• Sørloth herjet mot Nyland – forbi Bellingham på toppscorerlisten

Alexander Sørloth fikk ballen forbi landslagskompis Ørjan Nyland to ganger da Villarreal slo Sevilla 3-2 i spansk fotball.

Det var nordmannens 18. og 19. mål i serien denne sesongen. Bare Girona-spiss Artem Dovbyk har nettet flere (20), mens Jude Bellingham har 18. Trønderens første scoring kom etter en halvtime da han stanget ballen i mål og utlignet til 1-1.

Youssef En-Nesyri sørget med sin måldobbel for at Sevilla ledet 2-1 fram til 84 minutter. Da utlignet Yerson Mosquera med scoring på landslagskeeper Nyland. På overtid ble Sørloth tomålsscorer med en flott heading.

Villarreal er nummer ni på tabellen, mens Sevilla ligger på 12.-plass. Det gjenstår tre kamper for begge lag.

Real Madrid har allerede sikret seg ligatittelen. (NTB)

Sørloth
  • Ny viktig Vålerenga-seier

Lørdagens storkamp mellom Ålesund og Vålerenga i 1. divisjon endte med Vålerenga-seier. For Aalesund fortsetter dermed krisen.

Ungguttene Magnus Bech Riisnæs og Jones El-Abdellaoui var målscorerne i den svært viktige seieren for Geir Bakke og co.

Vålerenga tok med det sin fjerde strake seier etter ydmykelsen på bortebane mot Mjøndalen for noen uker siden. På onsdag sikret de også kvartfinalebillett i cupen etter seier på straffesparkkonkurranse mot HamKam.

For Aalesund fortsetter krisen for den hardt pressede Christian Johnsen. De oransje har tapt fire av sine siste fem kamper. Den siste tiden har både daglig leder og keepertrener gått av. (NTB)

Vålerenga
  • Norge klarte uavgjort mot verdensmesterne Danmark i egen turnering

De norske håndballherrene spilte uavgjort 36-36 mot regjerende VM-vinnerne Danmark i turneringen i Jordal Amfi.

Den siste scoringen kom med fem sekunder igjen av kampen.

Etter en jevn start klarte nordmennene å tilrive seg en tomålsledelse utover i 1. omgang. Ved pause sto det 22-21.

Jonas Willes gutter rykket ifra med tre mål tidlig i annen omgangen, men danske bet seg fast og i en dårlig norsk periode gikk danskene fra 23-25 til 28-26.

Danskene så ut til å dra ytterligere ifra, men takket være solid målvaktsspill fra Torbjørn Bergerud klarte nordmennene å utligne til 35-35 med ett og et halvt minutt igjen av kampen. Det endte til slutt 36-36 etter at Tobias Grøndahl utlignet med fem sekunder igjen av kampen.

Sebastian Barthold og Gabriel Setterblom sin tur, og han ble norsk toppscorer med sju mål. (NTB)

Håndball
  • Rosenborg reddet tre poeng med straffescoring

Elin Sørum ble Rosenborgs matchvinner da hun satte 2-1-scoringen på straffe i toppseriekampen hjemme mot Åsane.

Med seieren slo serietoerne tilbake etter tapet for Brann forrige helg og holdt avstanden opp til serieleder Vålerenga på tre poeng.

Åsane, som er nest sist på tabellen, hadde ikke reist til Trondheim for å legge seg i forsvar. Bergenserne hadde vel så mange målsjanser som RBK.

Mathilde Rogde satte inn kampens første, før Åsane utlignet ved kaptein Milena Kokosz.

Etter en drøy times spill fikk Rosenborg straffe da Karen Vistnes noe klønete hektet Camilla Linberg inne i feltet. Elin Sørum var sikker eksekutør fra ellevemetersmerket.

I oppgjøret mellom Kolbotn og Lyn endte det 2-2, mens Stabæk slo Røa 1-0.

Byderbyet mellom Arna-Bjørnar og Brann avslutter toppserierunden. Den sendes direkte på NRK1 med kampstart klokken 16:45 lørdag. (NTB)

Finalen i NM i fotball 2023: Rosenborg - Vålerenga (1-0)
  • Celtic nærmer seg tittelen etter Old Firm-seier

Celtic slo erkerival Rangers 2-1 på hjemmebane lørdag og er ett poeng unna sin 54. ligatittel i skotsk fotball.

Rangers-spiller John Lundstram bemerket seg negativt ved to anledninger i lørdagens nederlag. Han scoret først et uheldig selvmål etter 38 minutter før han på overtid av 1. omgang ble utvist for en stygg takling.

Matthew O'Riley sendte Celtic i ledelsen like før Lundstrams selvmål, mens Cyriel Dessers reduserte for Rangers før hvilen. Det ble ingen mål etter pause.

Celtic leder serien seks poeng foran Rangers med to kamper igjen å spille. Kun en skikkelig kollaps kan hindre Celtic i å ta sin tredje strake titteltriumf i ligaen.

Rangers står med 55 titler, men har bare vunnet én gang de siste tolv årene. Ikke siden 1984/85 har ett annet lag enn Celtic eller Rangers vunnet serien. (NTB)