Hopp til innhold

- Solbakkens familie avgjør om det blir Norge eller Köln

Nå er det opp til Ståle Solbakkens familie om han blir trener i den tyske Bundesliga-klubben Köln.

Video a4dc1f70-4bfa-4bc6-8626-ad58fce8e25a.jpg

Ståle Solbakken må ha familieråd om hans videre trenerkarrire.

Det har vært mange spekulasjoner gjennom torsdagen om Ståle Solbakkens trenerframtid, og nå skal det være opp til Solbakkens familen om har blir trener i Tyskland framfor jobben som norsk landslagstrener.

- Solbakken har snakket med styret i klubben og de er begeistret. Solbakken kan godt tenke seg å bli trener i Köln. Men det siste ordet er det ikke det norske forbundet som har, det er det familien Solbakken som har, sier journalist i Bild Zeitung, Vim Vomland til NRK.

Han er den journalisten som følger bundesligaklubben Köln tettest.

- Ut i fra den informasjonen min avis har fått slik situasjonen er, skal familien nå skal snakke sammen om framtiden, sier Vomland videre.

Forholder seg til kontrakt

Ledensen i Norges Fotballforbund har registrert at det har vært bevegelse rundt Solbakkens navn i det siste, men de tror fortsatt at Solbakken kommer til å ta over etter Egil Olsen som norsk landslagssjef i starten av 2012.

- Vi registrerer at det er en del rykter, men vi forholder oss til kontrakten med Ståle. Tidligere har det vært rykter om andre klubber, sier Graff til NRK.

Solbakkens innsats som trener for danske FC København har blitt lagt merke til, og spesielt tysk klubber skal ha vist sin interesse for nordmannen.

Rett mann for Köln

Den tyske avisen Bild skriver at Kølns forretningsfører Claus Horstmann og sportsdirektør Volker Finke hadde et avgjørende møte tirsdag kveld, og det var da det ble endelig bestemt at Ståle Solbakken var den rette mann for klubben.

- Solbakken har kapasiteten til å vekke opp FC Köln og heve klubben. Det kan han klare i løpet av to-tre år, sier Vim Vomland.

Solbakken har selv ikke kommentert ryktene om en kontrakt med Köln som for øyeblikket ligger på 13. plass i Bundesliga

Ifølge Bild er FC Køln villig til å betale 3.8 millioner kroner for å kjøpe Solbakken fri fra kontrakten med NFF. Solbakken vil ifølge avisa få en lønn på 7,5 millioner kroner i året, noe som er en tredobling av lønnen han har hatt i FC København.

Fotball

  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

    Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

    Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Hansen og Barcelona med kjempesmell i semifinalen

    Caroline Graham Hansen og Barcelona er storfavoritter til å vinne mesterligaen, men røk på et bananskall i første semifinalekamp mot Chelsea. Det endte med 0-1-tap.

    Erin Cuthbert ble kampens eneste målscorer like før pause, og de blåkledde tar med seg en 1-0-ledelse til returoppgjøret i London neste lørdag.

    Chelseas Guro Reiten kom inn som innbytter på overtid, mens Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut etter en drøy time. Hansen spilte hele kampen for Barcelona.

    Spain Soccer Champions League
    Foto: Jose Breton / AP
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten