Cesc Fabregas debuterte for Barcelona etter sommerens overgangsføljetong, men Lionel Messi satte ham i skyggen da Real Madrid ble slått i supercupen.

Messi

Messi senket Real Madrid og Christiano Ronaldo på ny natt til torsdag.

Fabregas

Debutant Cesc Fabregas og manager Pep Guardiola.

Fabregas måtte nøye seg med å spille de siste minuttene av returkampen foran 99.000 tilskuere på Camp Nou, og selv i de minuttene var det Messi som stjal showet med vinnermålet som ga Barcelona 3-2-seier onsdag og 5-4-seier sammenlagt.

Messi la opp til Barcelonas første mål onsdag og scoret selv de to siste. Dermed kunne Pep Guardiola juble sitt 11. trofe som Barcelona-trener (på bare tre år), og sesongens første El Clasico-seier.

Ronaldos første på Camp Nou

Tre dager etter 2-2-kampen i Madrid, der Jose Mourinhos utvalgte var det beste laget, startet returkampen i oppjaget tempo. Allerede etter et kvarter kunne hjemmefansen juble etter at Andres Iniesta ble spilt fram av Messi til 1-0-scoringen. Gjestene svarte nesten umiddelbart. Cristiano Ronaldo, som forrige sesong satte scoringsrekord i La Liga etter å ha duellert med Messi om scoringstittelen hele sesongen, utlignet.

Det var hans første scoring på Camp Nou, i hans femte kamp på Barcelonas hjemmebane. Real Madrid hadde store sjanser til å ta ledelsen ved Ronaldo og Mesut Ozil, men Victor Valdes berget Barcelona. Rett før pause sendte Messi hjemmelaget foran igjen etter veggspill med midtstopper Gerard Pique, men Real Madrid ga seg ikke.

I det 82. minutt satte Karim Benzema inn 2-2 etter et hjørnespark, og dermed var lagene like langt. Da kom Fabregas inn til sin debut for hjembyens lag, og noen minutter senere scoret Messi 3-2-målet på volley, på innlegg fra innbytter Adriano. Dramaet var ikke over med det.

Hett på tampen

Fem minutter på overtid fikk Real Madrid-spiller Marcelo rødt kort etter en stygg felling av Fabregas. I tumultene som fulgte ble det rødt kort også på Reals Mesut Ozil (som allerede var byttet ut) og hjemmelagets David Villa.

Temperaturen i spansk fotball er allerede på kokepunktet. Synd at helgens åpningsrunde etter all sannsynlighet blir utsatt på grunn av spillerstreik.