Fredrikstad rykket ned fra eliteserien: – Vi er veldig lei oss

Fredrikstad var avhengig av å slå seriemester Molde for å redde plassen i eliteserien, men klarte klarte aldri å sette inn den nødvendige scoringen. I stedet avgjorde Molde kampen.

FFK

Nenad Sreckovic, Martin Pusic og Robert Stene måtte skuffet innse at det endte med nedrykk fra eliteserien.

– Vi er veldig lei oss, sa Fredrikstad-trener Trond Amundsen til NRK etter at Fredrikstad tapte for Molde og rykket ned fra eliteserien.

FFK forsøkte og forsøkte alt de kunne hjemme mot Molde, men til tross for et godt trøkk mot Molde-boksen mot slutten av kampen, ble det med nesten for laget fra «Plankebyen».

Dramtiske sluttminutter

I Aalesund lå Sandnes Ulf under med to mål, og dermed trengte FFK kun én scoring for å klatre over nedrykksstreken.

I et forsøk på å få det avgjørende målet i sluttminuttene, sendte FFK opp keeper Jon Masalin på corner. Molde vant imidlertid ballen, og en stakkars Hans Erik Ramberg måtte rygge mot eget mål alene mot flere Molde-spillere.

Klubbveteranen hadde ingen mulighet til å forhindre scoring imot på en rederlig måte, og valgte å felle Jo Inge Berget som bakerste mann innenfor eget straffefelt.

– Det var hakket for tidlig å sende opp keeperen. Vi hadde fortsatt muligheten til å vinne kampen, men det er ikke annet å gjøre når Jo Inge Berget kommer alene mot mål, sa Ramberg til TV2 etter kampen.

Ramberg fikk naturligvis det røde kortet, mens straffen ble satt sikkert i mål av Davy Claude Angan, og 1-0 til Molde. Like etter satte Daniel Berg Hestad inn nok en scoring for gjestene, og dermed må Fredrikstad ta den tunge turen ned i 1.- divisjon neste sesong.

Hans Erik Ramberg

Hans Erik Ramberg ble utvist i de dramatiske sluttminuttene.

Redning på strek

Hjemmepublikummet måtte vente i over 70 minutter før de fikk se FFK skape sin første ordentlige målsjanse i kampen. Et godt innlegg fra venstre fant Robert Stene like utenfor 16-meteren, men spissens avslutning blåste over Molde-målet.

Tolv minutter før slutt fikk Lars Grorud FFKs største sjanse i kampen, men headingen hans etter corner ble dessverre for hjemmelaget reddet på streken. Nærmere kom aldri Fredrikstad.

– Dette er bittert å tenke på, sa midtstopper Jørgen Horn, som måtte se kampen fra sidelinjen grunnet karantene.

– Det er ekstra bittert at det blir nedrykk når jeg må stå på sidelinjen uten mulighet til å gjøre noe som helst, sa han skuffet videre.

– Jeg vil beklage at det gikk som det gikk. Vi er langt nede nå, og veldig deppet, sa trener Amundsen til TV2.

Trond Amundsen

Fredrikstad-trener Trond Amundsen var lei seg etter nedrykket.

Molde styrte fra start

Molde tok tak i kampen fra start på Nye Fredrikstad stadion, og kom til en brukbar sjanse allerede etter syv minutters spill. Daniel Chima Chukwu fikk en flott stikker igjennom, men avslutningen gikk i nettveggen.

Resten av omgangen forsøkte Fredrikstad alt de kunne, men oppofrende duellspill og ståpåvilje var ikke nok til å skape sjanser på årets seriemester.

Mens Molde kom til tre nye sjanser ved Mattias Mostrøm, Magnus Wolff Eikrem og Davy Claude Angan, klarte ikke det sterkt pressede hjemmelaget å produsere noe som helst.

I stedet var det til slutt seriemester Molde som kunne juble for scoringer og tre poeng, mens Fredrikstad må ta følge med Stabæk ned én divisjon.

Sandnes Ulf endte på kvalifiseringsplassen, og må møte Ull./Kisa i kampen om en plass i neste sesongs eliteserie.