Hopp til innhold

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Premier League - Arsenal v Chelsea

MÅLGLIS: Ben White feirer scoring sammen med Martin Ødegaard.

Martin Ødegaard viste frem litt magi da han serverte Kai Havertz det tredje målet til Arsenal for kvelden. Nordmannen fikk ballen på egen halvdel og fant tyskeren i bakrom som sendte inn 3-0.

– Ødegaard er en magiker. Han er en ekte tier, skriver den profilerte Manchester United-supporteren Mark Goldbridge.

Premier League - Arsenal v Chelsea

STILTE INN SIKTET: Ødegaard hadde målgivende på både 3- og 5-0.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Også de norske kommentatorene lot seg rive med:

– Smart, smart, smart, smart! Hvis du ser det fra Ødegaards posisjon, er det nesten umulig å se den luka. Se hvordan han vinkler den!, sier Viaplay-kommentator Roar Stokke.

Få minutter senere satte Havertz sitt andre, før Ødegaard igjen stod for serveringen da Ben White satte inn 5-0. Dermed sørget de for at Chelsea-ydmykelsen ble komplett.

Les også Arsenals mektige duo hylles som verdens beste: – De er utrolige

sdasda

– Elsket av alle

Også fra Arsenal-manageren vanket det store ord.

– Vi var enige om at han var en spiller med et stort talent og at han kunne vokse med oss. Vi var overbevist om at han ville tilføye noe spesielt til laget, sier Arsenal-manager Mikel Arteta til TNT Sports etter kampen.

Han roser samtidig hvordan Ødegaard har håndtert rollen som kaptein.

– Han har gjort det så naturlig og er elsket av alle. Den kjærligheten han har er nok til at alle vil følge han, sier Arteta.

Britain Soccer Premier League

KAPTEIN: – Elsket av alle, sier Arteta om Ødegaard.

Foto: Kin Cheung / AP

Rant inn scoringer

Kampen startet med et smell da Leandro Trossard sendte vertene i ledelsen allerede etter fem minutter. Declan Rice slapp ballen til belgieren på et ypperlig tidspunkt, og Trossard satte den i mål fra skrått hold inne i boksen.

Fem minutter senere kom en annen type smell som fikk skarp kritikk av eksperter. Takehiro Tomiyasu ble stemplet av Chelsea-spiller Nicolas Jackson, men dommeren delte ikke ut kort.

– Der kunne Tomiyasus karriere vært ødelagt, så det er et klart rødt kort for meg, sa Viaplay-ekspert Jan Åge Fjørtoft.

Premier League - Arsenal v Chelsea

BLE STEMPLET: Arsenals Takehiro Tomiyasu.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Heller ikke VAR grep inn i situasjonen. Tomiyasu kom seg tilsynelatende uskadet fra hendelsen og spilte helt til det 72. minutt. Jackson slapp unna med å få frispark mot seg.

Resten av førsteomgang ble en tam affære – i sterk kontrast til det hjemmefansen hadde i vente etter pausen.

Les også Real Madrid har lært av Ødegaard-tabben

Real Madrid's new teenage signing Martin Odegaard holds up his jersey with Real Madrid institutional relations director Emilio Butragueno in Madrid

– Millimeterpresist

White satte i gang ballet etter 52 minutter. Rices forsøk gikk i en Chelsea-spiller, før White satte ballen i mål. Om lag fem minutter senere viste Ødegaard frem sine ferdigheter da han fant Havertz før 3-0.

– Den pasningen fra Ødegaard er varmesøkende. Det skal ikke være mulig å bøye den så millimeterpresist som han gjør, sier Viaplay-ekspert Lars Tjærnås.

Premier League - Arsenal v Chelsea

TUNG TIRSDAG: Chelsea-keeper Djordje Petrovic hadde ikke verdens beste dag på jobben.

Foto: Matthew Childs / Reuters

– En utsøkt pasning fra Ødegaard, skriver ESPN-journalist James Olley på X.

– Briljant avslutning av Havertz, fantastisk assist av Ødegaard, oppsummerer Henry Winter, kåret til årets sportsjournalist i England, 3-0-scoringen.

Les også Real Madrid har lært av Ødegaard-tabben

Real Madrid's new teenage signing Martin Odegaard holds up his jersey with Real Madrid institutional relations director Emilio Butragueno in Madrid

Og så fortsatte det bare å renne inn. Nestemann på lista var Havertz. Igjen. Bukayo Saka spilte inn til tyskeren som etter to raske ballberøringer satte inn sitt andre for kvelden. Kampen skulle også få sin andre tomålsscorer like etterpå. Ødegaard løftet ballen elegant inn til White inne i boksen, som klarte å sette 5-0.

Arsenal kjemper en innbitt kamp om ligatittelen, og ligger nå tre poeng foran Liverpool som har én kamp mindre spilt, og Manchester City som har to kamper til gode.

Liverpool møter Everton borte onsdag, mens City drar til Brighton torsdag.

Slik ser Premier League-tabellen ut:

Siste nytt

  • Fullt snøkaos i Giro d'Italia: – Helt hodemist

    Etter mye om og men ble den 16. etappen i Giro d'Italia kraftig kortet ned. Etappen skulle egentlig ta rytterne helt opp til 2500 meters høyde over Umbrailpasset, men allerede ved starten i Livigno på 1900 meters høyde var det sludd og snøvær.

    Rytterforeningen varslet tidlig tirsdag morgen at de ønsket å starte etappen på den andre siden av Umbrailpasset, mens arrangøren hadde et klart ønske om å starte etappen i Livigno og deretter nøytralisere rittet over toppen av stigningen.

    Til slutt endte det hele med at rytterne blir fraktet til motsatt side av fjellpasset og etappen skal starte derfra, men da NRK snakket med Tobias Foss kvart på tolv, var usikkerheten fremdeles stor.

    – Det er nada struktur. Heldigvis er alle rytterne på samme bølgelengde, så da går det greit, sier Foss.

    – Hvordan er forholdene nå?

    – Det er sludd og det ligger snø på bakken. Det er helt hodemist at det fremdeles er et spørsmål.

    – Hvordan hadde det vært å sykle opp til 2500 meters høyde?

    – Det hadde ikke vært mulig. Det hadde vært for mye snø på bakken til at det hadde vært mulig, så jeg skjønner ikke helt hva de roter med, sier Foss.

    Den forkortede versjonen av etappen starter klokken 14.00.

    Giro
    Foto: Tobias Foss
  • Ny tung skadebeskjed for VM-håpet Graabak – har fått påvist flere brudd etter treningsulykke

    Kombinertstjernen Jørgen Graabak har fått nedslående nyheter etter et fall på rulleski. Inngangen til den viktige VM-sesongen blir helt annerledes enn trønderen hadde sett for seg.

    Det er tre uker siden uhellet var ute for Graabak. Kombinertprofilen, som har fire OL-gull på merittlista, gikk i bakken på sin aller første økt i oppkjøringen til neste sesongs VM på hjemmebane i Granåsen.

    Tirsdag fikk han svar på nye undersøkelser knyttet til skadene albuen og armen ble påført i ulykken.

    – Status er at albuen er brukket. Det er albuespissen som er av. I tillegg er det store beinet i underarmen brukket, sier Graabak til NTB.

    Adresseavisen omtalte saken først.

    Ved siden av de nevnte bruddene har kombinertprofilen kraftige blødninger i muskulaturen i området som har fått seg en smell. (NTB)

    Jørgen Graabak
    Foto: NTB
  • Turnstjerne raser mot netthets

    Den amerikanske turnprofilen Simone Biles har sett seg lei av all kritikken hun og ektemannen Jonathan Owens har fått i sosiale medier.

    Kommentarene kommer som følge at av NFL-spiller Owens uttalte i en podkast i desember at han ikke viste hvem Biles var før de møttes for første gang.

    – Jeg skal adressere dette raskt, spøken var aldri en spøk! Dere er veldig respektløse overfor forholdet mitt til mannen min, skrev Biles i en Instagram-story mandag og fortsatte:

    – Så jeg sier dette bare en gang. Med all respekt, dra til helvete. Hvis dere fortsetter å kommentere eller tvitre til meg, kommer jeg bare til å blokkere dere. Så enkelt er det.

    Biles avsluttet meldingen med å takke alle sine støttespillere.

    Innlegget kom etter at Biles vant et turnstevne søndag og la ut et bilde der hun kysset Owens og skrev «Hjertet mitt. Den beste supporteren, jeg kunne ikke bedt om en bedre ektemann».

    Til tross for flere støttende kommentarer, gjorde flere kommentarer narr av kontroversen og Owens. (NTB)

    Simone Biles
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal