Hopp til innhold

– Jeg tenkte bare «Nei, du kødder. Det går ikke an å kjøre lenger nå!»

SÖLDEN/OSLO (NRK.no): Ragnhild Mowinckel (22) trodde det stupbratte henget i Sölden aldri skulle ta slutt. Da hun kom i mål var det «syrefest» i beina. Til slutt endte hun på 15. plass.

Ragnhild Mowinckel

Se video: Det er denne kjøringen i 1. omgang Ragnhild Mowinckel omtaler som «noe av det verste jeg har vært med på». Se hvordan hun kjempet seg gjennom løypa her.

– Jeg er dritfornøyd, men herregud som det kjentes... Jeg må ærlig innrømme at dette er noe av det verste jeg har vært med på, sa Mowinckel til NRK etter 1. omgang av storslalåm-rennet i østerrikske Sölden.

I 2. omgang klarte hun likevel å holde seg på beina og endte til slutt på 15. plass. Dette er romsdalingens nest beste prestasjon i storslalåm noen gang.

– Det var bedre å kjøre nå, men det var fortsatt tungt. Det er en mental utmattelse å kjøre ned her, oppsummerte hun.

Blir ikke verre

Den knallharde storslalåm-traseen beskrives av NRKs alpinekspert, Marius Arnesen, som den vanskeligste kvinnene kommer til å møte denne sesongen.

Dét fikk Mowinckel og de andre alpinistene merke. Spesielt i 1. omgang. Da sa Mowinckel følgende om opplevelsen ned breen i Sölden:

– Det er så krevende. Det er slag og spor om hverandre. Og det henget der tar jo aldri slutt.

– Du kommer ned der og tenker «Nei, du kødder. Det går ikke an å kjøre lenger nå!». Det kjennes bedritent ut for å si det enkelt, og når jeg kommer i mål er det syrefest i beina. Det er fullt party der nede. Jeg merker jeg fortsatt står og puster selv om det er en stund siden jeg kom i mål.

Video: Se Ragnhild Mowinckels 2. omgang

Ragnhild Mowinckel

Se video: Ragnhild Mowinckels 2. omgang. Hun endte til slutt på 15. plass.

Løseth kjørte ut

Mange startende taklet ikke den krevende løypa og etter hvert som en etter en forsvant ut påpekte NRKs alpinekspert, Marius Arnesen, det Mowinckel så til de grader fikk kjenne:

– Dette er absolutt det vanskeligste storslalåm-rennet for kvinnene.

– Dette henget er så bratt at en vanlig turistalpinist ville hatt store problemer med å i de hele tatt komme seg ned, fortsatte Arnesen.

Av de 30 første kjørte åtte stykker ut i østerrikske Sölden lørdag. Med startnummer 20 var Nina Løseth (25) en av dem.

25-åringen, som er best i slalåm, slet helt fra start.

– Dette ser veldig passivt ut og hun virker ikke komfortabel i det hele tatt, kommenterte Arnesen før den norske alpinisten kjørte ut.

– Dette ble en tung dag fra start til mål, la han til.

Delt seier

Av de som kom til mål var østerrikske Anna Fenninger og amerikanske Mikaela Shiffrin best. De kom til slutt på delt 1. plass.

Bakken de mestret best av alle er den samme som gutta skal kjøre på søndag. Selv om den ble for vanskelig for mange, vil ikke Mowinckel at den endres.

– Jeg vil ikke si at løypa er for tøff. Det er gøy at vi får prøve oss på det gutta gjør, og det er bra at vi har en bakke som virkelig setter standarden for hva som er vanskelig, sier hun.

Se video: Nina Løseth kjører ut i 1. omgang

Sesongåpningen for Nina Løseth fikk en rask og brå slutt da hun kjørte ut i 1. omgang av storslalåm-rennet i Sölden lørdag.

Se video: Nina Løseth fikk det ikke til å stemme i storslalåm-rennet i Sölden og kjørte ut i 1. omgang.

Se video: Marmottan kolliderer med port

Den franske alpinisten Anemone Marmottan ble sesongens første alpinist som kjørte ut i verdenscupen. Marmottan kjørte ut i 1. omgang under storslalåm-rennet i Sölden.

Se video: Franske Anemone Marmottan kolliderte med en port og var første kvinne som kjørte ut i Sölden lørdag.

Siste nytt

  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

    Studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens OL. Den norske troppen tar alle forholdsregler.

    Hanne Staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i Tokyo-OL for tre år siden.

    – Vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra Tokyo. Vi har lagt gode planer, sier Staff til NTB.

    Hun er leder for prestasjon og utvikling på Olympiatoppen.

    Tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet Npj Climate and Atmospheric Science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i Paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. Den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». Franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall.

    Også det europeiske værbyrået ECMWF sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. Bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert.

    En talsperson fra OL-arrangøren i Frankrike har tidligere uttalt til AFP at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak.

    Blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. Det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (NTB)

    Hanne Staff på mediemøte 100 dager til OL
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal