Hopp til innhold

Forsvarerne ordnet seier: – Skal begynne å kalle han Beckenbauer

Sarpsborg 08 ledet 3-0 over AaFK, men det ble noen hektiske sluttminutter etter to reduseringer av sunnmøringene.

Skudd

Her scorer Martin Thømt Jensen kampens første mål. Ballen er ute av bildet og på vei mot krysset. Sarpsborg 08 vant til slutt 3-1 over AaFK.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det var et oppgjør mellom to bunnlag. Etter kampen henger AaFK fortsatt igjen i bunnen av tabellen, mens Sarpsborg 08 nærmer seg øvre halvdel.

Midtstopper Martin Thømt Jensen stod for kampens vakreste scoring da han curlet ballen lekkert i lengste hjørne.

– Jeg skal begynne å kalle han Beckenbauer. Det var et fantastisk mål, sa Sarpsborgs trener, Brian Deane, om Thømt Jensens mål, med referanse til den tidligere tyske forsvarskjempen.

Senere i førsteomgang doblet den omskolerte høyrebacken Claes Kronberg ledelsen, før samme mann la på til 3-0 like etter pause.

AaFK fikk en redusering ved Peter Orry Larsen, og like før slutt scoret Mustafa Abdellaoue i sin AaFK-debut. Ålesunderne måtte derimot betale for den dårlige starten på kampen, og tapte 3-2.

– Vi jobber på og forsøker å komme tilbake i kampen, men det er klart det er vanskelig når vi ligger under 2-0 til pause, sa AaFKs Daniel Arnefjord i CMores sendinger.

AaFK trener Jan Jönsson var heller ikke fornøyd med det laget hans viste i førsteomgangen.

– Vi er for passive i forsvarsspillet i dag. Det er under all kritikk, mener han.

To debutanter for AaFK

Etter forrige sesong solgte AaFK sin toppscorer, Abderrazak Hamdallah, til kinesiske Guangzhou for rundt 35 millioner kroner, og søket etter en erstatter begynte umiddelbart.

Svaret fant de først tidligere i vår i Mustafa Abdellaoue. «Mos» scoret etter 89 minutter og gjorde slik sett jobben sin i AaFK-debuten.

– Målet hjelper lite, vi trenger poeng. Det holder ikke, vi må se oss selv i speilet, sier debutanten.

I tillegg til Abdellaoue fikk El Mehdi Karnass sin debut for AaFK, men han ble byttet ut etter 35 minutter med en skade. Det skulle ikke bli debutantenes aften, for hjemmelaget hadde ingen planer om å la gjestene herje fritt på Sarpsborg Stadion.

Bananskudd i krysset

Etter 21 minutter sendte Martin Thømt Jensen laget i føringen i den kokende sommersola. Han tok fint med seg ballen inn i banen fra venstrekanten og sendte avgårde et bananskudd i lengste vinkel. En vakker scoring av forsvarsspilleren.

Ikke lenge etter doblet sarpingene ledelsen. Et innlegg ble slått inn foran mål og etter en serie dårlige inngripener og vurderinger av AaFK-forsvaret kunne Claes Kronberg banke ballen hardt i nærmeste hjørne.

Sarpsborg sultne på mer

Sarpsborg hadde en strålende førsteomgang og var tydelig sultne på mer. Kun ett minutt ut i den andre omgangen stod det 3-0. Hjemmelaget kontret AaFK i senk og en uselvisk Martin Wiig spilte ballen sideveis til Kronberg som kom på løp. Han gjorde seg selv til tomålsscorer da han enkelt plasserte ballen utagbart til side for Sten Grytebust.

AaFK hang imidlertid bedre med i andreomgang og med en halvtime igjen å spille fikk ålesunderne en etterlengtet redusering.

Michael Barrantes spilte fri Fredrik Ulvestad som kom på et stormende løp inn i Sarpsborgs sekstenmeter. Unggutten spilte 45 grader ut i feltet til Peter Orry Larsen som avsluttet kontant i nettaket. Etter 89 minutter scoret «Mos», men det ble også intet mindre enn et trøstemål.

Nedturen fortsetter for AaFK som ligger på kvalifiseringsplass. Veien ned til nedrykksplass er også kort. Brann ligger to poeng bak, mens Sandnes Ulf ligger fire poeng bak.

Sarpsborg klatret flere plasser med dagens seier og nørmer seg øvre halvdel av tabellen.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal