund nærmest på egen hånd i Haugesund i kveld. Bortelaget klarte aldri å ta igjen måkenes ledelse.

Nikola Djurdjic, FK Haugesund - Aalesund

Haugesunds Nikola Djurdjic jubler for sin 2–0 scoring i eliteseriekampen mellom Haugesund og Aalesund på Haugesund Stadion onsdag.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Det var duket for Djurdjic-show på Haugesund stadion da Aalesund kom på besøk. Han startet med å smelle en straffe i buret, satte inn to til, og hattricken var et faktum. Deretter fikk Michael Haukås æren av å øke ledelsen. Aalesund reduserte to ganger, men maktet ikke å ta seieren.

– Har ventet lenge på min første hat trick

Nikola Djurdjic

Nikola Djurdjic var kjempeglad for å ha scoret sin første ekte hattrick i dag.

Foto: Ness, Jan Kåre / Scanpix

– Det er en god følelse. Jeg har ventet lenge på min første ekte hat trick, så det var fantastisk. Jeg har flere ganger hatt to mål, men dette er helt spesielt, sier Nikola Djurdjic til NRK etter kampen.

Har ble med det toppscoreren eliteserien med 7 mål på 9 kamper.

– Jeg og Alex Søderlund har spilt godt sammen til nå i år, og vi har tenkt å fortsette med det. Når du er fokusert, og er på rett sted til rett tid så kommer målene. Vi skaper alltid mange målsjanser, sier han.

– Blacket ut, men kom oss tilbake

Jostein Grindhaug

Jostein Grindhaug hadde blandede følelser etter kampen til tross for seieren.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

– Jeg burde nok vært mer fornøyd, men jeg er småirritert på den perioden der vi blanket litt ut. Det var ikke bra, men vi rir det av og får tre fortjente poeng, sier FKH-trener Jostein Grindhaug.

Laget hans viste klasse i de siste 20 minuttene av førsteomgang, og i begynnelsen av andre, men var svært dårlige i perioden Aalesund reduserte.

– Det en periode der Aalesund tar fullstendig over. Vi gjorde ikke jobben vår i den perioden. Det som er gledelig er at vi tok oss inn igjen og overtar kampen det siste kvarteret. Det er en styrke at vi kommer tilbake igjen etter å ha vært så dårlige, sier han.

– Kampen var kjørt

Kent bergersen

Kent bergersen, assistenttrener i Aalesund.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

– Vi er skuffet. Vi føler at vi spillemessig gjør en ok bortekamp, men vi gjør altfor mange tekniske feil som fører til at Haugesund produserer noen målsjanser og er effektive og setter de sjansene de får. Når vi slipper inn fire mål borte blir det vanskelig å vinne, sier LSK-assistenttrener Kent Bergersen.

Trenere og Aafk-fansen fikk en hard førsteomgang i ansiktet. Haugesund ledet 3–0 allerede til pause.

– Det kom tre kjappe mål, og et rett etter pause. Da var i realiteten kampen kjørt selv om vi fikk to raske mål og et lite håp klarte vi aldri å få inn den tredje for å få spenning i kampen, sier Bergersen.

– Det er bare å legge denne kampen bak oss, hvile ut og gjøre oss klar for Brann på søndag, legger han til.

Dødelig effektive Haugesund

Begge lag startet kampen friskt og offensivt i regnværet på Haugesund stadion. Etter hvert tok hjemmelaget over kampen, slik de som regel gjør på eget gress.

1-0: I det 27. minutt får FK Haugesund straffe etter at Morrison handser på hjemmelagets corner. Djurdjic stiller seg ved merket og setter ballen iskaldt i det høyre hjørnet. Keeper Grytebust er etter den, men skuddet er for hardt og FKH tar en fortjent ledelse.

2-0: Kun to minutter etterpå blir storscorer Nikola Djurdjic servert en gylden mulighet til å doble ledelsen, og han skuffer ikke. Innlegget kommer fra Vegard Skjerve på høyre kant og når Djurdjic som står mutters alene på bakerste stolpe. Han header ballen i mål uten problemer fra omtrent to meters hold.

Hat trick fra Djurdjic

3-0: Haugesund har full kontroll. Like før pause legger Djurdjic på til 3-0, og lager Hattrick foran et jublende Måkeberg. Sema drar seg fri og legger inn i feltet. Ballen faller ned på streken etter en dårlig klarering, og Djurdjic stikker fram en tå og scorer. Grytebyst er rasende på dommeren da han mener at han hadde en hånd på ballen da Djurdjic var sparket den.

Haugesund leder fortjent til pause, og fikk ekstremt god uttelling på sjansene sine. Hjemmelaget angrep konstant, og fikk lønn for strevet. Aalesund gjorde for så vidt jobben sin, men hadde litt uflaks bakover og slurvet grovt framover.

4-0: Fem minutter ut i andre omgang hælsparker Djurdjictil Sema som spiller igjennom til Søderlund. Han serverer til Michael Haukås som bredsider ballen i mål fra kloss hold.

Aalesund reduserer

4-1: Reduseringen kom etter 56 minutter. Trygve Nygaard gir Aalesund frispark i god skuddposisjon. Tremaine Stewart benytter seg av muligheten, og scorer sitt første mål i eliteserien. Ballen går gjennom muren og Per Morten Kristiansen er sjanseløs.

Aalesund fremstår som et bedre fotballag i andre omgang. Målsjansene er på plass, og pasningsspillet begynner å sitte.

4-2: I det 61. minutt kom det nok en redusering fra bortelaget. Daniel Arnefjord bringer spenningen tilbake i kampen etter et skudd fra like under 20 meter.

Etter Aalesunds andre scoring fikk de muligheten til å heve laget og spille seg til flere målsjanser. Men istedenfor sank de litt sammen og maktet aldri å komme seg opp igjen.

De fremmøtte til 16. mai-kamp i regnværet i Haugesund fikk god valuta for pengene.