Bardal misset, men økte ledelsen

Anders Bardal sviktet i andre omgang av Holmenkollrennet og endte på tiendeplass. Trøsten var at han slo de nærmeste konkurrent i verdenscupen.

Video Bardal sviktet i 2.omgang

Bardal sviktet i 2.omgang

Bardal lå på femteplass etter 127,5 meter i første omgang. Da sviktet Schlierenzauer totalt, som med bare 113,5 meter var nummer 27.

Men da verdenscuplederen skulle slå til i finaleomgangen, bandt han seg for mye og landet på bare 116,5 meter.

- Uff, var Bardals første kommentar da han kom til NRKs intervjuer etter rennet. Han var skuffet.

- Nå er jeg småirritert over siste hoppet. Jeg gjorde ikke arbeidsoppgavene mine godt nok, og fikk ikke utnyttet energien.

- Tenker du på verdenscupen?

- Ja, og jeg liker meg godt i Planica, sier han, og sikter til de to siste rennene i verdenscup-sesongen neste helg. - Og det skal ikke gå lang tid før jeg får ristet av meg dene skuffelsen, legger Bardal til.

- En ære å vinne i Kollen

Østerrikeren Martin Koch vant rennet. Med 130 meter i andre omgang hoppet han seg opp fra fjerdeplass til seier.

Video Koch vant i Holmenkollen

Koch vant i Holmenkollen

- Dette er stort. Seier i selveste Holmenkollen. Det er en ære, sa Martin Koch til NRK rett etter rennet.

- Jeg hadde en god følelse i tilløpet, og klarte å gjennomføre et tilnærmet perfekt hopp, sa Koch til NRK. Han tok sin andre verdenscupseier for sesongen.

Schilerenzauer mislyktes

Gregor Schlierenzauer, som lå 112 poeng bak Bardal i verdenscupen før Holmenkollrennet, mislyktes totalt i første omgang og kom seg bare såvidt med til finaleomgangen. Han hoppet seg litt opp i sitt andre hopp, men klarte ikke bedre enn 16.-plass.

Det betyr at Bardal til tross for sitt svak andrehopp styrket stillingen i verdenscupen foran skiflygingsrennene i Planica. Han leder nå med 123 poeng på østerrikeren.

Ledet etter første omgang gjorde Diki Ito, 7,5 poeng foran Bardal.

I tillegg til Bardal, fikk også Andreas Stjernen og Rune Velta hoppe finaleomgangen. De endte som nummer 13 og 14 til slutt.