Hopp til innhold

Pedersen: – Holdt meg for god til å juble

Marcus Pedersen og resten av Brann-laget er over streken for første gang siden mai.

Marcus Pedersen scorer mot Godset

SENKET GAMLEKLUBBEN: Marcus Pedersen holdt feiringen tilbake mot gamleklubben Strømsgodset. Med Pedersens 0-1-scoring snudde hele kampen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Branns nyeste spiss nektet å slippe jubelen løs da han startet målshowet mot gamlelaget Strømsgodset.

I en kamp der begge lag trengte poengene i hver sin ende av tabellen, var det bare ett lag som viste det på banen.

Med kveldens 1-4-tap for Brann på hjemmebane er Strømsgodset i ferd med å bli hektet av i medaljekampen. Mens bortelaget, som til tider rundspilte et rotete Godset-forsvar, med seieren har klatret opp til trygg plass på tabellen.

Dermed er Brann over nedrykksstreken for første gang siden midten av mai.

Pedersen holdt feiringen tilbake

Og det skulle bli en gammel Godset-helt som startet det hele. Marcus Pedersen har det med å score på Marienlyst – og viste det nok en gang i dag.

Jeg sa før kampen at jeg ikke kom til å juble, det holdt jeg meg for god til.

Marcus Pedersen, Brann
Skaanes og Huseklepp jubler mot Godset

FIRE BAKLENGS: Adam Larsen Kwarasey måtte plukke ballen ut av nettet fire ganger i dag. Her jubler Kasper Skaanes og Erik Huseklepp etter 0-2-scoringen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Strømsgodset hadde styrt det første kvarteret av kampen, da Pedersen fikk Branns første store sjanse. Mot spillets gang kom han alene med Adam Larsen Kwarasey og lobbet ballen på iskaldt vis inn til 0–1.

Mens lagkameratene stormet til, nektet 24-åringen å slippe jubelen løs. Et smil og en knyttet neve mot Brann-fansen var alt den tidligere Strømsgodset-spissen viste av glede.

– Jeg sa før kampen at jeg ikke kom til å juble, det holdt jeg meg for god til, sa Pedersen til C More like etter kampslutt.

– Det er veldig viktig med tre poeng her i dag, rett og slett deilig. Hver kamp nå er som en cupfinale, og fortsetter det som i dag berger vi plassen, la han til.

Første Brann-seier på syv år

Med 1–4 er det første Brann-seier på Marienlyst på syv år. Det er Strømsgodsets største tap på hjemmebane siden 5. mai 2010.

Kampen sender Brann forbi Sogndal og Haugesund på tabellen, men begge nedrykksrivalene har kamper igjen i denne runden. Sist Brann lå over på trygg plass var i 10. runde, 20. mai.

– Alle kampene fremover nå er like viktige, sier Pedersen.

Med Pedersen sin scoring skulle kampbildet snu fullstendig i de resterende 75 minuttene.

Nielsen: – Må slutte å se mot Molde

David Nielsen mot Brann

TØFF START: Ting har ikke gått helt David Nielsens vei etter at han tok over for Ronny Deila. Nå vil han slutte å fokusere på gulljakten.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Mens Pedersen fikk en herlig opplevelse mot sin gamle klubb, ble det en selsom affære for David Nielsen mot et lag han har tette bånd til. En lidelse, ifølge ham selv.

– Det ble etter hvert en lidelse. Vi begynte bra og skaper sjanser, men igjen slipper vi inn mål og blir fryktelig shaky. Luften går helt ut av ballongen når de får 1-4, sier Nielsen til C More.

De første tilskuerne begynte å gå hjem etter 0–3 og 70 minutter. Spillerne selv så ut til å ha gitt helt opp fem minutt senere, da 1-4 var et faktum.

– Det er selvfølgelig mitt ansvar. Det er litt generasjonsskifte i klubben nå, men det er ikke godt nok å tape på hjemmekamper på rad, sier Nielsen.

På spørsmål om alle står samlet i Godset, svarer han slik:

– Det er klart at ingen trives når vi taper. Gjør du det, er det noe som er galt. Vi må slutte å snakke om hvor langt det er til Molde og medaljejakten, vi må nå stable oss på beina igjen, sier Nielsen.

Norling: – En alvorlig situasjon

Norling mot Strømsgodset

IKKE TRYGG: – Det er en alvorlig situasjon vi er i, sier Brann-trener Rikard Norling, tross tre poeng i dag.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Brann-trener Rikard Norling var en tydelig glad og lettet mann etter kampen.

– Dette føles deilig, var hans første kommentar til C More.

Brann må først og fremst holde Haugesund og Sogndal bak seg på tabellen. Skjebnen vil ha også ha det slik at det er nettopp disse to lagene Brann skal møte i de to siste rundene.

I neste kamp venter den tredje nedrykksrivalen, Sandnes Ulf, på hjemmebane. Norling føler seg på ingen måte trygg på tilværelsen over nedrykksstreken.

– Det er en alvorlig situasjon vi er i, sier Norling.

Slik kollapset Godset

Bare få minutter etter Pedersens mål, satte en av kampens to tenåringer, Branns Kasper Skaanes, inn 0–2. Erik Huseklepp spilte Skaanes igjennom, og i likhet med Pedersen lobbet også han ballen over keeper Kwarasey.

Amin Askar scorer mot Strømsgodset

EFFEKTIVE: Tidligere i sesongen har Brann slitt med å score på sine mange sjanser. I dag var det motsatt; Det meste så ut til å gå inn. Amin Askar trengte bare ett minutt på banen på å sete 0–3 etter pause.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Strømsgodset-trener David Nielsen fikk et tøft gjensyn med Brann, som han var vært både trener og spiller i. Nielsen å valgte å gi 17 år gamle Mathias Berg Gjerstrøm tillit fra start, og midtbanespilleren fikk dermed sin debut for Nielsen.

Men det ble en trist åpning for 17-åringen. Nielsen tok ham av banen i pausen, samtidig som Amin Askar ble byttet inn for Brann.

Med Gjerstrøm som tilskuer på benken, brukte Askar bare ett minutt på å sette 0–3.

Strømsgodset så et lite øyeblikk ut til å skape ny spenning i kampen, da Flamur Kastrati reduserte til 1–3 i 65. minutt. Men Erik Huseklepp brukte bare ett minutt på å slukke Strømsgodset-håpet.

Kristoffer Barmen fant Huseklepp i bakrom, og Huseklepp sendte ballen i det lengste hjørnet og forbi Larsen Kwarasey.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal