– Vi fremsto som et rent juniorlag

Viking spilte skremmende dårlig i Tromsø, og begge lags trenere er enige i at det kunne blitt mye styggere sifre enn 5–1. – Vi ble for små og puslete, sier Åge Hareide.

Tromsø - Viking

Tromsøs Magnus Andersen setter Tromsøs andre mål inn bak Vikings keeper Rune Almenning Jarstein i eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø IL og Viking på Alfheim stadion søndag ettermiddag.

Ydmykelsen er total for Stavangers stolthet. Viking står med fem tap og tre seiere i årets eliteserie, og stemningen er laber i oljebyen. I dag levde ikke Viking opp til navnet sitt i Tromsø. Jarstein og forsvaret så puslete ut mot tøffe tromsøværinger.

– Egentlig er det best å holde kjeft om denne kampen. De to første baklengsmålene ødela absolutt alt for oss. Vi ble for små og puslete. Til tider framsto vi som et rent juniorlag, sa Hareide etter kampen.

Kunne blitt flere mål

Viking var i perioder skremmende svake. Gang på gang kom Tromsø på kontringer. I tillegg fikk TIL nærmest fritt spillerom på dødballer.

– Det er ikke mye vits i å analysere kampen. Dette kunne endt med styggere sifre. Vi kunne ha sluppet inn 11–12 mål i dag, sa Jarstein.

Det var også Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo enig i. Han var godt fornøyd med prestasjonen, men savnet flere scoringer.

– Vi fulgte opp med en ny god kamp. Likevel var 5–1 for lite. Fire-fem mål til hadde gitt et mer riktig bilde av kampen, mente Høgmo.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Tromsøs Remi Johansen scorer Tromsøs første mål i eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø IL og Viking på Alfheim stadion søndag ettermiddag. Bak står Vikings Henri Anier, André Danielsen og Martin Ørnskov.

Tromsø scorer på corner

Tromsø gikk i angrep fra start, og gjestene fra Stavanger forsvarte seg, og klarte å holde nullen i 26 minutter.

1-0: Etter 26 minutter ble imidlertid presset fra nordlendingene for sterkt. Tromsøs tredje corner i kampen ender akkurat der den skal. Thomas Drage legger godt inn til Remi Johansen som vinner corneren på bakre stolpe og stanger inn 1–0 uten problemer.

Viking slet videre med å komme inn på Tromsøs banehalvdel, og hjemmelaget fortsatte å presse de mørkeblå. Tromsø kom til to store målsjanser ved Nystrøm og Drage før de igjen fikk nettkjenning.

Keepertabbe av Jarstein

2-0: Det er slett keeperspill som gir Tromsø ledelsesøkning etter et frispark. Hans Julius Eriksen Norbye slår innlegget som finner Magnus Andersen på Vikings bakre stolpe. I det 42. minutt står han helt alene og får headet ballen nedover mot mål. Jarstein tar ballen nede på bakken, men fomler den i mål.

3-0: Tromsø var ikke fornøyde med tomålsledelsen og ville ha med seg tre inn i garderoben til hvilen. Et minutt over tilmålt tid får Tromsø corner igjen. Ruben Yttergård Jensen slår en hard ball til Koppinen, som kommer til en halvveis avslutning. Jarstein gir retur fra Viking-målet, og Tromsø-kapteinen får til slutt pirket ballen i mål.

Tromsø ledet fortjent 3–0 til pause etter å ha kjørt over Viking i store deler av første omgang. Hjemmelaget skapte mange gode muligheter og var flinke til å komme rundt på kantene. Viking virket meget tamme.

Tromsøs Steffen Nystrøm i duell med Vikings Håkon Skogseid i eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø IL og Viking på Alfheim stadion søndag ettermiddag.

Viking bedre etter hvilen

I andre omgang så Viking ut som om de hadde hatt godt av hvile, og startet i mye bedre form enn i første. Valon Berisha viste spesielt initiativ for de mørkeblå. I løpet av et kvarter kom han til tre skudd mot mål, det ene klarer så vidt Lekström å slå til corner.

Viking-optimismen varte ikke lenge. 20 minutter ut i omgangen er det hjemmelaget som igjen har full kontroll på det som skjer på banen. De rødstripete får flere cornere og store målsjanser. Jarstein redder.

4-0: Ydmykelsen er total for gjestene da Steffen Nystrøm punkterer kampen i det 75. minutt. Vikingforsvaret er helt åpent når Magnus Andersen spiller fri Steffen Nystrøm. Han får god tid og plasserer skuddet lavt ned i hjørnet forbi en hjelpeløs Rune Almenning Jarstein.

Trøstemål til Viking

5-0: Tafatte Viking-spillere klarer ikke å forsvare seg mot vertene fra nord. Zdenek Ondrasek stjeler ballen på Vikings halvdel, spiller vegg med Thomas Drage, og setter selv ballen kontant forbi Jarstein. Viking har kollapset.

5-1: Like før slutt pynter Yann-Erik de Lanlay på Viking-tapet. Trond Erik Bertelsen slår inn fra kanten, og finner de Lanlay, som header i mål fra første stolpe. Trøstemål til gjestene etter 86 spilte minutter.

Viking må reise den lange turen hjem til Stavanger uten at årets sesong ser noe som helst bedre ut.