– På de flate etappene var han og Luca (Paolini, journ.anm.) mine viktigste hjelpere, sa Kristoff til NRK dagen etter at han mistet sin viktige hjelperytter Aleksandr Porsev.

Kristoff forbannet

Kristoff var irritert over å ikke vinne fjerde etappe i årets Tour de France. Nå er han irritert på lagledelsen etter at opptrekker Porsev ikke klarte tidsgrensen.

Alexander Kristoff smalt til mot egen lagledelse etter gårsdagens etappe der Aleksandr Porsev ikke klarte tidsgrensen.

– Hva betyr det at Porsev røk?

– Det betyr en del for meg. Hvorfor skal vi ofre gode sjanser for piss? Det er jo helt latterlig, sa en tydelig irritert Kristoff til procycling.no etter etappen i går.

Før han la ut på dagens etappe innrømmet Kristoff at det var frustrerende, men at han hadde skværet opp med lagledelsen. Men han innrømmer at det blir vanskeligere uten en av sine viktigste hjelperyttere.

– «Et lite slag for baugen»

Da NRK møtte Kristoff før starten på dagens fjelletappe var fortsatt klar på at han mener laget burde prioritert annerledes.

– Frustrasjon etter gårsdagens etappe?

– Ja, det var det. Porsev følte seg ikke helt bra heller, så det kunne hende han var ute uansett. Da burde vi heller kanskje spart ham litt så han hadde en sjanse til å komme til mål, sa Kristoff dagen etter at han mistet sin viktigste hjelperytter.

Det har vært Luca Paolini og Porsev som har vært sammen med Kristoff når det drar seg til mot slutten av etappene.

– Porsev hadde vært viktig for at jeg skal vinne søndag og på de to siste flate etappene. Det er et lite «slag for baugen» at han er vekk for min del, mente Kristoff.

To ryttere skulle spares for nordmannen

– Jeg fikk beskjed om at de to rytterne (Porsev og Paolini) var kun for meg og da synes jeg det var rart at de måtte kjøre på en fjelletappe, sa Kristoff.

Nå har han bare Luca Paolini igjen – italieneren som hjalp ham på de siste kilometerne da han vant sin etappe tidligere i uken.

Lørdagens etappe er en tøff etappe der fler fjell venter. Etter at Kittel falt av på gårsdagens etappe, øyner Kristoff et lite håp om at spurtkanonen kan falle av.

– Han må først gjennom i dag og han så litt tung ut i går. Det hadde jo vært fint for meg om han røk på tidslimiten, men det skal nok litt til.

Porsev veldig, veldig syk

Sportsdirektør i Katjusja, Torsten Schmidt, snakket før lørdagens etappe om hvorfor Porsev måtte trekke seg og om Kristoffs utblåsning.

– Kan du skjønne Kristoffs frustrasjon?

– Ja, det kan jeg. Det var fint å se de jobbe sammen. Men er en rytter syk så kan han ikke fortsette å gi 100 prosent, sa Schmidt til NRK.

Han fortalte at de hadde snakket om hendelsen lørdag morgen og at det nå var lagt bak dem.

– Vi snakket ikke så mye om det i går, fordi rytterne trengte hvile. Vi snakket litt om det i dag tidlig. Det er synd når en rytter forlater Touren, fortsatte Schmidt.

Aleksandr Porsev ble satt til å kjøre i front i hovedfeltet, selv om han kjente på sykdom. Det fikk konsekvenser og han er nå ute av Tour de France.

– Han følte seg veldig syk, og etter at han hadde ligget i front for laget fikk han feber i går kveld, sa Schmidt som fortsatt var en smule optimist før morgendagens etappe.

– Kristoff har alltid sjanser. Blir det en massespurt så får vi se. Alexander viste forrige gang at han er veldig sterk, avsluttet Schmidt

• Tenåringen Yamal skjøt Barcelona opp på sølvplass

16 år gamle Lamine Yamal satte iskaldt inn kampens første mål da Barcelona slo Real Sociedad 2-0 i spansk fotball mandag.

Yamal ble spilt fra av mer enn dobbelt så gamle Ilkay Gündogan (33) fem minutter før pause. Alene med keeper satte unggutten ballen iskaldt i mål.

Scoringen var Yamals femte i ligaen denne sesongen. Tross sin unge alder har han vært på banen i 34 av Barcelonas 35 seriekamper. 19 av dem har han spilt fra start.

På overtid i annen omgang fastsatte Raphinha sluttresultatet til 2-0 fra straffemerket.

Mandagens seier sørget for at Barcelona igjen klatret forbi Girona på tabellen i La Liga. Ett poeng skiller i sølvkampen når tre serierunder gjenstår.

Real Madrid er allerede suverene seriemestre. 14 poeng skiller ned til Barcelona på tabellen. (NTB)

LaLiga - FC Barcelona v Real Sociedad
  • Bisarr keepertabbe og Liverpool-kollaps i kaoskamp

Liverpool ledet 3-1 mot Aston Villa, men en sen opphenting sørget for 3-3 i Premier League mandag kveld.

Ti minutter før slutt ble Jhon Duran byttet inn for Villa, og med to mål på tampen sørget colombianeren for at det endte uavgjort i en heseblesende kamp på Villa Park.

Allerede etter et minutt tok Liverpool ledelsen da Villa-keeper Emiliano Martínez rotet ballen inn i eget nett.

Villa utlignet ved Youri Tielemans ti minutter senere, før Cody Gakpo sendte Liverpool tilbake i ledelsen halvveis ut i omgangen. Like etter pause scoret Jarell Quansah sitt første Premier League-mål, da han satte inn 3-1 for Liverpool.

Begge lag fortsatte å produsere målsjanser på løpende bånd, og en rekke mål ble annullert for offside.

Til slutt var det Duran som sørget for at Villa hentet opp gjestenes ledelse, og dermed endte det uavgjort i Jürgen Klopps siste bortekampsom Liverpool-manager.

Før kampen var det allerede klart at Liverpool blir nummer tre i Premier League denne sesongen, mens Aston Villa kunne sikret topp fire og mesterligaplass med seier.

Med ett poeng til Villa kan de fortsatt bli tatt igjen av Tottenham. Villa har 68 poeng med én kamp igjen, mens Tottenham har 63 med to kamper igjen.

Jhon Duran
  • Norske scoringer bidro til Malmö-luke på tabelltoppen

Erik Botheim og Lasse Berg Johnsen scoret hvert sitt mål da Malmö slo IFK Göteborg 3-0 i svensk fotball mandag.

Seieren betyr at Malmö har skaffet seg fem poengs luke på toppen av tabellen etter åtte seriekamper i Allsvenskan. Djurgården følger nærmest.

En drøy halvtime var spilt da Erik Botheim var frampå i mandagens bortekamp i Göteborg. Et innlegg fra peruanske Sergio Peña endte på bakerste stolpe, der den norske måltyven kom stormende og satte inn sin femte ligascoring for sesongen.

Deretter doblet danske Søren Rieks ledelsen. Rett før full tid åpnet Lasse Berg Johnsen målkontoen i Allsvenskan denne sesongen og fastsatte resultatet til 3-0.

IFK Göteborg har fått en tung start på sesongen. Sju poeng på åtte kamper betyr at storklubben kun har Kalmar og Västerås bak seg på tabellen. (NTB)