Drillo: – Et av mine vanskeligste laguttak noensinne

Tre dager før VM-kvalifiseringskampen mot Island står «Drillo» overfor et av sine vanskeligste laguttak noensinne.

Egil Olsen

Egil Olsen har ennå ikke førsteelleveren klar til kampen mot Island. Mange av Norges langslagsspillere sliter med spilletid i sine klubblag, det skaper problemer for landslagssjefen.

– Det er en del spørsmål, da skjønner dere sikkert hvor vanskelig jeg har det. Det er sjeldent det er såpass mange spørsmålstegn, sa Egil «Drillo» Olsen da han møtte pressen tirsdag kveld.

Usikker

Fredag starter Norge på veien som forhåpentlig skal ende med spill i fotball-VM i Brasil sommeren 2014. Første hinder på veien er Island på fremmed gress.

Da Olsen presenterte troppen til de to første VM-kvalifiseringskampene forrige uke, åpnet han pressekonferansen med å si at uttaket ikke hadde vært enkelt.

Å sette sammen startoppstillingen til kampen mot Island er heller ikke lett, erkjenner landslagssjefen.

– Jeg har for så vidt en lagoppstilling i tankene, men jeg er ikke sikker på at dette er elleveren, erkjenner Olsen.

– Det har vært et av de vanskeligste uttakene. Det er litt for mange, flere enn vi kunne ønske, som ikke spiller fast i klubbene sine. Det er noe vi bestandig sliter med, mer eller mindre. Det er mer denne gangen, sier Olsen.

Må velge tre

Rune Jarstein hadde en marerittkveld i treningskampen mot Hellas for noen uker siden. Det startet debatten om keeperplassen på landslaget, men det er ikke keeperplassen som skaper mest hodebry for Olsen.

– Jeg har ikke noe svar på midtbanekonstellasjonen. Jeg har seks sentrale midtbanespillere, og kan bruke tre av gangen. Så enkelt er det, sier landslagssjefen.

Mandag ble Molde-spiller Vegard Forren hentet inn i landslagstroppen. Olsen vil heller ikke røpe om Molde-spilleren får sjansen fra start.

– Det er mange spørsmål, men dere får ikke noe svar på det, sier han.

• Norske scoringer da Djurgården nærmet seg serieleder Malmö

Gustav Wikheim og Tokmac Nguen scoret hver sin gang da Djurgården tok et skritt i retning tabelltoppen i svensk fotball mandag. Halmstad ble slått 2-0.

Seieren betyr at hovedstadsklubben er tre poeng bak serieleder Malmö, som måtte nøye seg med 2-2 borte mot Pål Arne Johansens Häcken. Begge topplagene har ti kamper spilt.

Wikheim satte inn sitt første mål for sesongen etter bare sju minutters spill i mandagens kamp. Ni minutter senere hamret Nguen inn sitt fjerde i 2024-utgaven av Allsvenskan.

De to norske fulltrefferne var mer enn nok til å beseire et Halmstad-mannskap som ligger på sjuendeplass på tabellen. Klubben trenes for øvrig av tidligere Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

Wikheim og Nguen spilte henholdsvis 77 og 61 minutter for Djurgården mandag. Tobias Gulliksen var på banen i samfulle 90 minutter for stockholmsklubben. (NTB)

Tokmac Nguen etter scoring mot Halmstad
  • Rosenborg vant overtidsdrama mot LSK Kvinner

Emilie Woldvik så ut til å ha reddet 2-2 for LSK Kvinner i toppseriemøtet med RBK mandag, men to minutter på overtid dukket innbytter Rebecka Holum opp og sikret 3-2 for trønderne.

Seieren betyr at Rosenborg holder følge med Vålerenga på tabelltoppen. Lagene står begge med 24 poeng etter åtte seirer og én uavgjort etter de ni første kampene.

Frøya Dorsin så lenge ut til å spille hovedrollen i mandagens oppgjør i Trondheim. Hun sendte hjemmelaget i en tidlig ledelse og slo så den målgivende pasningen da Camilla Linberg satte inn 2-0 rett før pause.

Midt i annen omgang reduserte Thea Kyvåg for LSK Kvinner, før Emilie Woldvik utlignet til 2-2 med to minutter igjen å spille av ordinær tid.

Så kom scoringen fra innbytter Holum som til slutt skilte lagene. LSK Kvinner klarte ikke komme tilbake etter den nesestyveren.

Mens Rosenborg er bak Vålerenga på målforskjell i toppen av tabellen, ligger økonomisk kriserammede LSK på femteplass. (NTB)

• Dommeren innrømmer megabrøler: – Fryktelig dårlig håndverk

Dommer Marius Lien var ingen fornøyd mann etter kampen mellom Sarpsborg 08 og Molde.

– Jeg har sett situasjonen direkte og på skjerm. Når alt kommer til alt, hadde det korrekte vært å dømme straffespark til Molde.

– Hvorfor gjør du ikke det på banen?

– Jeg oppfatter det som at Molde-spilleren oppsøker kontakten. Det er svakt dommerhåndverk fra undertegnede, sier hoveddommer Marius Lien til NRK.

Kampen var på overtid da Molde ropte på straffespark. Lien vinket spillet videre, og Sarpsborg 08 økte til 4–2. Hvis dommeren hadde blåst for straffe, ville stillingen vært 2–3 og Molde hadde hatt en mulighet til å utligne til 3–3.

Molde-trener Erling Moe ønsker ikke å skylde på dommeren etter kampen, som endte med 4-2-seier til gjestene Sarpsborg 08.

– Vi taper kampen. Vi får ikke gjort noe med det, sier Erling Moe til NRK.

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Sarpsborg 08 (2-4)
  • Franske medier: Tidligere Bodø/Glimt-helt angrepet av væpnede menn – skudd avfyrt

Tidligere Bodø/Glimt-profil Faris Pemi Moumbagna og en lagkamerat i den franske storklubben Marseille ble angrepet av bevæpnede menn natt til mandag, ifølge franske medier.

Moumbagna, som forlot Glimt til fordel for Marseille tidligere i år, skal ha vært på vei hjem fra den franske klubbens treningsanlegg da bevæpnede menn slo til mot bilen hans. Også kjøretøyet til lagkamerat Jean Onana oppgis å ha vært mål for angrepet.

En rekke franske medier, blant dem Le Parisien , RMC og TV-kanalen Europe 1 beskriver episoden med henvisning til kilder i fransk politi.

Omstendighetene og gjerningsmennenes hensikt beskrives samtidig som å være uklare.

Moumbagna og Onana ankom natt til mandag Marseilles treningsanlegg etter at laget hadde returnert til egen by fra ligamøtet med Le Havre søndag kveld. Rett før klokken 04.00 skal de to spillerne ha hentet sine private biler og satt kursen hjemover.

Le Parisien skriver at påtalemyndigheten bekrefter de faktiske forhold. Samtidig pågår det en etterforskning for å få ytterligere klarhet i situasjonen.

Kilder i fransk politi siteres på at Moumbagna og Onana klarte å unnslippe situasjonen, samtidig som gjerningsmennene flyktet fra stedet. Ifølge flere medier var det i etterkant flere kulehull i de to Marseille-spillernes biler.

Le Parisien hevder å ha snakket med en kilde internt i Marseille. Vedkommende opplyser at Moumbagna og Onana er uskadde, men «ekstremt sjokkerte». Den franske storklubben opplyses videre å være i løpende kontakt med alle sine spillere og aktuelle myndighetsorganer. (NTB)

Faris Pemi Moumbagna
  • Tre poeng til Strømsgodset

Strømsgodset tok imot FK Haugesund hjemme på Marienlyst mandag ettermiddag. Det var gjestene som kom best i gang, men Godset kjempet seg etter hvert mer og mer inn i kampen. Imidlertid var det et selvmål av Haugesundspiller Anders Bærtelsen som sendte hjemmelaget i føringen rett før pause. Sju minutter ut i andre omgang doblet Strømsgodset ledelsen ved Elias Hoff Melkersen. Flere mål ble det ikke. Dermed ble det tre poeng til de blå. Strømsgodset ligger på 8. plass på tabellen med 13 poeng etter ni serierunder.