Hopp til innhold

Her feirer Hønefoss cupseieren mot Stabæk

Det var stor stemning i Hønefoss-garderoben etter cupseieren over Stabæk, men trener Leif Gunnar Smerud tar ikke helt av.

Video Full jubel på Hønefoss etter seier over Stabæk

Stemningen stod i taket i Hønefoss-garderoben etter kampen mot Stabæk.

– Nå må de ut å jogge for vi har en viktig kamp mot Strømmen på søndag. De får glede seg mens de jogger, sier Leif Gunnar Smerud med et smil på lur.

Men det var nok få som tenkte på jogging i Hønefoss-garderoben etter at førstedivisjonslaget hadde sørget for å sende Stabæk ut av cupen. Der jallet sangen veggimellom.

«HBK my lord, HBK. HBK my lord, HBK. HBK, my lord, HBK. Ååå, HBK. Ja, da! »

Se video av feiring i videovinduet øverst!

Les også: Dramatisk runde for flere av eliteserielagene

– Må vente med de store ordene

Hønefoss-treneren var godt fornøyd etter 3-1 seieren mot Stabæk, som sendte eliteserielaget ut av cupen.

– Dette er veldig gøy og smakte veldig godt. Gutta har stått på og kjempet godt ganske lenge, vi har ikke fått helt betalt og ligger på litt ufortjenet plasseing kanskje, sier Smerud om laget sitt som ligger på tiendeplass i førstedivisjon.

Lennartsson

Stabæk-trener Jörgen Lennartsson mener Hønefoss vant fortjent.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Å møte et spillevillig lag som Stabæk, mener Hønefoss-treneren passet vertene godt.

– Det gir oss rom. I dag utnytter vi det godt. Det er ingen fordel å møte Stabæk, men det har sine fordeler å møte et spillende lag i eliteserien kontra et i førstedivisjon, sier han.

Selv etter den imponerende seieren over Stabæk, vil ikke Smerud ta helt av.

– Cup er cup, stafett er stafett og så videre. Hønefoss har vel gått lenger i cupen, så vi får vente litt med de store ordene, sier han.

Forbannet etter tapet

Stabæk-trener Jörgen Lennartsson var svært skuffet etter
cuptapet. Hans lag viste alt annet enn eliteseriestandard, og er nå de det andre eliteserielaget som er slått ut av cupen.

– Vi gjorde en dårlig prestasjon over 93 minutter, så vi møtte et lag som var bedre enn oss i dag. De vant rettferdig, vi var for dårlige på det meste, sier Lennartsson.

Hønefoss fikk et tidlig mål, og det mener Lennartsson ødelag for Stabæk.

– Vi begynte bra og var aggressive, men så får de et tidlig mål og etter det begynner vi å bli forsiktige og mister aggressivitet, sier han.

– I dag skal vi være forbanna etter tapet, men fra i morgen skal vi lade igjen og se frem til kamp mot Start på søndag. Tapet skaper revansjesug frem mot den kampen, sier han.

Les også: Slik endte NM-kampene onsdag

Fotball

  • Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

    Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

    Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

    I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

    (NTB)

    1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

    Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

    Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

    Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

    (NTB)

    Bayern München trening
    Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
  • Reiten mister enda en lagvenninne i Chelsea: – En utrolig reise

    Guro Reitens Chelsea mister også storscorer Fran Kirby, som har besluttet å gi seg i klubben etter ni år.

    Den annonserte Chelsea i et videointervju med en gråtkvalt Kirby.

    – Det har vært en utrolig reise med alle dere. Takk for at dere har tatt dere av meg siden dag én, gjennom både tunge og fantastiske tider. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det føles å spille foran dere, sier hun i videoen.

    Kirby er tidenes toppscorer for Chelseas kvinnelag med 115 mål på 205 kamper. På sin tid i klubben har hun vunnet 15 trofeer.

    Fredag ble det også klart at Maren Mjelde er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det er ikke kjent hva som blir neste stoppested for verken Mjelde eller Kirby. (NTB)

    Guro Reiten
    Foto: Reuters
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
Erling Braut Haaland