Hopp til innhold

Stavås Skistad ut mot VG etter sjokkretur: – Bare rør

Kristine Stavås Skistad gjør comeback på landslaget. Hun reagerer på at VG meldte det motsatte for få dager siden.

Lage Sofienlund og Kristine Stavås Skistad

SUPERDUO: Kristine Stavås Skistad og Lage Sofienlund fortsetter samarbeidet, men denne gangen er skistjernen en del av landslaget.

Foto: Ragna Kristine Sandholt / NRK

Kristine Stavås Skistad var norsk kvinnelangrenns store lyspunkt i vinter, men sprintstjernen ønsket ikke å være en del av landslaget.

Det blir det en endring på til kommende sesong, forteller Skistad til NRK.

Jeg har landet på å gå inn på landslaget i år. Jeg og Lage (Sofienlund, trener) fortsetter akkurat som før. Vi skal holde på på Konnerud og gjøre akkurat det samme som før. Så sportslig sett blir det akkurat det samme som tidligere år, men man får bidratt litt inn på landslaget på markedssiden og at Norge forhåpentligvis står bedre rustet til neste sesong, forteller hun.

Tour de ski 2023/24 Toblach etappe 4

STJERNE: Skistad er en stor profil i langrennsverden.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Skistad forteller om veldig god dialog med landslagssjef Ulf Morten Aune og daglig leder i langrennskomiteen Cathrine Instebø gjennom april. «Drømmetilbud», beskriver 25-åringen, men når ble avgjørelsen tatt?

– Det var vel for en dag siden. Vi fikk nylig dette tilbudet, som jeg og Lage har diskutert. Vi har kjent på følelsene om at det øker sjansene for å gjøre det bra for Norge, og gjøre det bra for meg til vinteren. Det er vinn-vinn, og alle er fornøyde, forteller hun.

Tidligere denne uka erfarte flere medier, deriblant VG og NTB, at Skistad ikke ble en del av landslaget. Returen kommer derfor som en overraskelse på flere.

Jeg satt hjemme i sofaen og så VG publisere at jeg sier nei til landslaget. Jeg lurer på hvor de får infoen fra, for neste gang tror jeg de må sjekke med meg før de legger ut bare rør, sier hun.

Kristine Stavås Skistad
Foto: Ragna Kristine Sandholt / NRK

Sofienlund sier at ingenting var bestemt da sakene om Skistads påståtte landslags-nei kom.

– Jeg tenker når Norges største avis skriver ting som ikke har hold i noe som helst, er det noen journalister som bør spørre seg selv om de er stolte av jobben sin, sier treneren og opplyser at valget om et comeback ble tatt torsdag.

NRK har videreformidlet kritikken til VGs sportssjef Frode Buanes.

– Som Ulf Morten Aune påpeker har det gått frem og tilbake i samtalene mellom utøveren og skiforbundet, men vi erkjenner at det ble for konstaterende å fastslå at Stavås Skistad sitt nei var et endelig nei til landslaget, sier han og fortsetter:

– Samtidig registrerer vi at det å være landslagsutøver i dag kan komme til å innebære kun å stille på reklameplakater. Det er en spennende utvikling vi skal følge tett fremover, sier Buanes.

Les også Skistads brutale konklusjon: – Jeg er bygd veldig annerledes

Kristine Stavås Skistad

Eneste kvinne med seier

Stavås Skistad noterte seg for elleve pallplasser i verdenscupen forrige sesong. Fem av dem endte med seier. Det var også de fem eneste topplasseringene til de norske kvinnene i sesongen som nylig ble avsluttet.

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland mener valget er en seier for forbundet.

Fredrik Aukland

EKSPERT: Fredrik Aukland.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Det at hun har takket ja til lå være en del av landslaget er en gavepakke til Skiforbundet. Hun er verdens beste skisprinter og skal nå ikke bare representere Norge, men stå som en del av landslaget. Det vitner om styrke for forbundet, sier han.

– Hvor mye har skiforbundet gitt her?

– Det viser at Skiforbundet er villig til å strekke seg mye mer enn før. Det er viktig at hun får fortsette med det som fungerer for henne.

– Det er ufravikelig

Utenfor landslaget har Skistad blitt trent av Lage Sofienlund. De to møttes for ti år siden, og relasjonen ble ytterligere forsterket da langrennsløperen valgte å takke nei til landslaget for tre år siden.

Sofienlund er glad for å få fortsette samarbeidet.

– Hun er den utøveren jeg har jobbet med lengst, og blitt veldig glad i. Vi har det veldig bra sammen, og jobber veldig bra sammen. Så det er veldig motiverende å gjøre det inn i en VM-sesong på hjemmebane. Og jeg tror det er veldig lurt, sier han.

Bl9brFYtWyg

TRENER: Lage Sofienlund.

Foto: NTB

I forhandling om et comeback på landslaget, var det aldri aktuelt å gå bort fra treningsopplegget de har på Konnerud.

– Det er ufravikelig, sier Sofienlund.

Skistad har vært åpen om at hun er bygd annerledes enn distanseløperne, og at treningshverdagen på landslaget ikke passer for henne.

– Jeg tenker det er en seier for annerledesløperen. Og annerledesutøveren, sier Sofienlund om løsningen det nå er landet på.

Les også Frem og tilbake er minst like langt

Johannes Høsflot Klæbo, Kristine Stavås Skistad, Aleksander Aamodt Kilde

Siste nytt

  • Belgisk storavis: Van Aert med mål om comeback i norsk ritt

    Visma-stjernen Wout Van Aert har angivelig valgt å sikte seg inn på skadecomeback i Tour of Norway 23. mai, skriver den belgiske avisen Het Laatste Nieuws.

    Van Aert har vært ute av konkurranse siden han i slutten av mars ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen. Dagen etter ble han operert for skaden, og 29-åringen har siden brukt tiden på å rehabilitere.

    Van Aert har herjet på den internasjonale sykkelscenen de siste årene, og Visma-rytteren har blant notert ni etappeseirer i Tour de France. Kragebeinsbruddet i Dwars door Vlaanderen kom rett i forkant av en lang rekke vårklassikere.

    11. april ble det gjort kjent at årets Giro d'Italia går uten den belgiske 29-åringen.

    – Jeg er skuffet over å miste mitt nest største mål for sesongen, men jeg må prioritere helsen og gi kroppen tiden det tar å bli bra igjen, sa Van Aert etter at beslutningen ble tatt. (NTB)

    Van Aert
    Foto: NTB
  • Femdobbelt mester advarer mot premiepenger i OL

    Storbritannias rolegende Steve Redgrave (62) liker dårlig at friidretten skal belønne alle sine gullvinnere i Paris-OL med 50.000 dollar.

    – Det gir en «oss mot dem»-situasjon. Jeg er imot det, sier Redgrave til BBC.

    Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) gikk forrige måned ut med nyheten om prispenger. Ingen grener har tidligere gjort tilsvarende i OL-historien.

    Skulle det bli gull til Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen, vil begge motta snaut 555.000 kroner. I alt skal det kåres 48 friidrettsvinnere i Paris-lekene.

    – Alle disse er kapable til å tjene betydelig med penger før og etter Paris, så her gir man penger til folk som allerede har det, mener Redgrave. (NTB)

    2Jca4zXpmm8
    Foto: Reuters
  • Medvedev inn på profiltung skadeliste før Roland-Garros

    Flere store tennisstjerner trøbler med skade før prestisjetunge Roland-Garros i slutten av mai. Russiske Daniil Medvedev er usikker på omfanget av egen skade.

    Verdensfireren måtte kaste inn håndkleet etter det første settet i torsdagens kvartfinale i Madrid Open. En trøblete hofte satte en stopper for russeren.

    – Jeg klarte ikke å sprinte, og jeg er litt usikker på om det var på grunn av krampe eller en strekk. Jeg spurte fysioen min om det var fare for å gjøre det noe verre. Han sa at det kunne bli verre om det er en strekk, men ikke om det bare er krampe, sa Medvedev etter kampen.

    I tillegg til Medvedev valgte også verdenstoer Jannik Sinner å trekke seg fra Madrid Open. Carlos Alcaraz returnerte nylig til tennisbanen etter å ha slitt med en skade i høyrearmen. Det er også knyttet usikkerhet til Novak Djokovic, som siden semifinaletapet mot Casper Ruud i Monte-Carlo Masters i midten av april ikke har vært i aksjon.

    Gruskongen Rafael Nadal fortsetter på sin side å jobbe tålmodig mot toppformen etter å ha trøblet stort med ulike skader de siste to årene. (NTB)

    Medvedev
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal