Mohammed Abdellaoue får mye ros etter hattrick mot topplaget Werder Bremen. Jan Åge Fjørtoft ber engelske fotballtilhengjarar sjå opp for det norske stjerneskotet.

Moa

Mohammed Abdellaoue blir lagt godt merke til i Tyskland etter tre scoringar i helga.

Jan Åge Fjørtoft

Bundesliga-ekspert Jan Åge Fjørtoft.

– Moa har prestert svært godt. Dette var hans endelege gjennombrot i Tyskland, seier ekspert på tysk fotball, Jan Åge Fjørtoft.

Etter å ha banka inn samtlege mål for Hannover i 3-2-sigeren mot Werder Bremen sundag, står den nye yndlingen med eit scoringssnitt på 1,20 per kamp.

Det gjer spissen meir effektiv enn storspissane Mario Gomez og Klas Jaan Huntelaar, som toppar scoringslista i serien med åtte og sju mål.

I dette selskapet ligg Abdellaoue på delt tredjeplass med seks scoringar på fem kampar. Det får tyskarane til å sperre opp auga.

– No legg dei godt merke til Moa. Vi har vore premature her i Norge ved å seie at han er eit stort namn i Tyskland, men først no byrjar han å nerme seg det at fotball-Tyskland følgjer veldig godt med på han, seier Fjørtoft.

«Til engelske følgjarar: Sjekk ut Moa»

Eksperten ber også engelskmenn som følgjer han på Twitter om å sjekke ut den norske spissjuvelen.

«Spesielt for mine engelske følgjarar: Sjå på Mohammed Abdellaoue på YouTube,» skriv han på Twitter og held fram:

«Det er bra om du held deg oppdatert på Moa. Han kan snart komme til ein toppklubb nær deg».

– Kvifor ber du engelske tilhengarar følgje Moa?

– Eg ser noko i han som minner om Ole Gunnar Solskjær, og som svært få spissar har. Han har denne eigenskapen med å skyte i steget. Han mottar ballen, snur seg raskt og skyt plutseleg. Det er ein eigenskap som toppklubbane søkjer, seier Fjørtoft.

– Ser du Moa vere i Hannover om eit par sesongar?

– Kanskje ikkje om eit par sesongar, men det kjem ikkje til å skje noko umiddelbart. No er han på listene til storlaga. Det er ikkje lett i denne bransjen, men denne hat-tricken var eit svært viktig steg for Moa, seier Fjørtoft som meiner spissen kan passe godt for engelske toppklubbar.

Les meir under biletet!

Mohammed Abdellaoue

Abdellaoue har også scora i europaligaen denne sesongen. Her jublar han for nettkjenning mot Sevilla.

– Må halde nivået over tid

Tyskland-eksperten forklarer at Moa, trass godt spel, kom i skuggen av spissmakker Konan Ya førre sesong. Difor blei han ikkje lagt like godt merke til, meiner Fjørtoft.

Men no er det andre tider. Dei kjem Moa til å takle godt, trur den tidlegare Eintracht Frankfurt-spelaren.

– Han er ein fornuftig fyr, som ser karrieren sin i det rette perspektivet. I tillegg har han gode haldningar. No handlar det om å ta dei riktige stega. Dei beste klubbane følgjer spelarar 30-40 gonger før dei gjer noko. Moa veit at han må halde dette nivået over tid, seier Fjørtoft.

Fotball

• Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

(NTB)

Britain Soccer Women's Super League
  • Moi-dobbel da FCK vant

Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

(NTB)

Mohamed Elyounoussi
  • Maanum tilbake i Arsenals startoppstilling – første start siden kollapsen

Frida Maanum er endelig tilbake i Arsenals startoppstilling når London-klubben gjester Manchester City søndag.

24-åringen har riktignok fått to innhopp etter den dramatiske kollapsen mot Chelsea. Hun fikk først 25 minutter i 3-0-seieren hjemme over Leicester, og deretter 27 minutter i 1-1-kampen borte mot Everton.

Maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot Chelsea 31. mars.

(NTB)

Britain Soccer Women’s Super League
  • Grønstad tok norsk rekord på 600 meter

Tobias Grønstad IK Tjalve fortsetter storformen på 600 meter. Søndag løp han inn til 1.14,56 under et stevne i Tyskland. Det er norsk rekord på distansen.

Grønstad løp også inn til rekord sist uke – da han tok tiden til OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal.

Etter å ha smadret to norske rekorder på 600 meter, er planen nå å løpe 800 meter om en uke – også det i Tyskland.

Friidrett - Trond Mohn Games
  • 2-1 til Brann

SISTE: Innbytter Anna Aahjem setter ballen i mål med 10 minutter igjen av kampen. Brann har dominert andre omgang, og påført Rosenborg årets to første baklengs.

Mathine Østenstad uliknet for Brann rett etter pause. Straffen ble gitt etter at RBK-keeper Rulyte går for hardt inn i en duell. Brann-trener Martin Ho har gjort tre bytter i pausen, og dette har gitt effekt.

Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså.

Det ble en sjansefattig og jevnspilt første omgang.

Totalt 6051 supportere har søndag tatt turen til tilskuerbenken på Brann stadion.

SENDTE BRANN I LEDELSEN: Innbytter Anna Aahjem