Hopp til innhold

FFK-supporterne: – Dette er vanskelig for oss

Raio Piiroja var selve krumtappen i Fredrikstad fotballklubb. Nå blir den tidligere supporterhelten innkalt til politiavhør på grunn av mistanker om skattejuks.

Video Piiroja signerer for FFK - arkiv 2004

VIDEO: Her signerer Piiroja for FFK i 2004. Nå er spilleren innkalt til politiavhør på grunn av mistanker om skattejuks.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


– Dette er vanskelig for oss som supportere. Det er utrolig leit at dette har skjedd, sier Enrique Leonides Arnesen, talsmann for supporterklubben Plankehaugen.

Morgan Andersen

Morgan Andersen (bildet) og Bjørn Jensen ble etter det NRK har fått bekreftet, pågrepet tirsdag morgen.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Han synes det er vanskelig å ta stilling til skyldspørsmålet i den kompliserte skattesaken (sa faktaboks nederst i saken) hvor politiet tirsdag aksjonerte i Fredrikstad.

Likevel mener han situasjonen er problematisk.

– Det er ikke lett å sette seg inn i hva som egentlig har skjedd, men all negativ oppmerksomhet kan gå ut over klubben. Det blir en negativ storm rundt FFK, sier supportertalsmannen til NRK.no.

Pågrep tidligere ledere

Politiet og skattemyndighetene møtte mannsterke opp på Fredrikstad stadion tirsdag morgen.

I løpet av morgenen ble to tidligere ledere i klubben pågrepet i forbindelse med skattesaken.

NRK har fått bekreftet at disse to er Morgan Andersen og tidligere styreleder Bjørn Jensen.

De siktede ble tirsdag ved 17-tiden sluppet løs etter flere timer i avhør på politistasjonen i Sarpsborg.

Politiet fant ingen grunn til å holde Andersen og Jensen i varetekt over natten, men politiadvokat Kåre Solvoll opplyser til NTB at de to vil bli videre avhørt onsdag.

– Leit for alle

Samtidig har politiet varslet at de kommer til å innkalle Raio Piiroja selv til avhør. Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med spilleren, som i dag spiller i nederlandske Vitesse Arnhem.

Svein Johannessen, styreleder i FFK

Svein Johannessen, styreleder i FFK: - Det er en ripe i lakken.

Foto: NRK

Piiroja har vært en av Fredrikstads aller største spillere på 2000-tallet. Den tidligere kapteinen scoret blant annet to mål i cupfinalen mot Sandefjord i 2010, og har en viktig plass i supporternes hjerter.

– Han har vært en bauta. Han har bokstavelig talt blødd for drakta. Dette er leit for alle parter, sier Leonides Arnesen.

– En ripe i lakken

FFK-leder Svein Johannessen mener saken er skadelig for klubbens omdømme.

– Det er en ripe i lakken samme hva utfallet blir. Nå har vi lakka Fredrikstad-fargene i to år. Vi hadde akkurat fått hellakkering her, og nå har vi fått en ripe igjen. Det er jævlig ergerlig for å si det på godt norsk, sier han til NRK.

Johannessen satt i møte i Oslo da politiet aksjonerte i fotballklubbens lokaler tirsdag formiddag.

Han visste at politiet ville møte opp, og ble ikke overrasket over at de vil se nærmere på Raio Piiroja-saken.

– Jeg fikk ikke sjokk da politiet ringte meg i dag tidlig. Dette har lagt litt i kortene etter politiets og skattemyndighetenes uttalelser i media, sier han til NRK.

Ergerlig uansett

– Det er gjort en massiv jobb for å Fredrikstad tilbake i toppen av norsk fotball. Er det ekstra ergerlig at gamle saker nå kommer opp igjen?

– Det er ergerlig uansett. Men man kan i alle fall ikke laste det nåværende regimet i klubben for dette, sier Johannessen.

Video Arrestasjoner i Piiroja-saken

VIDEO: Arrestasjoner i Piiroja-saken. Se reportasje fra Dagsrevyen 13.12.

Fotball

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland