Hopp til innhold

Riise spiller ikke mot Island

John Arne Riise har meldt forfall til fredagens landskamp mot Island. Selv er han svært skuffet, men klar for å gi jernet mot Danmark neste uke.

Riise

HER TAS AVGJØRELSEN: John Arne Riise (t.h.) i samtale med lege Thor Einar Andersen under fotballandslagets trening på Ullevaal stadion torsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Han forteller torsdag at han selv har meldt forfall, fordi han ikke føler seg klar etter skaden han har slitt med i det siste.

– Det er kanskje den tyngste avgjørelsen jeg har tatt i min fotballkarriere, sier Riise til NRK under torsdagens pressekonferanse med det norske landslaget.

Gikk til legen og sa fra

Han forteller at han ikke har kjent smerter og at alt har fungert greit på trening, men at han ikke føler seg 100 prosent klar.

– Risikoen for å slå opp skaden hvis jeg spiler i morgen er større enn jeg ville at den skulle være, og da gikk jeg til legen og sa fra. Vi tok avgjørelsen sammen, sier Riise.

Tok timeout for seg selv

Den norske stjernen måtte inn i garderoben og ha et lite kvarter for seg selv da han innså at Island-kampen kom for tidlig. Rett og slett fordi han synes det var blytungt å måtte melde forfall.

– Jeg vet jo innerst inne at dette er det riktige avgjørelsen, men jeg elsker å spille for dette laget her. Særlig nå når vi er så nær å komme til EM. Det er tungt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Klar tirsdag

Riise har den siste uken vært gjennom intens behandling for å bli klar etter strekkskaden han pådro seg i en seriekamp for Fulham i Premier League, men tiden strakk altså ikke helt til.

– Hadde jeg spilt i morgen hadde jeg svekket laget og ikke spilt Danmark-kampen. Jeg har ikke hjerte til å skade laget. Nå er jeg klar til tirsdag, sier han.

Her følger du Norge - Island kl. 20 fredag

Riise har spilt 97 landskamper for Norge, og nærmer seg dermed Torbjørn Svenssens rekord på 104.

Fra før av har venstrekanten Morten Gamst Pedersen meldt forfall på grunn av skade, og nå er altså også venstrebacken ute.

Ruud erstatter Riise

Dermed må det komponeres en helt ny venstreside foran fredagens uhyre viktige EM-kvalifiseringskamp.

Espen Ruud, som spiller i danske OB, spilte venstreback på formasjonstreningen torsdag og overtar trolig for Riise.

– Jeg har vært forberedt på å spille venstreback mot Island gjennom hele samlingen siden Riise ikke har trent for fullt med laget ennå. Når du ikke har gjort det er det vanskelig å gå rett inn å spille kamp, sier Ruud til NRK.

Fotball

  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP
  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP
  • Maanum tilbake i Arsenals startoppstilling – første start siden kollapsen

    Frida Maanum er endelig tilbake i Arsenals startoppstilling når London-klubben gjester Manchester City søndag.

    24-åringen har riktignok fått to innhopp etter den dramatiske kollapsen mot Chelsea. Hun fikk først 25 minutter i 3-0-seieren hjemme over Leicester, og deretter 27 minutter i 1-1-kampen borte mot Everton.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot Chelsea 31. mars.

    (NTB)

    Britain Soccer Women’s Super League
    Foto: Rhianna Chadwick / AP
  • Grønstad tok norsk rekord på 600 meter

    Tobias Grønstad IK Tjalve fortsetter storformen på 600 meter. Søndag løp han inn til 1.14,56 under et stevne i Tyskland. Det er norsk rekord på distansen.

    Grønstad løp også inn til rekord sist uke – da han tok tiden til OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal.

    Etter å ha smadret to norske rekorder på 600 meter, er planen nå å løpe 800 meter om en uke – også det i Tyskland.

    Friidrett - Trond Mohn Games
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • 2-1 til Brann

    SISTE: Innbytter Anna Aahjem setter ballen i mål med 10 minutter igjen av kampen. Brann har dominert andre omgang, og påført Rosenborg årets to første baklengs.

    Mathine Østenstad uliknet for Brann rett etter pause. Straffen ble gitt etter at RBK-keeper Rulyte går for hardt inn i en duell. Brann-trener Martin Ho har gjort tre bytter i pausen, og dette har gitt effekt.

    Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså.

    Det ble en sjansefattig og jevnspilt første omgang.

    Totalt 6051 supportere har søndag tatt turen til tilskuerbenken på Brann stadion.

    SENDTE BRANN I LEDELSEN: Innbytter Anna Aahjem
    Foto: Gerd Johanne Braadland / NRK
Erling Braut Haaland