Hopp til innhold

Christiansen etter ny nordisk rekord: – Jævlig deilig

BUDAPEST/OSLO: Svømmeren Henrik Christiansen ble nummer fire på dagens 800 meter i svømme-VM i Budapest. Tiden 7.44,21 holdt til ny nordisk rekord.

Henrik Christiansen

NY REKORD: Henrik Christiansen tok nok en rekord. Her fra Rio-OL i fjor.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Henrik Christiansen lyktes ikke å nå finalene på verken 200 eller 400 meter under svømme-VM tidligere denne uka.

Men da han i dag hoppet uti bassenget på 800 meter fri, holdt den særdeles gode innsatsen til en fjerdeplass, i tillegg til at tiden 7.44,21 ga ny nordisk rekord.

– Det smaker godt, det er det ingen tvil om. Jeg kjente meg så utrolig sterk hele veien, og jeg tipper at når jeg ser løpet igjen, så ser jeg at detaljene vi virkelig terper på, de sitter. Det er så utrolig deilig følelse når du kjenner at det stemmer, og det er det en liten stund siden jeg kjente sist. Det er jævlig deilig, sier en svært fornøyd svømmer til NRK etter finalen.

– Motivasjonsboost

Øvelsen 800 meter fri er OL-øvelse når sommer-OL i 2020 går av stabelen i Tokyo, og det betyr ekstra mye for Christiansen at han gjorde det så bra under årets VM. I tillegg er nordmannen svært fornøyd med å slå stjernesvømmeren Sun Yang fra Kina.

– Jeg fikk et kick, en motivasjonsboost. Det tenner deg enda mer, jeg følte jeg kunne svømme og svømme. Jeg hadde ikke trodd jeg kunne slå ham, sier Christiansen om øyeblikket han svømte forbi kineseren.

Lørdag venter forsøket på 1500 meter fri. Derfor blir det lite feiring i kveld for å unngå å miste fokus.

Henrik Christiansen

FORNØYD: Henrik Christiansen var glad for ny rekord og fjerdeplass på 800 meter fri.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

– Med tanke på det som skjedde for to år siden på 800 meteren, så skal jeg få suge litt på karamellen nå, og så må jeg gjøre meg klar til lørdag. Jeg skal ut og spise med kjæresten og familie i morgen, så det får bli litt feiring da.

– Må ta med den gode følelsen

NRK-kommentator Alexander Hetland er svært imponert av Christiansen. Han mener unggutten gjør akkurat det han skal under 800-meterfinalen.

– Han ligger jevnt veldig bra, har høyt tempo, åpner bra og har forrykende avslutning. Sånt blir det pers og nordisk rekord av, sier Hetland.

Han tror ikke Christiansen går på samme smell i årets VM, at han mister fokus etter en god 800 meter. I tillegg mener Hetland at den unge svømmeren vil holde fokus og forbedre de tingene han må, før 1500-forsøket på lørdag.

– Henrik er en mann som lærer av sine feil. Han er hele tiden ute etter kontinuerlig forbedring, så han vet akkurat hva han skal gjøre nå. Han må ta med den gode følelsen videre, men ikke glemme de viktige oppgavene inn mot 1500.

Siste nytt

  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal