Deila knust av Berg: – Fryktelig skuffet

Henning Berg gikk seirende ut av den norske trenerduellen på europeisk sokkel. Legia Warszawa banket Ronny Deilas Celtic 4-1.

Henning Berg

Det var Henning Berg og hans Legia Warszawa som stakk av med seieren mot Ronny Deila og Celtic.

Deila

Ronny Deila måtte se eget lag bli ydmyket av Legia Warszawa.

Det er ingen småklubber Ronny Deila og Henning Berg leder. Både Celtic og Legia Warszawa er regjerende mester i sine respektive land og da lagene møttes onsdag kveld var det første gang to norske trenere møttes i mesterligaen med hvert sitt europeiske lag.

På hjemmebane tok Henning Bergs mannskap alle tre poengene ved hjelp av to scoringer fra Miroslav Radovic, ett av Michal Zyro og ett av Jakub Kosecki. Legia banket regelrett Celtic i mesterligaens tredje kvalifiseringsrunde.

Det kunne blitt enda flere mål til vertene fra Polen. Ivica Vrdoljak bommet på straffespark ved to anledninger i andreomgang, men selv ikke det kunne redde Deila og Celtic.

– Fryktelig, fryktelig skuffet

– Jeg er fryktelig, fryktelig skuffet. Vi startet bra og fikk det første målet, men så begynner vi å miste ballen enkelt. Vi gir bort sjanser. Jeg er skuffet over at vi ikke holder oss samlet som et lag. Jeg er utrolig skuffet, sa Deila til NTB etter kampen.

Henning Berg på sin side var langt mer fornøyd.

– Jeg er fornøyd med seieren og prestasjonen. Vi spilte en veldig god kamp og det er hyggelig å se et polsk gjøre det så bra i Europa mot et berømt og runtinert lag, sier han til VG.

Faktisk var det Celtic, med både Jo Inge Berget og Stefan Johansen på banen, som tok ledelsen, men den varte bare i to minutter. Legia slo raskt tilbake, og like før pause fikk Celtic en mann utvist. Da ble det vanskelig mot et angrepsvillig Legia.

To scoringer på to minutter

Det ble en hektisk start på kampen med to scoringer før 10 minutter var spilt. Celtic tok ledelsen først ved Callum McGregor etter åtte minutter. 21-åringen fikk ballen på kanten og avanserte inn mot sekstenmeteren. Da han var kommet så langt gjorde unggutten ingen feil og banket ballen i nærmeste hjørne med venstrefoten.

Bare to minutter skulle gå før det stod likt igjen. Miroslav Radovic ble lekkert spilt gjennom og fyrte av mot Celtic-målet. Ballen snek seg gjennom beina til Celtic-keeper Fraser Forster, som muligens kunne gjort en bedre jobb i den situasjonen.

Utvisning før pause

Senere i omgangen sendte samme mann Legia i føringen. Legia kom til innlegg og der nikket Michal Kucharczyk ballen tilbake i feltet. Radovic var nok en gang der han skal være og satt ballen enkelt i mål.

Like før pause gjorde Efe Ambrose innhentingsjobben enda vanskeligere for Celtic. Som sistemann meide han ned Kucharczyk og ble vist det røde kortet av dommer Pol van Boekel.

Straffebom ganger to for Legia

Legia kom best i gang i andre omgang mot et Celtic med 10 mann og 12 minutter ut i omgangen fikk vertene straffe. Ivica Vrdoljak stilte seg opp for å ta det, men sendte ballen langt til side for mål og Ronny Deila kunne puste lettet ut.

Fem minutter før slutt økte Michal Zyro ledelsen for Legia. Miroslav Radovic lekte seg på kanten og kjørte karusell med backen. Han la til slutt inn i feltet til Zyro som nikket ballen i mål.

Før slutt rakk Legia og Ivica Vrdoljak å bomme nok en gang på straffe. Regelen om at samme mann ikke bør ta straffe etter å ha bommet en gang burde nok blitt brukt her.

Ronny Deila bør nok unngå å lese avisene i morgen tidlig.

• Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

– Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

• Stavkongen Duplantis dropper Bislett Games

Stavhopp for menn er Diamond League-øvelse under årets Bislett Games, men øvelsens store stjerne uteblir fra det tradisjonsrike stevnet i hovedstaden.

Armand Duplantis har satt verdensrekord flere ganger de siste sesongene, og svenskamerikaneren har også vært fast gjest på Bislett. Slik blir det imidlertid ikke i år.

Det opplyser Duplantis selv og agenten Stina Funke til nyhetsbyrået TT.

Årets Bislett Games går av stabelen allerede 30. mai. Agent Funke sier at det påfølgende Diamond League-stevnet i Stockholm er viktigere for Duplantis.

– Han har valgt å stå over Oslo fordi det stevnet kommer for nær konkurransen i Stockholm. Han vil ha noen flere hviledager, sier hun.

Lørdag er Duplantis med når Diamond League-sesongen starter i kinesiske Xiamen, et stevne som sendes på NRK1 fra kl. 13:00.

Han konkurrerer to ganger i Kina før turen går til tsjekkiske Ostrava 28. mai og Diamond League i Stockholm 2. juni. (NTB)

Armand Duplantis på Bislett Games 2023
  • Assistenttrener i Fredrikstad gir seg brått

Marijo Jovic har valgt å gi seg som assistenttrener i den nyopprykkede eliteserieklubben Fredrikstad tre kamper inn i sesongen.

Det opplyser Fredrikstad FK på sitt nettsted fredag. Klubben skriver at «nå går ferden videre for den sympatiske treneren». Hva som ligger i dette er ikke utdypet i meldingen.

– Han ønsket å gå videre, og vi har funnet en fornuftig løsning. Det er ingen dramatikk i det her. Vi går fra hverandre som veldig gode venner, sier FFKs sportssjef Joacim Heier til NTB.

FFK må dermed umiddelbart ut på jakt etter en erstatter for Jovic.

– Det er ikke en optimal timing med tanke på at de fleste er i arbeid, men vi går til arbeidet og har stor tro på at vi skal finne en trener, forteller Heier.

Han opplyser at klubben er i gang med å sondere, men at klubben ikke har dårlig tid.

– Vi har et solid team på plass allerede, så det er ikke noe hastverk. Det er viktigere for oss at vi treffer og styrker teamet med riktig person og riktige egenskaper, sier Heier.

Fra før er Andreas Hagen og Torgeir Helgen assistenttrenere på A-laget for hovedtrener Mikkjal Thomassen. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Fredrikstad FK - Sarpsborg 08 (2-2)