Hopp til innhold

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Manchester United

Se høydepunktene fra Crystal Palace – Manchester United i Kveldsnytt.

– Det er en marerittdag på jobben når det gjelder forsvarsspill, en-til-en-spill og dueller, oppsummerte Viaplay-ekspert Nils Johan Semb.

– Det er skremmende. Skrekkelig dårlig, sa kollega Pål André Helland.

For Crystal Palace kjørte over storklubben i London og vant til slutt hele 4–0 – og igjen ble Erik ten Hags fremtid som manager i klubben et tema.

Dette prosjektet står, for å si det mildt, på veldig vaklende grunn, uttalte Helland i Viaplays studio.

Erik ten Hag

FORTVILET: Manager Erik ten Hag.

Foto: AFP

– Det ser ut som Crystal Palace har verdens beste trener, og så ser det ut som han som satte opp strategi, taktikk og formasjon hos United er noe de har vunnet på flax lodd, der premien var å lede dette laget inn mot kamp. Det ser ikke ut i måneskinn, fortsatte Helland.

«Har forsvart ten Hag på mye. Men dette lar seg ikke forsvare. En manager får ikke sparken fordi laget er svakt. Han får det fordi laget er svakt – og de som bestemmer ikke mener han kan snu det. Tror Manchester United har kommet dit nå», skrev Viaplay-ekspert Lars Tjernås på X.

Selv lover ten Hag at han vil kjempe videre. På spørsmål fra Sky Sports om han er rett mann for klubben, kommer svaret kontant:

Absolutt. Om de rette spillerne er der og er tilgjengelige så har vi et godt lag, men nå mangler nesten hele forsvarsrekka.

– Dette er flaut

Manchester United er skadeplaget, og før kampstart meldte Bruno Fernandes forfall. Og med forsvarskjempen Harry Maguire også ute, var det Casemiro og Jonny Evans som utgjorde stopperduoen.

Etter 12 minutter fikk Michael Olise helt fri bane og satte den første scoringen i mål. Vertene lekte seg, og fem minutter før pause var det formspiller Jean-Philippe Mateta som doblet ledelsen.

Casemiro

TRØBLET: Casemiro hadde en dårlig dag på jobben. Her i duell med Eberechi Eze.

Foto: AFP

Både norske og engelske eksperter var nådeløse.

– En fryktelig kamp av Casemiro, mente ekspertkommentator Semb.

– Casemiro spiller i en uvant posisjon, men dette handler ikke om at han er ute av posisjon. Dette er flaut. Han må byttes ut, tordnet Jamie Carragher i Sky Sports' studio.

Og den tidligere Liverpool-forsvareren var ikke mildere mot den brasilianske stjernen etter kampslutt.

– Casemiro bør som en erfaren spiller vite i kveld at han bør bare ha tre kamper igjen på toppnivå, i to ligakamper og en cupfinale, så gå til MLS eller Saudi, sier Carragher og fortsetter med at folka rundt ham før si at dette må stoppe.

– En spiller med det nivået skal ikke gå igjennom det han gjør, og må «call it a day».

– Nitrist!

De røde fra Manchester er nummer åtte i serien, men har tapt rekordmange 13 kamper og har negativ målforskjell. Totalt har de sluppet inn 81 mål denne sesongen, noe som ikke har skjedd siden 1976-77, ifølge OptaJoe.

– Defensivt har det vært skremmende i store deler av sesongen. Hva slags plan har Erik ten Hag for det defensive? spurte Viaplay-ekspert Semb under sendingen.

Mens Tjernås mente laget var blottet for både stolthet og struktur. «Nitrist!» skrev han halvveis.

Lars Tjernås Twitter
Foto: Skjermdump, Twitter

Det er helt åpenbart, vi underlever og presterte ikke sånn vi ønsket, og det er ikke bra nok. Vi er veldig skuffet, sier ten Hag til Sky Sports.

For Tyrick Mitchell satte enkelt inn 3–0 etter 58 spilte minutter, og deretter scoret Olise sitt andre for kvelden ni minutter senere.

Manchester United

FORSVARSKRISE: Jonny Evans holder seg til hodet etter at hjemmelaget har scoret to. Casemiro til venstre og Diogo Dalot kunne heller ikke forhindre at målene rant inn.

Foto: Reuters

– De har lekt seg med et dysfunksjonelt United. Her er de blitt totalt ydmyket i London, sa Semb, før han kalte det årsverste av storklubben.

Tre kamper gjenstår for Manchester United, og da venter Arsenal, Newcastle og Brighton. 25. mai møter de Manchester City i FA-cupfinalen.

Sportsnyheter

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Endelig fikk fansen en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr – på banen. Der gikk skotten seirende ut. Etter løpet åpnet nordmannen opp om skaden som har plaget ham.

3Ry212LE9OE

Mener Graham Hansen bør vinne Gullballen etter finalebragd: – Tallene taler for seg selv

Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen kunne juble for mesterligatriumf etter å ha slått Lyon 2–0. Nå mener eksperter at sistnevnte bør vinne gullballen.

Siste nytt

  • PSG cupmester for 15. gang

    Paris Saint-Germain er etter to år fransk cupmester i fotball igjen. Tittelen ble sikret med 2-1 over Lyon i finalen lørdag.

    PSG kunne på finalearenaen i Lille juble for sin 15. cuptittel. Marseille er nærmest med sine ti. PSG fikk også tatt cuptrofeet tilbake etter at Nantes og Toulouse vant de to siste årene.

    Ousmane Dembélé og Fabián Ruiz sørget for 2-0-ledelse til pause. Selv om Jake O'Brien reduserte ti minutter etter hvilen, kunne PSG til slutt juble. PSG vant også ligaen denne sesongen med ni poeng ned til Monaco.

    Superstjernen Kylian Mbappé spilte lørdag sin siste kamp for PSG etter som kontrakten utløper 30. juni. Spissen er sterkt ryktet til Real Madrid.

    Ci3ukuYs-sw
    Foto: AP
  • Leverkusen sikret sesongens andre trofé – vant 1-0 over Kaiserslautern i den tyske cupfinalen

    Xabi Alonsos menn fikk revansj etter det sure tapet i europaligafinalen da Leverkusen vant 1-0 over Kaiserslautern i den tyske cupfinalen lørdag kveld.

    Onsdag gikk Leverkusen på sesongens første tap. Det skjedde parodisk nok i sesongens nest siste tap og finalen i europaligaen. Før det sto de med 51. strake seire. Det sikret dem også klubbhistoriens første tittel i Bundesliga.

    Lørdagens seier over Kaiserslautern kronet dermed sesongen med deres andre trofé. Sist de vant den tyske cupen var helt tilbake i 1992/93-sesongen.

    ECe9rMy5mqc
    Foto: AP
  • Henrik Ingebrigtsen langt bak i siste løp før EM-uttaket

    Henrik Ingebrigtsen løp inn tiden 13.26,92 under et stevne i Brussel lørdag kveld. EM-kravet ligger på 13.20,00, men Ingebrigtsen er formelt kvalifisert da han har løpt innenfor kravet i kvalifiseringsperioden.

    Forbundet vekter imidlertid resultater fra 2024 tyngre, og Ingebrigtsen kjemper mot flere andre løpere om en plass på EM-laget.

    Han ble tidlig løpt fra hovedfeltet i Brussel, og kom til slutt inn på en 14.-plass. Franskmannen Yann Schrub vant løpet på tiden 13.04,20.

    Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås er selvskrevne på 5000-meterlaget under EM i Roma som sendes på NRK fra 7. til 12. juni. Norge har allerede fire utøvere som er kvalifisert, men det er kun to ledige plasser igjen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal