Hopp til innhold

Får refs for spørsmålet til stjernespelaren: – Utruleg ekkelt

Fordømminga i basketverda er enorm etter at fenomenet Caitlin Clark blei møtt av upassande spørsmål og kommentarar da ho blei presentert for den nye klubben sin.

WNBA Fever Clark Basketball

REAKSJONAR: Det var på Clarks første WNBA-pressekonferanse at seansen oppstod.

Foto: Darron Cummings / AP

– Det som skjedde med Caitlin Clark i dag på hennar første pressekonferanse med Indiana Fever var utruleg ekkelt, skriv Katie Mox, CBS-programleiar og reporter, på X/Twitter.

Mox er berre ein av mange medieprofilar som reagerer sterkt etter pressekonferansen med Caitlin Clark onsdag.

– Han er ein sexistisk pervo, det beviste han i dag med den ekle åtferda si, skriv Dave Portnoy, grunnleggaren av Barstool Sports, på X til dei tre millionar følgarane sine.

22-åringen har vore dominerande i college-basketball og har blitt peika ut som framtida for kvinnebasketball. Etter å ha blitt draftet som nummeren ein, møtte Clark for første gong pressa som WNBA-spelar.

Les også Denne krangelen ble starten på utrolig TV-rekord

NCAA Womens Basketball: Final Four National Championship-Louisiana State vs Iowa

Den seansen har mildt sagt fått ein bitter ettersmak.

Det på grunn av ein reporter frå avisa Indianapolis Star som fekk høve til å stille eitt spørsmål til den nye Fever-spelaren.

Caitlin Clark presentert som Fever-spiller i WNBA

PRESENTERT: Caitlin Clark blei presentert som Fever-spelar.

Foto: AP

– Eg liker at du er her

Etter kampane pleier Clark å forme hendene sine som eit hjarte. Under ein pressekonferanse nyleg blei det eit tema.

– Raskt, la meg gjere dette, sa journalisten Gregg Doyel og etterlikna hjarte-gesten til basketstjerna.

Clark svarte:

– Liker du det?

– Eg liker at du er her, det liker eg, lydde det frå Doyel.

Clark forklarte vidare at ho gjer denne gesten etter kvar kamp, og at han er retta mot familien hennar. Da kom kommentaren frå Doyel som har ført til massiv merksemd på internett:

– Begynn å gjere det til meg, så skal vi nok komme godt overeins.

– Det var veldig upassande

Ulriken Eagles-spelar og landslagsspelar Aurora Sørbye blir neste sesong ein del av collegesirkuset sjølv når ho skal spele for Wake Forest-universitetet i Nord-Carolina.

Sørbye har fått med seg klippet frå pressekonferansen som har spreidd seg på sosiale medium.

– Det var veldig upassande. Reporteren heldt seg ikkje profesjonell og sat henne i ein ukomfortabel situasjon, seier Aurora Sørbye til NRK.

aurora på fyllingen sin kamp

TIL USA: Aurora Sørbye skal til hausten spele for amerikanske Wake Forest-universitetet.

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Ho blei litt uvel sjølv, fortel ho.

– Ein ser heldigvis at folk reagerer og det er rett at han blir sett på plass slik som han gjer, fortset basketkometen.

I USA krevde fleire i basketmiljøet ei unnskyldning. Etter ei rekke reaksjonar, kom den omsider.

– Caitlin Clark, Eg beklagar. I dag var eg ein del av problemet. Etter å ha gått gjennom fornekting og sinne, innser eg nå kva eg sa og korleis eg sa det. Det var gale, gale, gale. Berre gale, skriv Gregg Doyle på X.

Han meiner at veremåten hans ofte gjer at han hamnar i ubehagelege situasjonar, men at det aldri er noko vondt meint. Beskjeden frå ein kvinneleg venn fekk han til å forstå at han hadde gått over streken denne gongen, skriv han vidare.

«Caitlin Clark er ei ung kvinne, og ein snakkar ikkje til ei ung kvinne på same måte som ein ung mann», lydde påminninga frå vennen.

– Hjartet mitt stoppet. Nå innsåg eg det, fortel Doyle.

Siste nytt

  • Karlsson forventer Johaug-konkurranse i VM: – Hun kommer

    Den svenske langrennsstjernen Frida Karlsson har sluttet å spekulere på om Therese Johaug stiller under VM i Trondheim neste år.

    – Jeg regner med at hun kommer. Det blir kult å ha henne tilbake, sier Karlsson ifølge TT etter at det svenske landslaget ble presentert torsdag.

    Det her lenge vært snakk om et mulig comeback for den norske langrennsdronningen, og hun har selv gjort lite for å dysse ned forventningene.

    Hun har tidligere uttalt at en beslutning rundt neste sesong kommer i løpet av mai måned. Landslaget har holdt en plass åpen om hun skulle bestemme seg for å satse igjen.

    I Sverige har de tatt Johaugs beslutning på forskudd. Karlsson gleder seg til å møte henne i sporet igjen.

    – For tre år siden gikk jeg inn i treningsåret med fokus på hvordan jeg kunne slå henne. Da slo jeg henne to ganger, sier Karlsson.

    Siden har Johaug blitt mamma for første gang og giftet seg med Nils Jakob Hoff.

    – Hun er ikke overmenneskelig så jeg kommer ikke til å fokusere på å slå henne så mye nå som for tre år siden, legger Karlsson til. (NTB)

    rdtoipDKm5Q
    Foto: NTB
  • Norsk stortalent imponerte i Frankrike

    Jørgen Nordhagen overtok ledelsen i det prestisjefylte U23-rittet Ronde de l'Isard etter en andreplass på torsdagens etappe.

    Den 126 kilometer etappen gikk over flere fjell kjent fra Tour de France og Nordhagen var alene i tet over toppen av Col de Peyresourde med 25 kilometer til mål.

    I letterrenget inn mot målstreken i Bagnères-de-Luchon ble han hentet inn av Max van der Meulen og i spurten viste nederlenderen seg som den sterkeste. De tok kom imidlertid i mål godt over minuttet foran neste rytter og før de siste tre etappene har Nordhagen ett minutt og 24 sekunder ned til Jaron Widar på andreplass i sammendraget.

    Etapperittet er blant de største på U23-nivå i sykkelsporten. Johannes Staune-Mittet vant rittet da det sist ble arrangert tilbake i 2022.

    For Nordhagen er dette hans første år som seniorsyklist. 19-åringen har en kontrakt med verdenstourlaget Visma-Lease a Bike fra 2025 til 2027 og sykler nå for utviklingslaget. Nordhagen imponerte med å ta et overlegent gull i junior-VM i langrenn på 20 kilometer i vinter, men satser nå fullt på sykling.

    Jørgen Nordhagen
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Skiforbundet henter inn svensk landslagstrener - skal jobbe tett med Kristoffersen

    Den svenske suksesstreneren Jörgen Nordlund slutter i jobben som trener for det svenske kvinnelandslaget. Istedenfor venter en ny rolle i Norges Skiforbund, hvor han ifølge Aftonbladet skal jobbe tett med Henrik Kristoffersen.

    Sportssjef Claus Ryste bekrefter ansettelsen overfor VG og forklarer at Nordlund erstatter Jörg Roten i trenerteamet rundt Kristoffersen.

    Nordlund jobbet som trener for det norske kvinnelandslaget mellom 2010 og 2014.

    Henrik Kristoffersen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal