Hopp til innhold

Finaleplass for Ingvild Snildal

Ingvild Snildal er klar for finalen på 50 meter butterfly i svømme-EM i Ungarn etter å ha tangert sin årsbeste i semifinalen mandag. Se semifinalen her!

Video Snildal nummer to i semifinalen

Snildal ble nummer to i semifinalen

Men før svømme-EMs første semifinale- og finaleøkt startet, hedret arrangørene i Debrecen Alexander Dale Oen. Verdensmesteren på 200 meter bryst hadde blitt 27 år i dag, og det har ikke gått upåaktet hen hos det internasjonale svømmemiljøet.

De hedret ham med en gripende minnestund og egen video før konkurransene startet. Se videoen her:

Video Dale Oen hedret i EM

Dale Oen hedret i EM

Ingvild Snildal svømte inn på tiden 26,39. Det holdt til andreplass i hennes heat, og fjerdeplass totalt. Hun var 19 hundredeler bak Triin Aljand, som hadde beste semifinaletid.

Finalen svømmes i morgen klokka 17.19.

Manglet to hundredeler

Lavrans Solli var uheldig med innslaget i sin semifinale på 50 meter rygg. Han slo hånden i veggen to hundredeler for seint til en plass i finalen. Tiden ble 54,90 – sju hundredeler svakere enn i kvalifiseringen , og fattige 16 hundredeler bak sjetteplassen til Vitalij Borisov.

Men Solli var likevel en glad mann. Han forbedret seg med et sekund i forsøket, og deppet ikke over å misset finalen med minimal margin i sin første semifinale i et senior-EM.

Kan få OL-tur

Han har fortsatt fire tideler ned til OL-kravet. Men svømmepresident Per Rune Eknes ser likevel ikke bort fra at det kan bli Londo-tur på Solli til sommeren.

– Det har gjorde i dag, er utrolig. Han banker absolutt på London-døra, sier Eknes til NRK. - Lavrans har den spiriten som skal til, og som er i hele laget nå, legger presidenten til.

Se Solli feire seg selv her:

Video Solli kan få OL-plass

Solli kan få OL-plass

Og her kan du se hans semifinale:

Video Lavrans Solli på femteplass i semifinalen

Lavrans Solli på femteplass i semifinalen

Finale i stafetten

De norske jentene stilte også på 4 x 100 meter fri, der de ble nummer 6. Med 3.45,13 hadde de bare Hviterussland og Island etter seg i finalen, og svømte over sekundet svakere enn i kvalifiseringen. På Norges lag svømte Henriette Brekke, Cecilie Johannessen, Monica Johannessen og Ingvild Snildal.

Se stafetten her:

Video Norges lag på sjette plass

Norges lag på sjette plass

Tyskland tok gullet etter en utrolig sisteetappe av Daniel Schreiber. Hun tok igjen Sveriges nesten sekundstore ledelse og kom i mål 42 hundredeler foran Sveriges Gabriella Fagundez.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal