Huseklepp sendte Brann til semfinale etter NM-thriller

Brann holdt unna og tok seg til nok en semifinale i cupen - i en kamp som aldri sluttet å overraske.

Erik Huseklepp var sikker på straffen og økte ledelsen til Brann.

Fyldig kampreferat: Brann - Strømsgodset 4-3

På den regntunge gressmatta i Bergen havnet hele sju baller i nettet før dommeren blåste av kampen, og Brann kunne juble for sin andre NM-semifinale på rad.

Men selv om Brann vant, var det Strømsgodset som førte kampen lenge - og ledet ved to anledninger.

– Vi er det klart beste laget frem til utvisningen. Jeg er veldig stolt av gutta, vi skaper en fin fotballkamp, sier Ronny Deila.

Kovacs sendte Godset i ledelsen

I første omgang hadde Strømsgodset initiativet, anført av en frisk Øyvind Storflor.

Den tidligere RBK-vingen la inn fra høyresiden etter 22 minutter, og foran mål fikk Peter Kovács lirket ballen i mål.

Se Kovacs 1-0-mål her:

Péter Kovács fører ballen kaldt i mål på et innlegg fra Storflor.

Peter Kovács sender Strømsgodset i ledelsen

Brann utliknet før pause

Branns Niklas Jonsson sørget for balanse i regnskapet like før pause. Vertene fikk frispark ute på høyrekanten, og David Bentley fant Brann-kaptein Jonsson inne i feltet.

Svensken steg til værs og sendte ballen utagbart i hjørnet.

Se Jonssons 1-1-mål her:

Markus Jonsson headet ballen i mål rett før pause og dermed står det uavgjort i kvartfinalen.

Jonsson utlikner i Bergen

Storflor scoret

Om førsteomgang ikke var av de aller mest spennende, utartet andreomgangen seg til en thriller av en fotballomgang.

Strømsgodset fortsatte å styre kampen, og Storflor la tilrettelegger-rollen vekk da han på en lekker volley sendte Godset opp i føringen igjen.

Se Øyvind Storflors 2-1-mål her:

Øyvind Storflor hjelper Strømsgodset opp i ledelsen i kvartfinalen.

Storflor lirker ballen inn på direkten

Utvisning snudde kampen

Strømsgodset så ut til å være på god vei til semifinalen med Storflors scoring, men dramaet var langt fra over.

For da Godsets innlånte Abdisalam Ibrahim ble utvist etter 61 minutter, snudde kampbildet fullstendig.

Den innlånte midtbanespilleren var alt for sent inne i en duell, fikk sitt andre gule kort, og ble sendt i dusjen.

– Jeg håper inderlig de to gule kortene til Ibrahim er riktige, for de ødela kampen for oss, sier Deila.

Dermed måtte Godset forsvare seg med 10 mann - en oppgave som viste seg å bli akkurat litt for stor.

Brann snudde

Først utliknet Fredrik Nordkvelle med et vakkert hodestøt etter 68 minutter, før Bentley snudde kampen for Brann med sin 3-2-scoring etter 71 minutters spill.

– Hvis Deila sier han er fornøyd med sine gutter, kan du jo tenke hva jeg føler om mine egne spillere, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Her scorer Fredrik Nordkvelle 2-2-målet:

Fredrik Nordkvelle header ballen i mål og det er uavgjort i kvartfinalen.

Nordkvelle header i mål

Se Bentley sende Brann opp til 3-2 her:

Bentley får frispark og scorer likeså greit.

Bentley gir Brann ledelsen

Huseklepp avgjorde

Strømsgodset forsøket febrilsk å slå tilbake, men Brann-forsvarerne ofret liv og helse for å holde ballen utenfor streken.

Etter en corner i det 80. minutt fikk Strømsgodset-spiller Stefan Johansen en enorm mulighet til å utlikne, men Zsolt Koscmar stoppet det harde skuddet med mellomgulvet, og reddet Brann.

Se kjempesjansen etter 80 minutter:

Selv med to forsøk ville ikke ballen i nettet.

Kjempesjanse for Strømsgodset

Istedet var det Brann som økte ledelsen ytterligere.

Erik Huseklepp satte den endelige spikeren i Godset-kista da han fikk muligheten fra straffemerket etter 86 minutter. Bentley forsøkte et skudd som traff en Godset-forsvarer i armen, og dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket.

Huseklepp gjorde ingen feil fra 11-meteren.

– Det var jo på straffe, så det skal jo være mål. Det var gøy at den gikk inn, sier Huseklepp om scoringen.

• Se Huseklepps straffescoring i videovinduet øverst i saken!

Dermed gikk Brann opp til 4-2, men Strømsgodsets 10 mann nektet å gi opp. Tre minutter på overtid fikk bortelaget et trøstemål ved Adama Diomande, men tiden var for knapp til nok en utlikning.

Se Strømsgodsets 4-3-scoring:

Adama Diomande reduserte på overtid men hjelper ikke og Strømsgodset er ute av cupen.

Redusering til Strømsgodset

Semifinaler trekkes mandag

Dermed er årets semifinalelag klare:

• Brann (slo Strømsgodset 4-3)
  • Hødd (slo Haugesund 7-6 etter straffer)
  • Molde (slo Sandefjord 2-1)
  • Tromsø (slo Bodø/Glimt 1-0)

Semfinalene trekkes mandag kl 12.15. Den trekningen kan du selvfølgelig følge på NRK.no.

• Thiago Silva returnerer til Brasil

Den brasilianske midtstopperveteranen Thiago Silva (39) vender tilbake til barndomsklubben Fluminense neste sesong.

Det bekrefter klubben på X. Silvas kontrakt med sin nåværende klubb, Chelsea, går ut etter sesongen og han kommer dermed vederlagsfritt til Fluminense.

– Hjemme igjen, skriver de over et bilde med påskriften «monsteret er tilbake».

39-åringen startet fotballkarrieren som juniorspiller for Fluminense, før han fikk proffdebuten for RS Futebol i 2002.

De tre neste sesongene spile han for Juventude, Porto B og Denamo Moskva, før han endelig fikk prøve seg på A-laget til Fluminense i 2006.

I 2009 gikk veien videre til AC Milan. I Europa spilte han også for PSG og Chelsea, før turen går tilbake til Brasil og barndomsklubben neste sesong. (NTB)

Thiago Silva
  • Bekreftet: Nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

Premier League-klubben Nottingham Forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd.

Det opplyser Premier League. Velrenommerte The Athletic skrev tidligere tirsdag om utfallet av ankebehandlingen. Avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen.

Anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. Utfallet ble angivelig å opprettholde straffen.

Nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. Bakgrunnen var brudd på Premier Leagues regler for lønnsomhet og bærekraft.

Klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen.

Med to kamper igjen av sesongen ligger Forest på plassen over nedrykksstreken. Luton under streken er tre poeng bak. (NTB)

FILE PHOTO: Premier League - Tottenham Hotspur v Aston Villa
  • Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

– Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

– David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

David Moyes
  • Brann med skarp advarsel til fansen

Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

«Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
  • Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer og blir ansvarlig for VAR i Norge. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Rollen som VAR-ansvarlig strekker seg ut året. Moen har dømt på toppnivå siden 2003.

– Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VAR og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen i pressemeldingen.

NM fotball cup 2023: Molde - Strømsgodset