Joshua King, kongen av Kypros

LARNAKA/OSLO (NRK.no): – De fleste i Norge mener nok jeg er god nok nå. Joshua King ble Norges redningsmann da laget slet med å omsette sjanser til mål mot Kypros.

Joshua King Tarik Elyounoussi

Joshua King scoret sitt første landslagsmål tirsdag mot Kypros.

Slik var kampen: Kypros–Norge 1–3

– Det var deilig, det er alltid deilig å score mål. Første målet betyr starten på mange flere. Jeg følte jeg utnyttet sjansen bra, sier Joshua King til NRK etter kampen.

Artikkelen fortsetter under videoen

Joshua King gjorde god jobb i Kypros

Se intervju med King etter kampen.

Han kom inn på stillingen 1–1 og sørget først for straffesparket som Tarik Elyounoussi satte sikkert i mål, før han minuttet senere fastsatte sluttresultatet selv med en nydelig avslutning.

– Det viktigste er tre poeng. Vi kom dårlig i gang, kom under og i det var ikke en lystelig affære. Men vi kommer tilbake og vinner fortjent. Jeg er veldig fornøyd med tre poeng. Det var viktigere enn en glitrende kamp, sier «Drillo» til NRK etter kampen.

– De fleste i Norge mener nok jeg er god nok nå

Etter kampen i kveld vil nok ikke Joshua King lengre føle seg undervurdert på det norske landslaget.

– Jeg tror nok at de fleste i Norge mener at jeg er god nok nå, sier King til NRK.

Drillo mener Norge kom dårlig igang i kampen, men at det var viktig at vi fikk tre poeng borte mot Kypros

Drillo: –Viktigste er tre poeng

Norge havnet under like før pause, men bare minutter etterpå gjentok Brede Hangeland bedriften fra Sveits. Han gikk opp på en dødball og fikk til slutt skutt inn utligningen.

– Det var litt tilfeldig at det ble meg igjen. Vi leverer en svak forestilling, men tar tre poeng. Det er det viktigste i dag, sier kapteinen til NRK etter kampen.

Straffediskusjon

Hangeland mener at straffen som ga Norge ledelsen var heldig.

– Straffen så litt billig ut fra min posisjon, men noen ganger har vi marginene med oss, sier han.

Brede Hangeland var nok en gang mannen som utlignet for Norge etter tidlig mål imot, men mener selv det viktigste var å vinne kampen

Hangeland etter kampen: –Litt tilfeldig at det ble meg igjen

Men den vurderingen deler ikke mannen som ble felt inne i Kypros sin 16-meter.

– Det var straffe. Hadde han ikke tatt meg hadde jeg vært forbi og scoret kanskje to, sier han.

Straffe ble det, og den satte Tarik Elyounoussi sikkert i mål.

– Jeg var ikke nervøs, den ballen skulle i mål, sier han til NRK.

Kypros farligst fra start

Etter en forsiktig start på kampen var det kypriotene som fikk den første målsjansen etter tolv minutter. Og for en sjanse det var.

Efrem lurer seg unna Hangeland straffefeltet og får headet ballen mot lengste hjørne, men en strålende redning fra Jarstein sørget for at ballen havnet i stolpen og ut.

Artikkelen fortsetter under bildet

Magnus Wolff Eikrem Giorgos Efreem

Maguns Wolff Eikrem i duell med Giorgios Efreem.

Like etterpå fikk Christofi ladet skuddfoten, men det farlige skuddet gikk like utenfor.

Kalddusj

Nå var det slutt for målsjansene til Kypros, og Norge tok over kampen. Men en heading fra Forren i tverrliggeren, en ball som sklir av pannebrasken til samme mann idet han skal heade ballen i mål eller en dobbeltsjanse for Braaten og Yttergård Jenssen i Kypros sin 16-meter, var ikke nok for Norge til å ta ledelsen.

Og midt i den hete norske perioden kom kalddusjen – en scoring ut av ingenting.

42 minutter er spilt når Aloneftis prøver seg på et innlegg. Ballen skifter retning når den kommer borti Riise, og går i mål bak en utspilt Jarstein.

For syvende gang på rad havner Norge under i en landskamp.

Kapteinen står frem igjen

Men som i Sveits svarer Norge med en gang, og som i Sveits er det gjennom en kaptein som nok en gang står frem han trengs som mest.

Hangeland utligner

Brede Hangeland utligner for Norge.

Riise slår inn i feltet etter dødball og keeper Kissas får ikke bokset unna. Brede Hangeland plukker opp returen og setter ballen i mål. Fortjent utligning for Norge, og dermed er lagene like langt når de spaserer inn i garderoben.

– Vi er ikke helt fornøyd med første omgang. Det spruter ikke som mot Sveits. Rune har holdt oss inn i kampen med to gode redninger, og det var viktig å komme tilbake med den utligningen, sa Ola By Rise til MAX i pausen.

Tarik-sjanser

Det sprutet ikke så mye til å begynne med i andre omgang heller. Det første kvarteret ble preget av et langt kypriotisk skadeavbrekk og to stygge kypriotiske taklinger som resulterte i hvert sitt gule kort.

Først da Daniel Braaten fant en umarkert Tarik Elyounoussi umarkert inne i feltet med en stuss etter 60 minutter begynte det å svinge litt. Men avslutningen fra skrått hold gikk rett på keeper Antonis Georgallides, som hadde kommet inn for en skadd Tassos Kissas.

Tarik Elyounoussi

Elyounoussi feirer straffemålet

Tarik fikk også en mulighet minuttet senere, men avslutningen fra drøyt 15 meter gikk høyt over.

– Jeg hadde noen sjanser i andre omgang. Det er litt ergerlig at jeg ikke scorer, sier Elyounoussi til NRK etter kampen.

Ineffektivitet kunne kostet

Og da Ruben Yttergård Jenssen ikke klarte å sette ballen i mål med en umarkert heading fra syv meter, kunne man frykte at ineffektiviteten kunne koste Norge.

Braaten

Daniel Braaten gjorde igjen en solid kamp for Norge.

For like etterpå fikk Kypros en kjempesjanse, men den harde avslutningen til Efrem gikk like utenfor fra skrått hold.

Heldigvis hadde Norge en King på banen som sørget for at det gikk Norges vei til slutt.

Først sørget han for straffen som Tarik satte til venstre bak en utspilt Georgallides, før han selv får servert ballen fra Elyounoussi like etterpå, skjærer inn i 16-meteren, og setter den i venstre hjørne.

Dermed kunne han sikre tre svært viktige poeng for Norge.

King, Valon Berisha, Markus Henriksen, Tarik Elyounoussi

King etter sitt første landslagsmål.

Fotball

• Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

– Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

– Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

– Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

– Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

Jürgen Klopp
  • Rubiales' etterfølger er klar

Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

«Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

Pedro Rocha
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

– Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

Marta under fotball-VM 2023
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

– De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

– Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

Gulbrandsen og Eikrem
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.