Hopp til innhold

– Forferdelig at enkelte utnytter supportere på den måten

Skal du ha billett til Liverpools kamper fremover kan det bli dyrt for deg. Svartebørsbillettene for serieavslutningen går nå for 37.000 kroner på nettet, mens man kan måtte betale opp mot 50.000 kroner for søndagens møte med Manchester City.

 Suarez

Det er dette Liverpool-supporterne drømmer om i hjemmekampen mot Newcastle. Men billettene koster nesten 40.000 på svartebørsen.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Liverpool-supporterne er ekstremt sultne på suksess, sier leder for den norske supporterklubben, Pål Christian Møller til NRK.

Liverpool har vist fantastisk form de siste månedene og står uten tap etter nyttår.
Alle de siste ni kampene har endt med seier for det røde laget fra Merseyside som nå topper tabellen i England.

Nå drømmer Liverpool-supporterne om gull for første gang siden 1990. Det vet svartebørshaiene å utnytte.

– Ingen garanti

Skal du kjøpe billett til Liverpool sin siste hjemmekamp mot Newcastle må du ut med 3700 pund, tett under 37.000 norske kroner.

Ifølge The Guardian risikerer man å måtte betale nærmere 50.000 kroner for billetter til søndagens oppgjør mot Manchester City, som også kjemper om ligatittelen.

Vegard Heggem

Vegard Heggem fra sin tid som Liverpool-spiller. – Det har ikke akkurat blitt noe mindre med henvendelser, sier han.

Foto: DAN CHUNG / REUTERS

– Det er forferdelig at enkelte mennesker utnytter supportere på denne måten. Svartebørs kan på ingen måte forsvares. Billettene kan både være forfalsket og stjålet, sier Pål Christian Møller.

Han ber supporterne være forsiktige.

– Det er viktig å tenke på at svartebørsbilletter ikke er noen garanti for å komme inn på kampen. Så om man betaler for billetter og ikke kommer inn kan det ende opp med å bli en veldig dyr opplevelse, forteller han til NRK.

– Har ventet i mange år

Det er 24 år siden Liverpool sist gikk til topps i England. Møller forstår hvorfor noen supportere nå blir desperate etter billetter til kampen der alt kan avgjøres.

– Jeg var jo selv til stede da Liverpool vant serien sist i 1990. Jeg hadde aldri trodd da at det skulle ta så mange år til neste gang. Liverpool-supporterne er ekstremt sultne på suksess. De har ventet i altfor mange år på at Liverpool igjen skal vinne ligamesterskapet. Da er det enkelte som er villige til å strekke seg veldig langt for å være til stede når det skjer.

– Mye kan skje

Søndag venter kanskje Liverpools største konkurrent til tittelen når Manchester City kommer til Anfield. Skulle Liverpool gå seirende ut av bataljen kan supporterne for alvor begynne å drømme om seriegull.

Møller tør ikke å spekulere i hva billettene vil koste om Liverpool skulle vinne den kampen, men han kommer med en påminnelse til norske Liverpoolsupportere som blir revet med av Merseysidelaget sin suksess.

– Det er mye som kan skje før den siste kampen. Ting kan være avgjort før den tid, både den ene og den andre veien. Om Liverpool vinner mot City vil ting unektelig se veldig bra ut, men skulle vi derimot tape snur ting seg fort.

Heggem: – Blir stadig ringt opp

Tidligere Liverpool-spiller, Vegard Heggem, merker også at Liverpool gjør det godt i serien. Han blir stadig ringt opp av desperate supportere på jakt etter billetter til den viktige kampen.

– Det har ikke akkurat blitt noe mindre med henvendelser med spørsmål om billetter de siste ukene, sier Heggem.

Han har en forklaring på hvorfor billettene nå går for de summene de gjør.

– Det er en stor klubb med supportere over hele verden som har lengtet lenge etter den dagen klubben skal henge med til siste slutt. På meg er det ikke overraskende at det er en så stor pågang etter billetter, forteller han.

FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-TOTTENHAM

Liverpool-fansen håper på sitt første gull siden 1990.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Fotball

  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland