Hopp til innhold

Flugstad Østberg suveren på sprinten

Ingvild Flugstad Østberg tok sin første verdenscupseier på en dag da de norske jentene tapetserte pallen under sprinten i Davos.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Ingvild Flugstad Østberg tok sin første verdenscupseier da hun vant sprinten i Davos.

Ingvild Flugstad Østberg

Endelig var det Ingvild Flugstad Østberg som kunne juble høyest over å ha krysset målstreken først.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Ingvild Flugstad Østberg har en etappeseier fra Tour De Ski, men har aldri vunnet et verdenscuprenn.

– Jeg har jobber knallhardt for dette og har vært veldig nær en verdenscupseier noen ganger. Det å krysse linja først alene var herlig, sier Flugstad Østberg til NRK etter sprintseieren.

Hun kunne endelig juble høyest i målområdet.

– Det var skikkelig gøy. Det var så herlig. Jeg elsker å vinne til vanlig, og det er ikke så ofte jeg vinner skirenn. I dag følte jeg meg sterk hele veien, sier hun.

Sterk hele sprinten

Ingvild Flugstad Østberg startet dagen som nummer én, da hun vant sprintprologen så vidt foran Marit Bjørgen. Hun vant også sine heat i kvartfinalen og semifinalen. NRKs langrennsekspert, Morten Djupvik var veldig imponert over det jenta fra Gjøvik presterte under sprinten i Davos.

– Ingvild har virket sterk i hele dag, og hun går fantastisk på ski. Det at hun bare klinker til og går i fra resten, er veldig moro å se på, sier Djupvik.

Trippel norsk

NORSK DOMINANS: De norske jentene var suverene og tok alle pallplassene. Maiken Caspersen Falla ble nummer to, mens Celine Brun-Lie tok tredjeplassen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Han synes det er fantastisk at det endelig klaffet for Flugstad Østberg.

– Det å vinne sin første verdenscupseier er så klart veldig stort. Det har ligget litt i kortene at Ingvild skal lykkes snart, men så har det vært litt stang ut. I dag så stemmer det endelig, fortsetter Djupvik.

Han tror vi får se mye av Flugstad Østberg i tiden fremover, og ikke bare i sprint.

– Hun kan gå flere distanser i både klassisk og fristil. Hun er nok en av de neste som kan ta steget opp å vinne verdenscupen sammenlagt, sier Morten Djupvik.

Femdobbelt norsk

Hele fem av seks jenter i sprintfinalen hadde det norske flagget på brystet. Det var bare svenske Stina Nilsson som kunne hindre norsk seier. Men hun brakk staven tidlig i løpet, da hun kun etter 29 sekunder ut i løpet krasjet med Celine Brun-Lie.

Saken fortsetter under videobildet:

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Svenske Stina Nilsson brakk staven 29 sekunder ut i finalen.

Maiken Caspersen Falla og Celine Brun-Lie sørget for at pallen ble helnorsk. Marit Bjørgen ble nummer fire, mens Heidi Weng tok femteplassen. NRK-kommentator Torgeir Bjørn er mektig imponert over den norske laginnsatsen, men tror også det kan jevne seg ut senere i sesongen.

– Norge har så mange gode kort. Det er ikke bare Johaug og Bjørgen, men også Østberg og Falla som er klare til å ta over. Norge har veldig mange gode løpere, og det gjør at også mange må være gode tidlig på sesongen. Den internasjonale konkurransen blir gjerne tøffere utover i sesongen, sier han.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Her kan du se kvinnenes sprintfinale i sin helhet.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal