Hopp til innhold

Blir tatt ut mot sin vilje – sier nei

Fredag blir Petter Northug tatt ut på landslaget mot sin vilje. Men da har landslagsledelsen allerede fått beskjed om at han takker nei til plassen.

Petter Northug

Petter Northug har ingen planer om å takke ja til landslagsplassen i år heller.

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli / NTB scanpix

Andremann i Tour de Ski, Chris Jespersen, har valgt å si ja til en plass på det norske landslaget.

Når laget blir offentliggjort fredag, vil også Petter Northugs navn stå på lista. Det formelle uttaket ble vedtatt av langrennskomiteen i Skiforbundet torsdag, og utover kvelden vil de uttatte løperne bli informert.

Og landslagsledelsen og komiteleder Torbjørn Skogstad har hele tiden vært tydelig på at alle de beste blir tatt ut.

Skal stå utenfor

Men fra Petter Northug er svaret – i år som i fjor – et klokkeklart nei, ifølge manager Are Sørum Langås.

– Vi har hatt en gjennomgang av dette etter forrige sesong. Det viktigste vi måtte finne ut i første omgang, var om Petter er hundre prosent motivert for å kjempe seg tilbake og reise kjerringa i skisporet. Det svaret er ja. Så er det deretter å finne de rammevilkårene rundt Petter som gjør at han klarer det, og vi har konkludert med at han ønsker å fortsette den private satsinga han har hatt i år.

– Kort oppsummert betyr det at Petter Northug svarer nei til tilbudet?

– Petter Northug ønsker å fortsette den satsinga han har hatt i år, og det medfører at han er utenfor landslaget, sier Langås.

Diskusjoner i forbundet

Så er det store spørsmålet om han får lov til det. Denne uka har det vært diskusjoner i ledelsen i Norges skiforbund om hvorvidt Northug skal få en tilsvarende avtale som han hadde sist vinter.

Da fikk Northug ha en samarbeidspartner som er i konkurranse med forbundets sponsorer (Coop), med unntak for periodene der han var på representasjonsoppdrag i Norge.

Det var en ordning ikke alle var fornøyd med, og krefter i Ski-Norge tok til orde for at Northug ikke bør få representere Norge så lenge han markedsfører en konkurrent av forbundets samarbeidspartnere.

Både komitéleder Skogstad og generalsekretær Stein Opsal bekrefter at diskusjonene pågår akkurat nå, og at et vedtak kan bli fattet på et møte i skistyret 5.-6. mai. Men ingen vil kommentere prosessen eller spekulere i utfallet.

– Ingen ideell situasjon

Det vil heller ikke Are Sørum Langås. Men han håper å slippe en reprise på fjorårets langdryge prosess, der avtalen mellom partene først kom i mål rett før sesongstart i november.

– Det er ingen ideell situasjon å sitte og file på dette i november, det tror jeg ingen parter ønsker, sier Langås.

– Hva forventer dere at utfallet blir?

– Vi har ingen spesielle forventninger. Vi satte oss ned i fjor før sesongen og fant en veldig god løsning, en løsning begge parter forholdt seg ryddig til, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal finne en god løsning i år, sier manageren, som bekrefter at det er en kontinuerlig dialog mellom partene.

– Hvis det ender med at Northug må velge mellom å beholde Coop-avtalen eller å gå verdenscup og VM i Falun, hva gjør han da?

– Det har vi ikke diskutert. Vi fant en god løsning i fjor, og vi er veldig løsningsorientert og konstruktiv til å finne en løsning i år også.

Utvider ikke laget

Are Sørum Langås sier samtidig at det er uaktuelt for Petter Northug å utvide laget foran kommende sesong.

– Vi har et lag som er spesialisert for Petter Northug, og det er der hovedstyrken vår ligger. Vi har snudd hver stein og diskutert å ta opp løpere, men funnet ut at vi ikke skal gjøre det, sier manageren.

Landslagsuttaket offentliggjøres altså fredag.

PS. Petter Northug har bestemt seg for å droppe Skarverennet lørdag på grunn av sykdom.

Siste nytt

  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP
  • Zuccarellos Wild med viktig seier

    Minnesota Wild vant 3-1 på hjemmebane over San Jose Sharks og sikret seg dermed viktige poeng i kampen om en sluttspillplass.

    Det tok 16 minutter før Joel Eriksson Ek punkterte nullen og sørget for den første scoringen for vertskapet i Minnesota. Midtveis i den andre perioden utlignet Mikael Granlund for Sharks.

    Den tredje perioden var så vidt i gang da Matt Brody sørget for at Wild igjen tok ledelsen. 2-1-målet kom etter bare 18 sekunder.

    På slutten av kampen tok gjestene fra San Jose ut målvakt Mackenzie Blackwood for å øke presset framover å forsøke å kjempe seg til forlenging. I stedet ble det Ryan Hartman som utnyttet muligheten da han snappet opp pucken inne ved vantet på egen banehalvdel og sendte et langskudd inn i det tomme Sharks-målet.

    Dermed kunne Minnesota gå av banen med to nye poeng. Det kommer godt med for laget fra Midtvesten, som før torsdagens oppgjør lå ni poeng unna en sluttspillplass med elleve kamper igjen å spille.

    Mats Zuccarello fikk 17 minutter på isen hjemme i St. Paul, men det ble ingen scoring eller assist på nordmannen denne gangen.

    (NTB)

    mWN7igN52F8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal