Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

Ben White

SMART? Ben White pirka borti og sperra av Tottenhams målvakt før Arsenals fyrste scoring.

– Smart ja. Idiotisk av Spurs.

Det seier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp om daudballsituasjonane som førte til to av Arsenals mål mot Tottenham søndag.

For da hjørnesparket i forkant av den fyrste scoringa skulle takast plukka TV-kamera opp ein spesiell situasjon.

Arsenal-forsvarar Ben White gjekk rett inn mot Tottenham-målvakt Guglielmo Vicario og stilte seg tett inntil han. Så strakk han fram handa og pirka borti handa og ermet til italienaren.

– Det må ein tole og handtere. Tottenham vel også å ikkje ha nokon som ryddar plass til keeperen, seier Carl-Erik Torp om situasjonen.

Fleire engelske medium har også plukka opp situasjonen, og på X haglar reaksjonane.

«Ben White forsøker å losne Vicarios hanske»

«Ben White set målvakta ut av spel»

Var Ben Whites manøver innafor?

Ja 46%

Nei 54%

Avstemningen er lukket. 4286 stemmer totalt

Daudballmål nr. 2

3–0 til Arsenal kom også etter ein daudball. Også da hadde White stilt seg opp ved Vicario, og da hjørnesparket vart slått stilte han seg framfor målvakta og brukte styrka si til å hindre han.

– Vicario har null kraft, null autoritet til å ta tak i den situasjonen. Ben White gjer ingenting gale, sa Kasper Wikestad i Viaplays studio i pausen.

Viaplays fotballekspert Eirik Bakke hylla Arsenals plan, og han var tydeleg kritisk til forsvarsspelet til Tottenham.

– Alle ligg i sone og er «ball watching». Det er ein klar og tydeleg plan frå Arsenal dette her. Det er veldig svakt forsvarsspel av Tottenham, og ein veldig tydeleg plan frå Arsenal.

Carl-Erik Torp

HYLLAR: NRKs fotballekspert Carl Erik Torp hyllar Arsenals daudballgrep i 3-2-sigeren mot Tottenham.

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er einig i at forsvarsspelet til Tottenham er kritikkverdig.

– Corneren på 3–0 viser at dei kanskje burde ha ein som hjelpte Vicario til å kome seg ut.

– Arsenal har analysert og sett at Spurs ikkje bruker opp ein spelar på å ta ut motstandaren som stiller seg rundt Vicario. Og da har jo White ein jobb: hindre keeper å kunne plukke hjørnespark. Irritere og stå i vegen.

Premier League - Arsenal v Chelsea

– Klovnespel

Arsenal tok tidleg føringa i kampen da Pierre-Emile Højbjerg heada ballen i eiget mål. Sju minutt etterpå trudde mange at Tottenham hadde slått tilbake, men scoringa frå Micky van de Ven vart annullert etter ein hårfin offside.

Arsenal var nådelause da dei kontra inn mål nummer to kort tid etter den annullerte scoringa. Bukayo Saka var iskald, drog seg inn i bana og sette inn 2–0 i det lengste hjørnet. Det var Sakas 15 Premier League-mål denne sesongen. Tottenhamspelarane protesterte høglydt da dei meinte dei skulle hatt straffespark i forkant av kontringa. Men dommar Michael Oliver heldt fløyta burde frå kjeften, og Arsenal si scoring fekk stå.

SAKA: Bukayo Saka scora Arsenals andre mål.

Og vondt vart til verre for dei liljekvite etter 37 minutt. Etter nok eit hjørnespark frå Arsenal, fekk Kai Havertz gå åleine opp to meter frå mål, og kunne heade ballen kontant i mål.

I andre omgang fekk Tottenham plutseleg ei gåvepakke som gav eit lite håp. Arsenal-keeper Raja fekk ballen og skulle slå han framover. Da gav han den rett og slett bort til Cristian Romero som enkelt kunne sette ballen i mål

– Det er stryk av Raja. Det er å gje bort mål. For eit klovnespel av Raja i den situasjonen, kommenterte Viaplays fotballekspert Nils Johan Semb.

Fem minutt før fulltid vart håpet tent hjå Tottenham om at dei kunne få med seg noko, da Ben Davies vart sparka ned inne i 16-meteren og dommaren bles straffe. Son var sikker frå ellevemeteren, og så stod det 3-2.

Men Arsenal heldt unna, og rei inn ein viktig siger i kampen om ligatittelen.

Premier League - West Ham United v Liverpool

• Venus Williams blir Barbie-dukke

Etter fjorårets rosabonanza på filmlerretet for den velkjente, langbeinte dukken blir den nå å se i tennishvitt.

Venus Williams er nemlig blant de ni toppidrettsutøverne som vil dukke opp i Barbie-dukkeform, meldte leketøysprodusenten onsdag.

Formålet er ifølge Krista Berger hos Mattel å vise «betydningen idrett har i å fremme selvtillit, ambisjoner og myndiggjøring hos den kommende generasjon», skriver AP.

Venus Williams får selskap av turnstjernene Rebeca Andrade og Alexa Moreno, fotballspillerne Mary Fowler og Christine Sinclair, bokseren Estelle Mossely, svømmeren Federica Pellegrini, paratriatleten Susana Rodriguez og friidrettsutøveren Ewa Swoboda.

– Gjennom hele karrieren har jeg alltid vært drevet av ideen om å knuse glasstakene og være tro mot meg selv, sier Venus Williams, som sier at formålet bak sportsdukkene klinger godt hos henne. Hun har vunnet sju Grand Slam-titler.

(©NTB)

Cdlre1IXn4g
  • L'Équipe: Macron møtte Real Madrid-presidenten – snakket om Mbappé og OL

Frankrikes president Emmanuel Macron fortsetter sin utrettelige kamp for å få Kylian Mbappé til å spille OL-fotball for Frankrike.

Mbappé er ferdig som Paris Saint-Germain-spiller 30. juni. Det er ikke offisielt bekreftet hva som blir neste stoppested, men i franske medier tas det for gitt at Mbappé blir Real Madrid-spiller til sommeren. Det er også en dårlig skjult hemmelighet at Real Madrid-president Florentino Pérez beundrer spissen.

I sommer venter OL i Paris, og i den anledning har Frankrikes president Macron flere ganger ytret sitt ønske om å ha Mbappé med i den franske troppen. Tirsdag skrev L'Equipe at Macron og Perez skal ha møttes i Paris. Det skjedde under et Fifa-arrangement i byen.

Avisen skriver at Macron og Perez snakket «et par» minutter på tomannshånd. Samtalen skal ikke ha gitt klare resultater, men i Frankrike mener de at kampen om å få Mbappé OL-klar ikke er tapt.

Skulle Mbappé ende opp med å spille under OL, vil det bli en svært hektisk sommer for ham. I midten av juni er han en del av den franske troppen i EM i Tyskland.

Dessuten skal han ha tid til å bli presentert for sin nye klubb.

(©NTB)

5eQMiIZsu9A
  • 6000 fulgte Nadals trening i Paris: – Må nyte det

Rafael Nadal spiller om kort tid sin siste Roland-Garros-turnering. Mange vil se den spanske tennisstjernen i aksjon før han legger racketen på hylla.

Spanjolen har vunnet Grand Slam-turneringen hele 14 ganger. Selv om Nadal de siste årene har slitt stort med skader, er han full av håp før turneringsstart.

– Jeg skal gi mitt beste. Og hvis 100 prosent ikke er nok til å vinne en kamp, skal jeg akseptere det. Men jeg går ikke på banen uten tro på at jeg kan klare det. Hvis det er 0,01 prosent sjanse skal jeg fortsatt gi det et forsøk, uttalte Nadal sist uke.

Nyhetsbyrået AFP rapporterer at om lag 6000 personer var til stede på tribunene på hovedbanen under Nadals trening mandag.

– Vi må nyte den tiden han har igjen på banen. Trolig vil ikke noe slikt skje igjen, sier Nadal-trener Carlos Moya.

– Personlig pleier jeg aldri å være på tribunen før han kommer eller når han går av, men i år skal jeg gjøre et unntak for å få med meg all kjærligheten han får fra tilskuerne, fortsetter Moya.

Nadal tok sin hittil siste tittel da han slo Casper Ruud i Roland-Garros-finalen i 2022. I fjor ble Novak Djokovic mester, også det med finaleseier over Ruud.