Hopp til innhold

RBK er klar for Odd Grenland i kveld

Rosenborg spiller mot Odd Grenland i kveld, og kanskje får publikum se en repetisjon av fjorårets målfest. Da endte det hele 7-0 til Rosenborg, og Kjernen sang ”lekestue” på tribunen.

Rade Prica

Fra fjorårets kamp: Odd-keeper André Hansen fortviler i bakgrunnen, mens Rade Prica jubler for sitt andre mål i kampen.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Men det behøver ikke gå sånn. 16. mai-kampen mot Hønefoss ble nemlig en pinlig affære, hvor RBK tapte 0-1.

Spillerne måtte tåle buing i folketoget i Trondheim på nasjonaldagen, og Hønefoss-målscorer Christoffer Dahl konkluderte med at det ikke lenger er fryktinngytende å spille på Lerkendal.

Har slitt med skader

Jan Jönsson

Rosenborgtrener Jan Jönsson har en stor tropp å velge fra før kampen i kveld.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

I tillegg har Rosenborg slitt med skader. Markus Henriksen fikk hjernerystelse i kampen mot Stabæk, og i kampen mot Hønefoss måtte både Borek Dockal og Jim Larsen ut med skade.

Alle disse tre så ut til å være uaktuelle for resten av vårkampene, men nå melder rbk.no at både Henriksen, Dockal og Larsen er med i troppen foran Odd Grenland i kveld.

– Jim starter trolig på benken på grunn av lyskeskaden, men Borek trente for fullt i dag også, og er klar til kamp, sa trener Jan Jönsson til rbk.no etter treninga lørdag.

Henriksen er tilbake

Også Markus Henriksen har hatt stor framgang, og er tilbake i troppen igjen. Det blir avgjort i dag om han spiller fra start.

– Når det gjelder hodeskader må vi være ekstra forsiktige, men det ser lyst ut, sa Jönsson til rbk.no på lørdag.

I tillegg er Rade Prica og Mohammed-Awal Issah tilbake etter karantene, noe som betyr at Jan Jönsson kan velge fra omtrent full tropp i kveld.

Rosenborg ligger på tredjeplass på tabellen, mens Odd ligger på niende før kveldens kamp.

Kampen starter klokka 20, følg den direkte her!

Her er troppen mot Odd Grenland:
Örlund, Bråthen, Høiland, Ankersen, Larsen, Strandberg, Wangberg, Dorsin, Dockal, Issah, Henriksen, Selnæs, Holm, Iversen, Prica, MIdtsjø, Chibuike og Svensson.