Hopp til innhold

– Nå får fotballspillere begynne å oppføre seg som idrettsutøvere snart

NRKs fotballekspert Tom Nordlie går rett i strupen på det han mener er en ukultur blant fotballspillere i Norge: At det er godtatt å ta seg en bytur få dager før kamp.

Tom Nordlie og Nicki Bille Nielsen

RETTER KRITIKK: NRK-ekspert og tidligere eliteserietrener Tom Nordlie forstår ikke hvordan norske fotballspillere kan dra på byen få dager før kamp. Fredag kveld skal Nicki Bille Nielsen ha vært i bråk med dansk politi etter en tur på byen i København.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– At man i det hele tatt er i nærheten av å dra på fylla tre-fire dager før kamp... Det virker som om det verste er at man blir tatt, ikke handlingen man har gjort. Nå får fotballspillere begynne å oppføre seg som toppidrettsutøvere snart, uttalte Tom Nordlie under mandagens 4-4-2-sending på NRK P1.

Den krasse uttalelsen kommer i kjølvannet av mandagens fyllebråk-sak rundt Rosenborg-spiss Nicki Bille Nielsen, en sak som preget norske medier gjennom hele 2. påskedag.

Reagerer på drikkekulturen

Nicki Bille Nielsen

BLE VRAKET: Nicki Bille Nielsen fikk ikke spille mandagens eliteseriekamp mot Bodø/Glimt. Det er ikke kjent om RBK kommer til å foreta ytterligere sanksjoner mot den danske spissen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Dansken skal ifølge danske Ekstra Bladet ha havnet i klammeri med politiet i København under en bytur i den danske hovedstaden torsdag kveld.

Les mer: Nielsen siktet for politivold

RBK-spissen skal ha sparket til parkeringsautomater og sykler i København sentrum. Da en politipatrulje ble tilkalt og forsøkte å arrestere den danske angriperen, skal han ifølge den danske avisen ha slått seg vrang.

Politi-episode skal ha skjedd torsdag, fire dager før mandagens RBK-kamp mot Bodø/Glimt.

Les også: RBK snublet mot Glimt

Bille Nielsen har bedyret sin uskyld overfor RBK-ledelsen, som valgte å vrake spilleren fra mandagens kamp mot Bodø/Glimt. Det er ennå ikke kjent hva trønderklubben tenker å gjøre med den danske spissen.

– Vi ønsker ikke å dømme noen her og nå. Vi må finne ut mer av hva som faktisk har skjedd. Vi har lest skriveriene i media, og vi har snakket med Nicki. Vi skal kontakte politiet i Danmark for å finne ut mer, fortalte Rosenborgs sportslige leder, Erik Hoftun, til NRK før kampen mot Bodø/Glimt.

Nordlie er imidlertid ikke så opptatt av hva eller hvorfor Bille Nielsen nå har havnet i trøbbel på ny.

Den tidligere eliteserietreneren mener sanksjonene og reaksjonene fotballspillere må tåle etter fuktige byturer er altfor små. I Bille Nielsens tilfelle er det imidlertid ikke kjent om fotballspilleren var beruset eller ikke.

– Skiskyttergutta fikk 100.000 kroner i bot for å ha vært på fylla. De fikk ikke den boten fordi det de hadde gjort galt, de fikk den på grunn av fyll. Det er ikke akseptert i idretten, eksemplifiserer Nordlie, og fortsetter:

– Det er akkurat som om det er helt andre regler som gjelder for ishockeyspillere og fotballspillere.

Ikke første gang

Dansken har vært i utenomsportslig trøbbel tidligere. I september i fjor fikk han 10.000 kroner i bot for ordensforstyrrelser etter å ha blitt arrestert på byen.

– Han fikk en kraftig advarsel forrige gang. Vi har ikke dømt ham for noe denne gangen. Vi skal ikke ta noe på forskudd. Vi skal finne ut hva som har skjedd, sier Hoftun.

Ifølge TV2, som har sett overvåkningsbilder av Nielsen-pågripelsen i København, skal ikke den danske angriperen ha oppført seg truende overfor politiet, men reagert på å ha blitt sprayet i ansiktet med pepperspray.

Ifølge TV-kanalen har videoen blitt sendt til RBK-leder Erik Hoftun.

NRK banket på hjemme hos Nicki Bille Nielsen mandag ettermiddag, men den danske spissen ønsket ikke å kommentere helgens hendelser i København.

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten