Hopp til innhold

Odd klatret til sølvplass

Det begynner å lukte medalje av Odd. Søndag vant de overbevisende 3-1 over Sandes Ulf i Skien.

odd

Odd vant 3-1 over Sandnes Ulf i Skien.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Fredrik Oldrup Jensen

Fredrik Oldrup Jensen scoret ett av Odds mål.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Odd vet hva som venter om de avslutter sesongen på en god måte. Etter dagens seier ligger laget på andreplass, og Skienslaget ligger godt an til å overgå den gode sesongen fra 2009, hvor laget endte på fjerdeplass.

Nå kjenner Oddrane lukten av en etterlengtet medalje, mens Tom Nordlie-effekten uteblir for Sandnes Ulf.

– Jeg er utrolig stolt av at vi har tatt så mange poeng etter 18 kamper. Jeg tror vi har ni kvalifiserte målsjanser i løpet av kampen, sa Dag Eilev Fagermo til C More etter kampen.

Odd var best kampen gjennom og vant til slutt 3-1 over Sandnes Ulf etter scoringer av 40 år gamle Frode Johnsen, Fredrik Oldrup Jensen og en suser fra Herolind Shala. Sandnes Ulf tok ledelsen ved Fredrik Midtsjø like etter pause, men tapte til slutt. Tom Nordlie var naturligvis skuffet etter nok et tap.

– Vi sitter igjen med null poeng. Summa summarum taper vi for et bedre lag. Det er den samme historien om igjen - mål kommer som regel av at et lag er bedre enn det andre. De fleste tror at vi rykker ned, men vi kan ta poeng mot hvem som helst, sa Sandnes Ulf-treneren.

Odd best i førsteomgang

Innledningsvis slet med begge lag med å få til eget spill. Både Sandnes Ulf og Odd lå med en kompakt bakre firer, og starten av kampen bar preg av det. Både Fredrik Nordkvelle og Ole Jørgen Halvorsen prøvde seg fra distanse, men Ulf-keeper Hannes Thor Halldorsson hadde god kontroll hver gang.

Nærmest kom Jone Samuelsen like før pause. Midtbanespilleren timet løpet sitt inn i feltet glimrende, men stupheadingen gikk på feil side av stolpen.

Odd hadde mye ball og var det førende laget, men en blanding av hell og dyktighet holdt Sandnes Ulf inne i kampen.

Odd vant etter snuoperasjon

Odd innledet andreomgangen med to gode langskudd, men allerede to minutt inn i omgangen smalt det i motsatt ende av banen. På sin første reelle målsjanse gikk Sandnes Ulf i føringen ved Fredrik Midtsjø. Innbytter Diego Rubio spilte ballen 45 grader ut til Midtsjø som kom på løp og midtbanespilleren banket ballen i nettet bak Odd-keeper André Hansen.

Bare få minutter senere fikk Odd en fortjent utligning. På et innlegg fra Thomas Grøgaard raget Frode Johnsen høyest, og stanget ballen i mål. Det var fjorårets toppscorer sitt første mål på over tre måneder.

Odd tok ledelsen ved Fredrik Oldrud Jensen som upresset fikk fyre av fra like utenfor sekstenmeteren. Han plasserte ballen utagbart ved høyre stolpe.

På overtid sendte Herolind Shala av en suser fra 25 meter, som Sandnes Ulfs keeper var sjanseløs på å ta.

Tom Nordlie-effekten uteblir for Sandnes Ulf, som har tapt de to kampene etter den erfarne treneren overtok roret. Dag-Eilev Fagermos Odd ligger godt an til å ta medalje etter seieren på hjemmebane.

Siste nytt

  • Hallingdølen: Johaug og Skarverennet stoppet av uvær

    Det tradisjonsrike Skarverennet i langrenn måtte stanses på kort varsel lørdag som følge av dårlig vær, melder Hallingdølen.

    Sterk vind skapte problemer for arrangørene av rennet lørdag. Den tok seg opp, og etter hvert måtte arrangørene si stopp.

    – Det er for dårlig sikt. Det blir dessverre ikke mer skirenn. Løperne ser ikke fra stikke til stikke, var beskjeden fra Finse ifølge Hallingdølen.

    Målgang er på Ustaoset.

    Løpere som ikke hadde kommet seg ut i løypa, ble vist tilbake til togvognene for retur til Ustaoset.

    På startstreken sto blant annet Therese Johaug, som for for en måned siden slo knockout på langrennseliten under 30-kilometeren i NM.

    Johaug har vunnet Skarverennet en rekke ganger, men denne gangen får hverken hun eller andre gå rennet.

    (NTB / NRK)

    NM ski Nordiske grener Lillehammer
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Medier: 23 kinesiske svømmere fikk delta i OL tross positive dopingprøver

    23 kinesiske svømmere skal ha fått grønt lys til å konkurrere under OL i Tokyo til tross for at de testet positivt for doping. Konklusjonen var at testene var forurensede.

    Det er skriver blant annet Daily Telegraph, New York Times og ARD.

    De aktuelle svømmerne testet positivt for det forbudte stoffet trimetazidin.

    Prøvene med hjertemedisinen ble avgitt under en treningsleir som ble gjennomført noen måneder før starten av Tokyo-lekene i 2021. Mesterskapet ble som kjent utsatt ett år som følge av covidpandemien.

    Kinesiske antidopingmyndigheter konkluderte innledningsvis med at dopingtestene inneholdt avvikende analytiske funn (AAF), men frikjente senere svømmerne for straff etter at undersøkelser viste at testene var utsatt for såkalt kontaminering.

    De kinesiske svømmerne med 30 medlemmer vant seks medaljer i Tokyo, inkludert tre gull.

    Daily Telegraph skriver at Verdens antidopingbyrå (Wada) og Det internasjonale svømmeforbundet ble varslet om de positive prøvene, men at også de stilte seg bak konklusjonen om at de positive testresultatene var forårsaket av forurensing.

    (NTB)

    Winter Olympics Salt Lake City
    Foto: Rick Bowmer / AP
  • Fiasko for Hamilton – røk rett ut i Kina-kvalifisering

    Den britiske superstjernen Lewis Hamilton får et blytungt utgangspunkt i søndagens Formel 1-løp i Shanghai etter å ha endt tredje sist i lørdagens kvalifisering.

    Mercedes-føreren fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder og klarte ikke ta seg videre til omgang to. Til slutt hadde han bare to førere bak seg.

    Hamilton forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. Dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken.

    – Er dette årets dårligste kvalifisering for Hamilton? Det må jo være det? Sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

    – Vi ser at Toto Wolff er sur, supplerte kommentator Atle Gulbrandsen med henvisning til Mercedes-teamsjefen.

    Hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen.

    (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal