Europa-drømmen brister for Molde

Moldes håp om å avansere til Europaligaens utslagningsfase fikk et alvorlig skudd for baugen hjemme mot rumenske Steaua Bucuresti torsdag kveld.

Steaua Bucuresti

Steaua Bucuresti var et par skostørrelser for store for Molde. Her jubler rumenerne etter Alexsandru Chipcius 1-0-scoring i første omgang. Etzaz Hussain depper til høyre.

Fyldig kampreferat: Molde - Steaua Bucuresti 1-2

Selv Molde-manager Ole Gunnar Solskjær mente Molde hadde gode muligheter til å avansere til Europaligaens sekstendelsfinale dersom det ble seier mot det rumenske laget Steaua Bucuresti hjemme på Aker Stadion.

Men en nitrist førsteomgang, der Steaua scoret to mål mens Molde ikke skapte noe som helst, gjør veien til videre Europa-spill betraktelig lengre for romsdalingene.

Til tross for hederlig innsats i andre halvdel ble det tap for Ole Gunnar Solskjærs menn.

– Vi startet bra, men klarte ikke å utnytte rommene vi fikk i første omgang. Så scoret Steaua to enkle mål, sa Ole Gunnar Solskjær til NTB etter kampslutt.

Tafatt Molde-lag

Moldenserne gikk hardt ut fra start, og skaffet seg umiddelbart initiativet i kampen. Men da Steaua laget 1-0 på lagets første sjanse i kampen etter 21 minutters spill, gikk lufta ensynlig ut av Molde.

Steaua skapte flere store sjanser etter dette, og rundt ti minutter før pause doblet rumenerne ledelsen ved innbytter Iasmin Latovlevici.

Dermed måtte Molde gå til pause med 2-0 i sekken - vel vitende om at de ikke hadde avfyrt et eneste skudd på Steaua-målet i løpet av kampens første 45 minutter.

Chukwu reduserte

Daniel Chima Chukwu

Daniel Chima Chukwu ga hjemmepublikummet håp da han reduserte til 2-1 i andre omgang.

Ole Gunnar Solskjær virket å ha skjønt alvoret, for i andre omgang satte han innpå svenske Mattias Moström og Jo Inge Berget på bekostning av Joshua Gatt og Pape Paté Diouf.

Det ga umiddelbar effekt, og drøyt ti minutter ut i andre omgang kom Moldes fortjente redusering.

Daniel Chima Chukwu driblet rundt med to Steaua-forsvarere før han kontant avsluttet i lengste stolpe og inn - en glimrende prestasjon av nigerianeren.

Molde skapte flere store sjanser i sluttminuttene, men presset ga dessverre ingen uttelling, og tapet var et faktum.

Solskjær angret ikke på laguttaket etter kampen.

– Moström kom inn og var veldig god, men jeg angrer ikke på det laguttaket jeg gjorde i forkant, sa Molde-manageren.

Små sjanser for avansement

Dermed er de gode mulighetene for avansement blitt betraktelig mindre.

Mens Steaua Bucuresti allerede er klare for Europaliga-sluttspillet, må Molde vinne neste hjemmekamp mot FC København om to uker om Europa-drømmen skal leve videre.

Deretter venter en vanskelig bortekamp mot tyske Stuttgart i begynnelsen av desember.

Sjekk Moldes Europaliga-gruppe her!

– Molde må nok vinne hjemme mot København i tillegg til den vanskelige bortekampen mot Stuttgart for å avansere, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb i Canal 9-studioet.

I den andre kampen i Moldes gruppe slo Stuttgart FC Köbenhavn 2-0 på bortebane. Dermed leder Steaua gruppen med syv poeng. Stuttgart står med fem, FCK med fire, mens Molde er sist med sine tre poeng.

• Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

Britain Soccer Women's Super League
  • Moi-dobbel da FCK vant

Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

Mohamed Elyounoussi
  • Maanum tilbake i Arsenals startoppstilling – første start siden kollapsen

Frida Maanum er endelig tilbake i Arsenals startoppstilling når London-klubben gjester Manchester City søndag.

24-åringen har riktignok fått to innhopp etter den dramatiske kollapsen mot Chelsea. Hun fikk først 25 minutter i 3-0-seieren hjemme over Leicester, og deretter 27 minutter i 1-1-kampen borte mot Everton.

Maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot Chelsea 31. mars.

Britain Soccer Women’s Super League
  • Grønstad tok norsk rekord på 600 meter

Tobias Grønstad IK Tjalve fortsetter storformen på 600 meter. Søndag løp han inn til 1.14,56 under et stevne i Tyskland. Det er norsk rekord på distansen.

Grønstad løp også inn til rekord sist uke – da han tok tiden til OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal.

Etter å ha smadret to norske rekorder på 600 meter, er planen nå å løpe 800 meter om en uke – også det i Tyskland.

Friidrett - Trond Mohn Games
  • 2-1 til Brann

SISTE: Innbytter Anna Aahjem setter ballen i mål med 10 minutter igjen av kampen. Brann har dominert andre omgang, og påført Rosenborg årets to første baklengs.

Mathine Østenstad uliknet for Brann rett etter pause. Straffen ble gitt etter at RBK-keeper Rulyte går for hardt inn i en duell. Brann-trener Martin Ho har gjort tre bytter i pausen, og dette har gitt effekt.

Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså.

Det ble en sjansefattig og jevnspilt første omgang.

Totalt 6051 supportere har søndag tatt turen til tilskuerbenken på Brann stadion.

SENDTE BRANN I LEDELSEN: Innbytter Anna Aahjem