Hopp til innhold

Derfor nektet «Jays» å forlate banen

Ifølge Jaysuma Saidy Ndure var det flere som tyvstartet på 100-meteren i Diamond League-stevnet søndag.

Video Jaysuma Saidy Ndure disket

VIDEO: Se diskusjonen mellom Jaysuma Saidy Ndure og funksjonærene. Nordmannen nekter å forlate banen.

– Han vet at han tjuvstartet, men mente også at briten Marlon Devonish tjuvstartet og begge – eller ingen – burde blitt disket. «Jays» ble frustrert da han forsto at bare han ble disket. Det føltes urettferdig og det var det han prøvde å diskutere med funksjonærene, sier «Jays» sin manager, Rune Brynhildsen, til NRK.

Det var under Diamond League-stevnet i Birmingham søndag det kokte over for nordmannen (se video over).

Tyvstart og disk

Han tyvstartet, og etter dagens regler betyr det diskvalifikasjon umiddelbart. Det likte «Jays» tydelig dårlig. Han løp over halve distansen i demonstrativ sakte fart før han stoppet, da rev han av seg startnummeret på låret før han luntet tilbake til start.

Dramatikken startet da han så nektet å forlate banen. Han stoppet ved siden av startblokken han skulle ha startet fra og diskuterte heftig med funksjonærene som pekte demonstrativt i retning utgangen.

Jaysuma Saidy Ndure ignorerte henvisningene og henvendte seg i stedet til de andre løperne som sto og ventet på en ny start. TV-bildene viser at «Jays» roper noe samtidig som han vifter med hånden.

(Les videre under videoen.)

Video: Her tyvstarter «Jays»

Video Her tyvstarter Jays

Her tyvstarter Jays


Uenig med Powell

Rune Brynhildsen

Rune Brynhildsen.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Diskusjonen med funksjonærene beskriver Brynhildsen som «helt udramatisk». Dét er ikke konkurrentene enige i. De måtte vente til nordmannen var ferdig å diskutere før de fikk løpt.

Asafa Powell, verdens raskeste mann i år (9,78), var blant dem som ble irritert over nordmannens oppførsel. Han kikket oppgitt bort på «Jays», mens nordmannen gestikulerte og diskuterte.

- Usportslig oppførsel. Det var veldig distraherende. Han skulle ha akseptert avgjørelsen og gått med én gang, sa Asafa Powell.

Jamaicaneren vant 100-meteren på tiden 9,91. Devonish kom sist av de startende med tiden 10,25.

– Usportslig? Det er for dumt

Når NRK forteller «Jays» sin trener, John Smith, om reaksjonen til Powell blir han oppgitt og sier følgende:

- Sa Powell det? Det blir for dumt. Akkurat som om ikke han selv hadde reagert på samme måten hvis noe slikt hadde skjedd med ham. Det er mye sterke følelser involvert i et slikt løp, da kan reaksjonene bli kraftige når noe oppleves som urettferdig, sier «Jays» sin trener, John Smith, til NRK.

– «Jays» er i ferd med å prøve ut en ny startstilling. Han prøvde den for første gang i konkurranse søndag og var derfor litt mer usikker enn vanlig i starten.

Smith tror ikke søndagens uheldige episode får konsekvenser for «Jays'» fremtid.

– «Jays» startet veldig raskt ut av blokkene i forsøksheatet, og ble bare litt for ivrig i finalen. Sånt skjer av og til når lysten til å løpe fort er så stor. Han kommer til å klare seg fint, og snart kommer alt til å klaffe for «Jays», det er bare et spørsmål om tid, sier John Smith til NRK.

Ifølge manageren ønsker ikke Jaysuma Saidy Ndure selv å kommentere saken.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal