Sergio Ramos: – Vi spiller en fantastisk kamp

Det startet så bra for Barcelona, men Real Madrid snudde storkampen ved hjelp fra en bråkmaker og gnistrende kontringsspill.

Real Madrid

Best i El Clasico. Real Madrid jubler for scoring i 3-1-seieren mot Barcelona. Lionel Messi slukøret i forgrunnen. Real-kaptein Sergio Ramos (t.h.)

– Dette er bra, ikke bare på grunn av de tre poengene, men fordi vi spiller en fantastisk kamp mot en stor rival, sier Real Madrid-kaptein Sergio Ramos like etter kampen på Santiago Bernabeu.

– «El Clasico» er spesielt, vi spiller mot en stor rival og det å vinne på denne måten er viktig med tanke på seriegullet. Vi spiller en kamp som gjenspeiler resultatet, fortsetter Ramos i et intervju vist på C More.

Messi og Neymar

Det startet så bra for Barcelona med scoring av Neymar etter fire minutter. Her feirer han med Lionel Messi.

Men det var Barcelona som åpnet best i sesongens første «El Clasico».

Allerede etter fire minutter lå den første ballen i nota. Debutant Luiz Suarez, som var plassert ute på høyrekanten fra start, sendte en flott tversoverpasning til Neymar på venstrekanten.

Brasilianeren fikk gå fritt med ballen innover langs 16-meteren. Han fikk nødvendig tid og rom og plasserte kula nydelig i det venstre hjørnet for Real Madrid-keeper Iker Casillas.

Ronaldo utlignet

Kampen hadde fått scoringen den behøvde for å ta fyr. For like etter startet et stormløp mot Barcelona-målet. Real Madrid skapte to store sjanser på få minutter

Begge ved Karim Benzema som på den ene muligheten først traff tverrliggeren, deretter dundret samme mann returen i stolpen.

I løpet av det første kvarteret hadde dommeren også dradd opp det gule kortet til både Messi og Neymar uten at kampen var preget av stygt spill.

Real Madrid klarte derimot ikke å holde oppe trøkket og kampen ble jevnere.

Etter 22 minutter kunne Suarez igjen stått for en målgivende pasning. Argentineren ble spilt fri ute på høyrekanten. Innlegget var godt. Men styringen fra Lionel Messi fra fem meter gikk like utenfor.

34 minutter ut i kampen kom derimot utlikningen. Barcelona-forsvarer Pique stoppet innlegget fra Marcelo liggende med hånda innenfor 16-meteren. Og dommeren pekte korrekt på straffemerket.

Det var selvsagt ingen tvil om hvem som skulle skyte ballen fra ellevemeteren. Christiano Ronaldo satte kontrollert inn sitt 16. ligamål for sesongen.

(Saken fortsetter under bildet)

Christiano Ronaldo

Christiano Ronaldo scoret sitt 16. ligamål for sesongen da han utliknet til 1-1 mot Barcelona.

Kampen fortsatte med to lag med stor respekt for hverande og med en villighet til å angripe, men lagene gikk likevel til pause med 1-1.

Scoring fra den utskjelte

Andre omgang startet også med en tidlig scoring. Denne gangen ved spilleren som alle elsker å hate.

Pepe

Pepe sendte Real Madrid i føringen i andre omgang til innbitt og ellevill jubel.

Bråkmaker og Real Madrid-stopper Pepe raget høyest på en corner og stanget hvittrøyene i ledelsen til ellevill jubel fra de 80.000 tilskuerne på Santiago Bernabeu.

For det ble langt mer livlig etter pause i Madrid. Real-keeper Iker Casillas har også fått sin oppvåkning etter et ydmykende og skuffende VM for Spania.

Etter 56 minutter rakk han helt opp i vinkelen og fikk reddet det gode langskuddet fra Mathieu.

Og like etter brølte Santiago Bernabeu for nok en scoring til hjemmelaget. Barcelona rotet og mistet ballen på midtbanen.

Det gjør du ikke ustraffet mot kanskje verdens beste kontringslag. Ballen gikk fra Ronaldo til James Rodriguez.

Colombianeren tredde gjennom Karim Benzema inne i 16-meteren. Avslutningen ble sendt nådeløst i motsatt stolpe og i mål.

Barcelona måtte angripe, men stanget mot Reals kompakte forsvarsmur.

Messi må vente på rekord

Luiz Suarez klarte aldri å prege kampen som han gjorde i sine beste Liverpool-stunder og ble byttet ut med Pedro etter 68 minutter.

Luis Suarez

Luis Suarez fikk sin debut for Barcelona etter fire måneders karantene. Men ble byttet ut etter 68 minutter. Her blir han passet på av Real Madrids Dani Carvajal.

Kanskje ikkje så rart etter at mannen har vært utestengt i fire måneder etter bittet mot italienske Chiellini i sommerens fotball-VM i Brasil.

Med Suarez kan Barcelona uansett skilte med en unik angrepstrio i fremtiden med Neymar og Lionel Messi på banen.

Spørsmålet var også om Lionel Messi kunne tangere scoringsrekorden i La Liga.

Messi har scoret 250 ganger i ligaen sidan han debuterte for Barcelona i 2004. Men må vente på å tangere Telmo Zarras 251 ligamål for Athletic Bilbao mellom 1940 og 1955.

For Barcelona klarte aldri å true Real Madrid på slutten. Med 3-1-seieren er Real Madrid virkelig med i kampen om seriegullet i La Liga.

Barcelona leder fortsatt serien med 22 poeng, med Real nå bare poenget bak etter ni kamper.

Fotball

• FA-cupen kutter omkamper – vil skåne spillere etter nytt CL-format

Omkamper i FA-cupen blir skrinlagt fra neste sesong, melder Det engelske fotballforbundet (FA) torsdag.

Tiltaket om å avskaffe alle omspillskamper er en del av en ny avtale mellom FA og Premier League. I avtalen inngår det også at Premier League-klubbene skal betale ytterligere 450 millioner norske kroner som skal gå til grasrotfotballen hver sesong.

FA hadde allerede skrotet omkamper fra femte runde og utover. Grepet med å droppe alle omkamper kommer som følge av de utvidede Uefa-turneringene.

Neste sesong er det nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen som fører til enda flere kamper.

FA informerte også om at alle rundene i cupen nå vil bli spilt i helger. Finalen skal spilles den nest siste helgen i Premier League-sesongen, på en lørdag uten noen toppkamper som skal spilles på samme dag. (NTB)

Haaland
  • NFF fikk gjennom forslag hos Uefa

Norges Fotballforbund (NFF) fikk gjennomslag hos Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å kunne registrere flere spillere til europacuper.

I fjor sendte NFF et innspill til Uefa om at klubber som deltar i europeiske turneringer, og har sesonger som starter og slutter samme kalenderår, burde kunne registrere inn flere spillere foran cupspillet på våren. Det har forbundet nå fått gjennomslag for.

«Uefa har sett den spesielle utfordringen med at mange spillere forsvinner etter slutt på nasjonal sesong, og vedtatt følgende», skriver NFF og lister opp de to regelendringene:

* Hvis en klubb mister seks spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+1 spillere.

* Hvis en klubb mister åtte spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+2 spillere.

Fra før kunne klubbene kun registrere tre nye spillere foran cupspillet hvert år. Det skapte problemer for blant andre Bodø/Glimt, som måtte utelate spillere som Kasper Høgh og Omar Elabdellaoui før møtet med Ajax i conferenceligaen.

Ulrik Saltnes jubler men målet ble annullert
  • Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere.

Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid».

De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen.

Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass.

De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

Daniele De Rossi
  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.