Godset-helten pustet lettet ut etter cupdrama

Ørn-Horten rystet fjorårets seriemester Strømsgodset i cupen, men hodespesialisten Peter Kovacs reddet bortelaget fra en pinlig cupsmell – i andre ekstraomgang.

Peter Kovacs

Peter Kovacs ble matchvinner for Strømsgodset mot Ørn Horten i andre ekstraomgang.

• Ørn-Horten–Strømsgodset 1–2 (etter ekstraomganger)
Horten 20140507.

Peter Kovacs' stanget inn både inn to mål for Godset i Horten.

– Det er en grunn til at vi ikke presterer på topp – vi møter et veldig godt lag, sier Ronny Deila til NRK.no etter kampslutt.

Strømsgodset-trenerens gutter imponerte ingen i cupens andre runde på Lystlunden i Horten onsdag kveld.

Mens alle de andre eliteserielagene gikk videre etter ordinær tid, måtte drammenserne ut i ekstraomganger. Der ble de reddet av «luftens baron» Peter Kovacs i det 113. minutt.

– I dag tar vi med oss at vi er videre i cupen, sier Deila.

Stolt Ørn-trener

Det var faktisk spillende Ørn-trener Jørgen Jalland som smilte bredest etter cupkampen. Den tidligere Russland-proffen er meget stolt av mannskapet sitt.

– Dette var en veldig positiv kamp av oss. Vi spiller god fotball, sier Jalland til NRK.no.

Fortjent hjemmeledelse

Trolig gikk tankene til Godset-spillerne tilbake til fjorårets cupsmell mot Asker da 2. divisjonsklubben Ørn Horten gikk opp til en fortjent ledelse like før pause.

Alexander Vordahl bredsidet inn 1–0 til hjemmelaget etter flott forarbeid av Kristian Rinaldo Pedersen.

Det så lenge mørkt ut før Strømsgodset. Ørn Horten styrte store deler av kampen og skapte mye foran målet til Adam Larsen.

Først etter 61 minutter maktet Godset å utligne. Peter Kovacs ble servert på sølvfat av Gustav Vikheim og stanget inn den forløsende utligningen.

Stanget inn vinnermålet

Da fikk også Godset blod på tann: Bortelaget presset bruntrøyene bakover på banen etter scoringen og burde ha scoret både én, to og tre. Men de maktet ikke å få ballen i mål innen 90 spilte minutter.

Dermed måtte drammenserne ut i ekstraomganger.

I det 113. minutt satte Kovacs spikeren i kista for Strømsgodset da han igjen var høyest i feltet og stanget inn matchvinnerscoringen.

– I ekstra omgangene er vi bedre enn dem og vinne til slutt fortjent. Men vi møter t godt fotball-lag. Det er viktig å gi skryt til motstanderlaget, smiler Deila.

• Grønstad tok norsk rekord på 600 meter

Tobias Grønstad IK Tjalve fortsetter storformen på 600 meter. Søndag løp han inn til 1.14,56 under et stevne i Tyskland. Det er norsk rekord på distansen.

Grønstad løp også inn til rekord sist uke – da han tok tiden til OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal.

Etter å ha smadret to norske rekorder på 600 meter, er planen nå å løpe 800 meter om en uke – også det i Tyskland.

Friidrett - Trond Mohn Games
  • 2-1 til Brann

SISTE: Innbytter Anna Aahjem setter ballen i mål med 10 minutter igjen av kampen. Brann har dominert andre omgang, og påført Rosenborg årets to første baklengs.

Mathine Østenstad uliknet for Brann rett etter pause. Straffen ble gitt etter at RBK-keeper Rulyte går for hardt inn i en duell. Brann-trener Martin Ho har gjort tre bytter i pausen, og dette har gitt effekt.

Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså.

Det ble en sjansefattig og jevnspilt første omgang.

Totalt 6051 supportere har søndag tatt turen til tilskuerbenken på Brann stadion.

SENDTE BRANN I LEDELSEN: Innbytter Anna Aahjem
  • Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

England ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i J17-EM søndag.

Allerede etter elleve minutters spill ledet England 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen.

Like etter pause scoret Lola Brown Englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. Dermed endte kampen 3-0 til England.

J17-EM arrangeres i Sverige. Norge spiller mot Frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot Sverige på lørdag.

Norge J17
  • Innflytningskampen mellom Brann - Rosenborg er i gang

Det er solgt 6051 billetter i anledning Brann-kvinnenes første kamp med Brann stadion som fast hjemmebane.

NRK Vestland er på plass på stadion med reporter Oddgeir Øystese.

Brann har startet best i toppkampen mot Rosenborg. De fremmøtte supporterne hyllet noen av de som har vært med siden tiden i Sandviken i denne "tifoen" ved innmarsj.

• Berge kåret til sesongens spiller i Burnley

Sander Berge ble hedret som sesongens spiller i Burnley under lørdag kveld. Berge ble kåret til sesongens spiller både i en kåring basert på stemmer fra Burnley-fans verden over og en kåring hvor spillerne selv hadde stemt.

– Dette betyr mye for meg. Burnley er en fantastisk fotballklubb, sier Berge i pressemeldingen, hvor han også takker supporterne for støtten.

Lørdag tapte Burnley 1-4 hjemme mot Newcastle. Med to kampr igjen å spille har de fem poeng opp til Nottingham Forest og trenger et lite mirakel for å unngå nedrykk.

Berge kom til klubben før 2023/24-sesongen.