Hopp til innhold

Frykter laget som har vært MYE bedre enn Norge i år

I løpet av året har Norge møtt Frankrike fire ganger. Det har endt med fire brutale tap.

Thorir Hergeirsson

Landslagssjef Thorir Hergeirsson forsøkte å mane de norske jentene til innsats mot Frankrike da lagene møttes 21. september. Det hjalp ikke, og Norge tapte mot de franske jentene for fjerde gang på få måneder.

Foto: Bagger, Henrik / SCANPIX

– De var mye bedre enn oss i de kampene vi har møtt dem. Altså de var MYE bedre, sier en krystallklar Thorir Hergeirsson til NRK.

Sent fredag kveld sikret Norge finaleplassen i håndball-VM etter en svært god kamp mot Spania. Tidligere på kvelden ble det klart at finalemotstanderen blir Frankrike.

De franske jentene, som har slått ut medaljefavorittene Sverige og Russland tidligere i mesterskapet, vant greit med fem mål mot Danmark.

Og mens Norge tidvis har lekt seg gjennom sluttspillet med seire over antatt svakere motstand i Nederland, Kroatia og Spania, er det en langt tøffere motstander som møter Norge i finalen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Dyster statistikk

I løpet av 2011 har Norge nemlig møtt de franske jentene fire ganger. Det har endt med fire krystallklare tap og en samlet målforskjell på 114-82 i fransk favør.

Det gjør den sindige landslagssjefen betenkt før søndagens finale.

– De har et arsenal av spillere som holder et enormt nivå. De har blitt et maskineri. Skal vi ta Frankrike, så må vi toppe våre beste kamper her nede. Ellers har vi ikke mulighet, sier Heiregirsson.

2011 har vært et mildt sagt variabelt år for håndballjentene. Etter EM-gullet for nøyaktig et år siden, har Norge måttet klare seg uten flere sentrale spillere.

Kaptein Gro Hammerseng har ikke vært med gjennom året ettersom hun er gravid, Tonje Larsen er ikke lenger med, og Nora Mørk har slitt med skader.

Det har ført til at helt nye spillere nå har fått tillitt. Men tidlig på året ga det dårlige resultater.

Variabelt år

Norge tapte seks av de første ni kampene i 2011, og da Norge gikk på sitt fjerde strake Frankrike-tap så sent som 21. september, var det lite som liknet på VM-medalje av årets utgave av Norge.

– Det skal sies at vi holdt på med utprøving i denne perioden, og vi ga unge spillere tillitt. Vi rokerte mye, og vi prioriterte andre ting, sier Heirgeirsson om de mange tapene mot Frankrike.

Før han legger til:

– Men de var mye bedre enn oss.

Sommermodus

Marit Malm Frafjord

Kaptein Marit Malm Frafjord har kriget og vunnet mye så langt i VM. Heller ikke finalemotstander Frankrike er hun særlig bekymret for.

Foto: RICARDO MORAES / Reuters

Nettopp de mange utprøvingene Norge drev med i månedene før mesterskapet, gjør at landslagskaptein Marit Malm Frafjord ikke vil tillegge tapene mot Frankrike spesielt stor vekt.

– I kampene vi har spilt mot dem har vi hatt langt fra det laget vi spiller med her. Jeg er ikke så redd for at de vant med ti mål i sommer. For jeg synes ikke det kan sammenliknes med det laget og den formen vi er i nå, sier hun.

To av de mest brutale tapene kom dessuten i juli måned.

– Da hadde de ligget tre uker i treningsleir, mens vi ikke hadde rørt en håndball på en måned, sier kapteinen.

PS: Frankrike sliter med skader på sentrale spillere. Verken Allison Pineau eller Mariama Signate kan være med mot Norge

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal