Hopp til innhold

– En av mine dårligere kamper

Tross to avgjørende assists, synes Patrick Thoresen selv han spilte en av sine dårligste kamper i sluttspillet da Salavat Julajev slo Atlant Moskva 3-1 i annen kamp i KHL-finalen i ishockey.

Patrick Thoresen

Patrick Thoresen var sterkt delaktig i at hans Salavat sikret den andre strake seieren i finaleserien.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Jeg synes sjøl jeg spiller en av de dårligere kampene jeg har gjort så langt i sluttspillet. Jeg følte meg litt tung i hodet og ikke helt der jeg ville være. Men i blant produserer man på de dagene man ikke føler seg like frisk i beina og hodet, sier Patrcik Thoresen til NRK.no etter søndagens kamp.

– Det er kanskje litt kjedelig, men det viktiste er at laget vinner og det er jeg kjempeglad for, sier han.

Har overtaket

Med seier har nordmannens lag et solid overtak med 2-0 i best av sju kamper i KHL-finalen i ishockey.

– Vi har klart fått et lite overtak nå, men vi kan ikke endre på spillestilen vår. Det gjorde vi forrige runde da vi ledet 3-1 i kamper, og Meattlurg spilte seg til 3-3. Det ble en nervepirrende sjuende match, sier Thoresen.

– Vi må ha fokus på hver kamp, men det er ikke noe tvil om at vi har det psykologiske overtaket. Når har vi 60 prosent sjanse til å vinne, men vi får prøve å ikke tenke så langt fremover og ta kamp tre først, sier Thoresen.

Bortebane neste

De to neste kampen blir på bortebane for Thoresen og Salavat, da Atlantas er vertskap i Mytisjtsji.

– Jeg synes vi har vært stabile på bortebane i hele sluttspillet, det bør ikke være så stor forskjell fra bortebane til hjemmebane. Vi har hatt bra med bortefans så langt i stluttspillet og vi har spilt bra der tidligere, sier han.

– Det er klart det blir tøffere, de får ekstra boost av sine hjemmefans, men jeg tror vi skal gi dem en bra kamp på tirsdag, sier Thoresen.

Snudde kampen etter utvisning

Jan Mareks scoring ga gjestene 1-0-ledelse etter første periode, men i midtperioden slo vertene kraftig tilbake.

– Jeg synes Atlant startet friskest. De har helt klart overtaket frem til de får en fem+matchutvisning. Litt heldige er vi også på den utvisninga, for det er egentlig vår egen spillers feil at han havnet i den situasjonen, sier Thoresen.

I overtallet som fulgte scoret hjemmelaget to mål, og snudde kampen til 2-1 ledelse.

Thoresen hadde førsteassist på 1-1-målet og annenassist på 2-1-målet. Begge scoringer ble satt inn av Igor Grigorenko. Sergej Zinovjev økte ledelsen i slutten av perioden.

Patrick Thoresen spilte 15.47 minutter og hadde to skudd på mål.

Sportsnyheter

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Siste nytt

  • Elverum klar for sluttspillfinale i håndball

    Elverum tok seg videre til finalen i sluttspillet i håndball etter at de vant 41-30 borte mot Arendal tirsdag kveld.

    Elverum møter Kolstad, som slo ut Drammen i sine semifinalekamper med 2-0. Første finalekamp i best av tre spilles mellom de to lagene 22. mai i Trondheim.

  • VG: Bård Finne får to kampers karantene

    Branns Bård Finne må utebli fra klubbens to neste kamper etter at han ble utvist i 0-0-kampen borte mot KFUM Oslo i helgen.

    Det bekrefter Eirik Lindstrøm, leder av NFFs disiplinærutvalg til VG.

    – Dette opplevde vi som en grei sak. Verken mer eller mindre enn to kamper, sier Lindstrøm til avisen.

    Brann-spissen ble sendt i dusjen etter en høy fot mot KFUM-keeper Emil Ødegaard. En VAR-sjekk gjorde at det gule kortet til Finne ble omgjort til rødt. Dermed måtte han ta den tunge veien over fotgjengerfeltet i Ekebergveien og i garderoben etter en snau halvtime.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

    Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

    Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

    – Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

    – Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)

    Germany Soccer Bundesliga
    Foto: Sven Hoppe / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal