Brann tapte alt på overtid: – Går ikke an å sette ord på skuffelsen

Nedturen fortsetter for Brann. Tre minutter før slutt hadde de tre etterlengtede poeng i bagasjen, men mistet alt da de kollapset på overtid.

Glede

Det var Lillestrøm som kunne juble til slutt. Brann ledet 3-2 med tre minutter igjen å spille, men tapte alt på overtid.

norling

Rikard Norling så eget lag tape alle poengene på overtid mot Lillestrøm.

For å unngå nedrykk må Brann starte å vinne kamper. Lenge så de ut til å gjøre akkurat det, men laget mistet seiren da både Fred Friday og Petter Vaagan Moen scoret på overtid for Lillestrøm.

Lillestrøm ledet 2-0, Brann snudde til 2-3, før Lillestrøm igjen snudde kampen og vant 4-3. Brann-spillerne lå strødd på gresset etter sjokktapet mot Lillestrøm.

– Det går ikke an å sette ord på skuffelsen. Vi gjør mye bra, men har ikke flyten i viktige situasjoner på slutten av kampen. Det er litt symptomatisk at det blir slik, sa Brann-trener Rikard Norling, som nesten ikke kunne forstå hva som hadde skjedd.

Det gjorde heller ikke Jakob Orlov, som lenge så ut til å bli matchvinner.

– Stemningen i garderoben er ikke helt på topp. Det er tungt å tape kampen, sa Orlov, som slet med å uttrykke seg etter overtidstapet.

Petter Vaagan Moen spilte i Brann fra 2006 til 2010, og føler med gamleklubben i den tøffe perioden de er inne i.

– Det er tøft å se at de er der de er. Jeg føler selvfølgelig med dem, men vi trengte denne seieren og akkurat nå er det veldig deilig, sa han da seieren var et faktum.

Tente håpet før pause

Ti minutter før pause ble Lillestrøm tildelt et soleklart straffespark. Stephane Badji felte Petter Vaagan Moen på en klønete måte og «Mjøsas Beckham», som Vaagan Moen er blitt kalt, stilte seg opp for ta straffesparket. Han plasserte ballen sikkert helt nede i keepers høyre hjørne.

Fem minutter senere økte Lillestrøm ledelsen med nok et dødballmål – denne gangen på frispark. Marius Lundemoen viste frem sin ypperlige frisparkfot og skrudde ballen lekkert i hjørnet fra 20 meter. Piotr Leciejewski fikk en finger på ballen, men til ingen nytte.

Like før pause tente Brann håpet om å komme tilbake. Erik Huseklepp gikk ut til hjørneflagget i håp om å kunne assistere enn av medspillerne som stod klar i feltet. I stedet skrudde ballen via LSK-keeper Arnold Origi og rett i mål. Origi gikk i en duell med en lagkamerat og sammen ødela de for hverandre.

Brann snudde kampen

Brann var friske i starten av andreomgang og kom til en stor sjanse med en gang. Amin Askar fyrte av mot lengste hjørne, men en Origi i full strekk fikk avverget.

Brann opprettholdte presset utover i omgangen og kom til flere farligheter. Etter 70 minutter fikk bergenserne uttelling ved 20 år gamle Kristoffer Barmen. Unggutten fikk stå umarkert i feltet og satt ballen enkelt i mål.

Minuttet etter smalt det igjen fra Brann. Denne gangen var det Amin Askar som på flott vis crosset ballen inn i feltet til Jakob Orlov. Svensken var sterk i lufta og headet ballen kontrollert i hjørnet. Brann hadde snudd kampen fra 2-0 til 2-3 på bortebane.

Straffet etter utvisning

Ti minutter før slutt ødela muligens Daniel Mosjov det for Brann. Han fikk sitt andre gule kort for kvelden og ble sendt i garderoben.

På overtid scoret Lillestrøm to mål og Brann fortsetter veien mot nedrykk. Fred Friday scoret sitt første eliteseriemål da han skøt via Erlend Hanstveits fot og i mål i det 91 minutt. To minutter senere senket Petter Vaagan Moen sine tidligere lagkamerater. Midtbanespilleren vendte opp og banket ballen uttagbart i lengste hjørne.

Brann beholder 15. plassen og styrer mot nedrykk, mens Lillestrøm tok tre poeng som gjør at de nærmer seg en medaljeplass.

• Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

City har publisert bildene fra dagens trening på X.

Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag. (NTB)

I9VZqC6O-Pk
  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

– Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

– Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

– Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

– Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

– Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

– Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.