Hopp til innhold

Tromsø fortsatt ubeseiret i nord

Alle poengene ble igjen i Tromsø etter at bortesvake AaFK gjestet Alfheim søndag kveld.

Trosmø aafk

Edvard Skagestad må konstatere at Tromsø ble for sterke på Alfheim.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Tromsø–AaFK: 1–0

Les fullstendig kamreferat her

Tromsø er, sammen med Strømsgodset, de eneste to lagene i årets eliteserie som ennå ikke har tapt på hjemmebane. AaFK dro til Alfheim med mål om å bryte statistikken til tromsøværingene, men det ble aldri tre poeng for de oransje fra Ålesund.

Som så mange ganger før maktet ikke AaFK å skåre de nødvendige målene for å snu en ellers begredelig bortestatistikk som teller kun én borteseier og totalt 7 poeng borte i årets liga.

Trengte legetilsyn

Allerede etter syv minutter satte Kara Mbodji inn kampens eneste mål da han knallet til med et skudd fra 18 meters hold. Sjansen kom etter et innlegg fra høyreback Ruben Kristiansen som gikk forbi Ruben Yttergård Jenssen og rett i beina på Kara, som smelte ballen i kassa.

Tromsø fortsatte å holde trykket oppe, og AaFK slet med å skape sjanser mot et godt organisert Tromsø-lag.

Ruben Kristiansen kom igjen i søkelyset, etter en kraftig duell med Ålesund-keeper Sten Grytebust i det 19. minutt. Målvakten trengte tilsyn av lege, men kom seg etter hvert på bena igjen.

Les også: Borteseier for AaFK i kveld?

Saken fortsetter under bildet

Tromsø aafk

Aafks Tremaine Stewart var farlig frempå flere ganger.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Sjanser til begge lag

Andre omgang skulle vise seg å bli en mer jevnspilt affære, med godt spill fra begge lag.

I det 67. minutt var det likevel hjemmelaget som virkelig skulle få sjansen til å øke ledelsen, og igjen var det nevnte Kristiansen som var på farten.

Etter snedig spill av Tromsø utenfor bortelagets 16-meter, endte 24-åringen opp med ballen i beina rett foran AaFK-målet. Høyrebacken trengte bare å sette ballen i nota, men han maktet ikke å få den innenfor stengene.

Bare fem minutt senere var det AaFK som fikk sjansen til å utligne. Tremaine Stewart sendte av gårde et farlig innlegg til Demar Phillips som var godt plassert foran Tromsø-målet, men jamaicaneren klarte likevel ikke å åpne målkontoen i denne kampen.

Tromsø

Hans Nordbye og Kara Mbodji jubler for kveldens skåring.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Bortetap

Tromsø var atter en gang farlig frempå etter 82 minutter. Den gang var det Steffen Nystrøm som nesten skåret etter et flott innlegg av Kara Mbodji.

Flere mål ble det likevel ikke, og Kjetil Rekdals menn må svelge nok et bortetap. Tromsø kan på sin side være fornøyde med å fortsatt være ubeseiret på hjemmebane.

– Jeg synes vi spiller en god kamp, der vi blør for drakta. Sjansestatistikken er 4-3- til Tromsø, og kampen lever helt inn til slutt. Man må huske på at vi har 50 prosent skadefravær, og de fortjener å vinne siden de tok initiativet, sier Rekdal etter kampen.

Tromsø-trener Per Mathias Høgmo er fornøyd med seieren.

– Dette var en godt gjennomført kamp der vi klarte å holde konsentrasjonen mot et Ålesund-lag som er giftige på kontringer. Nå har vi ni seiere på elleve kamper og det er jeg godt fornøyd med, sier han.

Tromsø

Fort Alfheim er fortsatt ugjennomtrengelig.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix