Hopp til innhold

Rogers gråt av glede etter maktdemonstrasjon

En rørt Michael Rogers tok til tårene etter seieren på tirsdagens lange og brutale Tour-etappe.

Cycling Tour de France

Så glad var Michael Rogers da han krysset mållinjen i Bagnères-de-Luchon.

Foto: Peter Dejong / Ap

Michael Rogers

Michael Rogers bukket til publikum etter å ha syklet den 237, 5 kilometer lange etappen.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Michael Rogers hadde mest krefter igjen da det HC-rangerte fjellet Port de Balés var rundet og fikk etter hvert en luke da han suste i rundt 100 kilometer i timen ned mot målområdet.

Australieren strakk armene i været og bukket elegant for de mange tilskuerne som hadde møtt opp i Bagnères-de-Luchon.

Rogers gråt da lagkamerat Alberto Contador brøt Tour de France i forrige uke, og i dag trillet tårene igjen. Men denne gangen gråt han naturligvis av glede.

– Har blitt mer sulten

– Det var mye glede som kom ut. Jeg har vært i denne posisjonen så mange ganger og visste at jeg enten kom til å krasje eller vinne. I år har jeg forandret meg mye mentalt. Jeg har blitt mer sulten og mindre redd for å feile, sier Rogers i et TV 2-sendt intervju.

Ikke bare var dette Rogers første etappeseier i Tour de France, han sikret også Bjarne Riis' Saxo Tinkoff andre seier på tre etapper.

Thomas Voeckler og Vasil Kiryienka tråkket i mål ni sekunder etter Rogers og ble henholdsvis nummer to og tre.

Nibali beholdt ledelsen i sammendraget. Han leder med 4.37 minutter til Alejandro Valverde etter den første dagen i Pyreneene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vincenzo

Vincenzo Nibali ble truet, men har fortsatt den gule trøya etter dagens etappe.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Knallhard etappe

Det 237, 5 kilometer lange blodslitet er den lengste etappen av årets ritt og inneholdt fem kategoriserte stigninger.

Etappen ble avsluttet med det HC-rangerte fjellet Port de Balés. Og de 21 ryttere i tet, som hadde over ti minutter til hovedfeltet, skapte god sykkelunderholdning opp de stupbratte bakkene:

Syklistene angrep i tur og orden i front, og bruddet ble mer og mer spredt jo lenger opp i de franske fjellene de syklet.

Fikk luke

Mot toppen av fjellet var Michael Rogers, José Serpa, Vasil Kiryienka, Cyril Gautier og Thomas Voeckler sterkest og hadde et solid forsprang i den drøye 20 kilometer lange utforkjøring mot mål.

Det var også disse syklistene som kapret de fem øverste plassene på resultatlisten.

– Jeg prøvde å riste av meg de andre noen ganger, men det var vanskelig. Jeg visste at etappen startet for min del i slutten av bakken, sier Michael Rogers.

Alexander Kristoff plasserte seg på halen av hovedfeltet på dagens etappe og konsentrerte seg først og fremst med å komme seg i mål innenfor tidsfristen.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal