Etterlengta Brann-poeng etter perlemål: – F**n så godt at ballen gjekk inn!

Brann produserte ein straffebom, Sandnes Ulf dominerte og kunne avgjort. Så vakna dei raudkledde og ei perlescoring frå ein 22-åring avslutta det poenglause marerittet.

Brann-scoring i Sandnes

Her jublar Brann etter at Kristoffer Larsen har lagt ballen i krysset til 1–1. Det blei også sluttresultatet på Sandnes Stadion.

– F**n så godt at ballen gjekk inn, gliste målscorar Kristoffer Larsen til TV 2 like etter kampslutt.

Larsen blei bytta inn etter 73 minutt, åtte minutt seinare låg ballen i mål.

– Vi bygger opp eit angrep og ballen blir spelt ut på kant. Av alle så er det Hassan (journ.anm. El Fakiri) som tek løpet. Eg ropte at eg var ledig 45 og ingen har betre blikk enn Hassan. Då kom ballen ut og det var berre å sette den i mål, sa ein fornøgd Kristoffer Larsen til NRK etter kampen.

Spelande assistenttrenar El Fakiri bytta inn seg sjølv etter 62 minutt. Den siste halvtimen var Brann gode.

– Eg var vel den einaste midtbanespelaren på benken, så då måtte vi sette meg innpå, humrar El Fakiri i prat med NRK.

Han var hovudtrenar i sjukdomsfråveret til Rikard Norling. Kvifor Brann plutseleg vakna med 30 minutt igjen veit ikkje El Fakiri sikkert.

– Vi senkar kanskje skuldrene litt, gjer det litt enklare og held på ballen. Romma opna seg, og utover i andre omgang tok vi meir og meir over. Vi viste litt av det vi kan, meiner Brann-trenaren.

– Og heldigvis fekk vi utlikna, perfekt treff av Larsen, konkluderte El Fakiri.

Saka held fram under bilete.

Erik Huseklepp

Erik Huseklepp bomma på straffe for Brann i første omgang.

Frustrert etter uvanleg straffebom

Hannes Thor Halldórsson

Hannes Thor Halldórsson og Edier Frejd etter at keeper Halldórsson hadde redda straffe.

På Sandnes Stadion var det derimot heimelaget som opna suverent best.

Laget sin nye spiss, chilenske Diego Rubio, var eit konstant uromoment i første omgang, og etter ni minutt scora han 1–0. Marius Helle var nest sist på ballen, før Rubio breisida ballen i mål.

Brann stod med null poeng før kampen, etter 3-0-tap for Sarpsborg 08 og 2-1-tap for Stabæk. Mot Sandnes Ulf var det svært tafatt, men etter 24 minutt fekk bortelaget straffe.

Amin Askar blei felt bakfrå av Kenneth Sola, men frå 11-meteren var vanlegvis sikre Erik Huseklepp usikker. Ulf-keeper Hannes Thor Halldórsson redda vakkert.

– Det var tungt å bomme der. Eg har vore sikker på straffe og brukar å vere rolegare. Eg gjorde ikkje det eg bruker å gjere – sjå på keeper, få ei rørsle og sette ballen i motsett hjørne, seier ein skuffa Huseklepp til NRK.

Stresset tok derimot overhand – symptomatisk for Brann i Sandnes den første timen.

Diego Rubio

Sandnes Ulf sin vesle chilenske spiss, Diego Rubio, var eit konstant uromoment i første omgang. Her i duell med Birkir Mar Sævarsson.

Kunne punktert

For etter straffebommen tok heimelaget enda meir over. Rubio var spesielt farleg.

Etter 28 minutt kunna spissen scora sitt andre på Sandnes Stadion, medan han fem minutt seinare trefte krysstanga.

– Vi burde punkterte kampen i første omgang, konkluderer spissen til NRK.

Like før pause hindra i tillegg Brann-keeper Piotr Leciejewski Ulf-scoring, då han på imponerande vis fekk slått eit Malaury Martin-frispark i stanga og ut.

– Unødvendig å gi frå seg initiativet

Opninga av andre omgang blei av det litt kjedelege slaget, før Brann tok over når 60 minutt var passert. Dei hadde sjansar nok til å score to, men det enda 1–1. Det frustrerer Ulf-trenar Asle Andersen.

– Det er to poeng tapt. Vi styrer det meste, har to i treverket og speler offensiv og god fotball. Eg synest gutta gjer det bra dei første 70 minutta, seier Andersen til NRK.

Men så varer ein kamp i 90 minutt.

– Det er unødvendig å gi frå seg initiativet og sleppe Brann inn i kampen. Vi får ta ei evaluering på om det er slitne bein eller mentalt. Vi skal uansett ikkje vere fornøgde med uavgjort på heimebane, slår Sandnes Ulf-trenaren fast.

Sjølv om eitt etterlengta poeng var godt for Brann og trenar El Fakiri, såg dei også tre poeng i horisonten.

– Det kunne blitt tre. Dei har sjansar, men vi bommar på straffe og har nokre i stolpen. Det kunne gått begge vegar. Uansett er poenget kanskje det viktigaste, runda El Fakiri av.

Fotball

• Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

– Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

– Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

– Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

– Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

Andreas van der Spa
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

– Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

– Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.