Hopp til innhold

Reagerer etter disse bildene: – Ikke Eliteserien verdig

Rosenborg vant 1–0 mot HamKam hjemme på Lerkendal. Underveis fikk gressmatten hard medfart av TV 2s ekspert.

Lerkendal

GRESSMATTE: Slik så det ut på Lerkendal søndag.

Foto: Skjermdump: TV 2

– Det er en aldri så liten skandale at Rosenborg har den gressmatten, sa Jesper Mathisen underveis i den andre omgangen.

Fotballeksperten var sterkt kritisk til forholdene i Trondheim søndag kveld – hvor det skal nevnes at det tidvis snødde underveis i kampen.

På vei inn til pause uttrykte Mathisen forståelse for værforholdene gjennom høsten og vinteren har gjort det krevende, men sa at han trodde Rosenborg ikke hadde brukt så mye penger på undervarme inn mot sesongen.

– For du ser jo denne matta, dette er jo egentlig ikke Rosenborg verdig. Dette er ikke Eliteserien verdig, sa Mathisen.

Rosenborgs daglige leder, Tore Bjørseth Berdal, sier til NRK at det ikke har gått slik de hadde håpet med gressmatten.

– Det startet egentlig i fjor høst og i vinter. Vi fikk en veldig dårlig innvintring på matten vår. Det ble veldig kaldt rett etter vi var ferdig å spille, som gjorde at vi ikke helt fikk gjort alle de prosedyrene vi skulle før matten satte seg for vinteren, sier han, og fortsetter:

– Det har på en måte gitt en dominoeffekt frem til der vi står i dag. Vi fikk ikke godt nok tilslag på den såingen vi gjorde da vi åpnet matten igjen i midten av mars. Det har ført til at vi er der vi er nå.

– Vi gjør det vi kan for at det skal bli så bra som mulig så fort som mulig, så nå kjøres det full fart med undervarme og lysrigger, sier Berdal.

Lerkendal matte

NÆRDUELL: Rosenborgs Sverre Nypan og HamKams Tore André Sørås i duell under søndagens kamp.

Foto: NTB

– Hundre av hundre ganger fremfor kunstgress

Rosenborgs hovedtrener Alfred Johansson trakk selv frem baneforholdene i intervju med TV 2 etter kampen, før han så fikk spørsmål om Mathisens kritikk:

– Vi ønsker at det skal være bedre enn det er nå, men til syvende og sist er det som det er. Vi må konkurrere med motstanderne på de forholdene som er og det gjør vi, sier Johansson.

– Jeg tar det her hundre av hundre ganger fremfor kunstgress, sa Rosenborgs Erlend Dahl Reitan til TV 2.

Drømmemål sørget for seier

På en gressmatte som ikke innbød til finspill, var kampens eneste mål likevel et virkelig høydepunkt.

Ole Sæter scoret et ellevilt mål i første serierunde og lagkamerat Ole Kristian Selnæs ville ikke være noe dårligere da han fikk sjansen mot HamKam.

Les også Utrolig Sæter-scoring utropes til årets mål: – Det sykeste jeg har sett

Ole Sæther med kandidat til årets scoring i serieåpningen mot Sandefjord

Med et herlig treff fra drøyt 20 meter sendte han ballen utagbart forbi HamKam-keeper Marcus Sandberg og i mål.

– Jeg kunne ikke være noe dårligere enn Sæter, sa Selnæs selv med et smil til TV 2 i pausen.

Selnæs

MÅL: Selnæs scoret kampens eneste mål.

Foto: NTB

Rosenborg styrte det meste, men flere mål ble det ikke. HamKam fikk kaptein John Olav Norheim utvist etter to gule kort drøyt ti minutter før slutt. Likevel fikk de satt inn en liten sluttspurt, men gikk altså målløse av banen.

HamKam står dermed uten seier og med ett poeng etter tre kamper, mens Rosenborg har vunnet begge sine hjemmekamper og står med seks poeng og er på en foreløpig tredjeplass i Eliteserien.

Absurd Odd-mål

De øvrige kampene i Eliteserien søndag endte slik:

Spesielt i kampen mellom Odd og Sandefjord ble det en virkelig absurd situasjon da Odd utlignet til 1–1. Sandefjord-keeper Hugo Keto kastet da ballen rett i beina til Odds Bork Bang-Kittilsen inne i 16-meteren.

Odd Sandefjord

TABBE: Keto prøvde å kaste ballen forbi Bang-Kittilsen, men da Odd-spilleren strakk ut foten, endte det med baklengsmål.

Foto: Skjermdump: TV 2

Lenge så det ut til at det likevel skulle bli Sandefjord-seier, men drøyt seks minutter på overtid utlignet Syver Aas til 2–2 for Odd.

null
Spiller nå
Kvestet til blods av knotter, endte opp med ti sting 00:43
Neste

Sportsnyheter

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Siste nytt

  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

    Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

    Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

    – Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

    – Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)

    Germany Soccer Bundesliga
    Foto: Sven Hoppe / AP
  • Trekker ikke Ingebrigtsen-boka: – Innholdet står seg

    Aschehoug gjør ingen endringer knyttet til salget av boka «Gjerts metode» etter at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot Gjert Ingebrigtsen.

    Det bekrefter Jan Swensson, forlagssjef sakprosa på Aschehoug, til NRK.

    – Gjerts metode handler om trening, om sønnenes karrierer og om å prestere. Den handler om andre temaer enn det som er oppe i dag. Det foreligger ingen forhold som tilsier at vi skal trekke boka, skriver Swensson.

    Han legger til:

    – Innholdet i boka står seg uavhengig av det som nå har kommet fram.

    Gjert Ingebrigtsen ble mandag tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner. Han bestrider tiltalen.

    2k1aonjDqW0
    Foto: NTB
  • Filip Skari tatt ut på juniorlandslaget – går i mamma Bentes langrennsspor

    Filip Skari er én av fem løpere på herresiden som har fått plass på neste sesongs juniorlandslag i langrenn.

    Det er klart etter at Norges Skiforbund presenterte uttaket tirsdag.

    Skari-navnet klinger godt i langrennsøyemed. Bente Skari er en Norges store legender på kvinnesiden. Nå er sønnen Filip på vei opp og fram.

    Nittedal-løperen har fått plass på neste sesongs juniorlandslag sammen med Lars Heggen (Harestua), Mons Melbye (Årvoll), Halvor Kvennås (Byåsen) og Torjus Magnus Harbo (Fossum).

    På kvinnesiden består laget av Milla Grosberghaugen Andreassen (Bækkelaget), Hanna Engesæter Sørbye (Røa), Eline Klevberg Lerfall (Lånke), Johanne Bjugan (Leksdal) og Veronika Vikhamar Schuler (Heming).

    – Vi har tatt ut ti veldig spennende løpere. Vi har ekstremt mange dyktige juniorer i Norge, slik at et uttak som dette alltid vil være vanskelig. Resultater i junior-VM og Equinor norgescup sammenlagt er lagt til grunn for uttaket av årets Equinor juniorlandslag, sier landslagstrener Kristian Dahl. (NTB)

    Filip Skari
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal