Barca rundspilte Real: – En ydmykelse!

Real Madrid ble rundspilt på hjemmebane i El Clasico - selv med Messi på benken fra start. Det fikk rasende Real-supporterne til å vifte med hvite tørkler på tribunen.

Barcelona feirer

I EKSTASE: Luis Suarez og Neymar feirer et av de fire Barcelona-målene på Santiago Bernabeu.

For allerede da Luis Suarez satte inn 1-0 begynte Real Madrid-supporterne på Santiago Bernabeu å gi uttrykk for at dette var pinlig.

De hadde ingen anelse om hvor svart denne fotballkvelden skulle bli for dem.

– Vi har sett 90 minutter som vil debatteres i en god stund fremover, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

Real-spillerne fikk ikke gå i dusjen før de hadde sluppet inn fire mål, fått rødt kort og hørt sine egne supportere applaudere motstanderne.

– Skremmende nivåforskjell

0-4-tapet er Real Madrids verste på hjemmebane siden de tapte 2-6 for nettopp Barcelona i 2009.

– Dette er en ydmykelse som kan sammenlignes den kampen. Real Madrid ble utklasset både taktisk og teknisk, og noen av Barcelonas pasningskombinasjoner etter pausen minnet om en lett treningsøvelse, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

Han var til stede på Real Madrids hjemmebane og så den oppsiktvekkende kampen.

– Allerede til pause var hjemmefansen rasende og viftet med hvite lommetørkler, noe som kun skjer i Spania når det virkelig er krise, sier Haugstad.

– Nivåforskjellen må ha virket skremmende for Real-trener Rafa Benítez, spesielt siden Lionel Messi ikke en gang startet. Benitez var allerede under press før denne kampen. Han gleder seg neppe til å lese avisene i morgen, sier Haugstad.

Ronaldo

DEPPA: Cristiano Ronaldo og Gareth Bale mens Barcelona-spillerne jubler i bakgrunnen.

Satte inn Messi...

Barcelona spilte fantastisk fotball rett fra start, og Real hadde ingen svar. Etter Suarez' åpningsmål meldte både Neymar og Iniesta seg på med vakre scoringer, det ene etter et herlig hælspark.

Og på 3-0 satte Barcelona like godt inn Lionel Messi.

Iniesta

HERJET: Andres Iniesta, her etter scoringen sin.

Et kvarter før slutt var ydmykelsen komplett: Superspissene Messi, Neymar og Suarez kombinerte fint, og Suarez satte inn 4-0.

Mistet besinnelsen på slutten

Publikum avsluttet kvelden på verdig vis ved å gi mesterlige Andres Iniesta applaus på vei ut av banen.

– Det sier litt om resignasjonen, sier Haugstad.

Real-spillerne hadde ikke helt samme klasse: Real-kvelden ble nemlig enda mørkere da Isco fikk rødt kort for en grusom takling mot Neymar rett før slutt.

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.