Hopp til innhold

RBK bruker millioner på å sparke ledere

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng tar selvkritikk for at klubben har brukt mangfoldige millioner på å sparke ledere de siste to årene.

Ivar Koteng, Kåre Ingebrigtsen, Erik Hoftun

Styreleder i RBK Ivar Koteng presenterer Kåre Ingebrigtsen som ny trener i klubben, etter å ha sparket Per Joar Hansen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Styrelederen i Rosenborg får nå smertefullt se følgene av sparkekulturen i RBK. Koteng innrømmer at beslutninger om å ansette trenere i klubben har vært forhastet.

– Vi gjør jo en dårlig jobb i forkant, som gjør at vi kommer i slike situasjoner, sier Koteng.

10 millioner ut

Med Koteng som styreleder har Rosenborg brukt 4,5 millioner kroner på fallskjerm til tidligere trener Jan Jönsson.

Per Joar Hansen, som ble sparket mandag, skal ha 2 millioner kroner.

Tidligere daglig leder Hroar Stjernen fikk 1,8 millioner kroner, og assistenttrener Bård Wiggen, som sier han er ferdig i klubben, vil trolig koste Rosenborg rundt 1,2 millioner kroner.

Prislappen, om man tar med kompensasjon til Viking for fungerende trener Kåre Ingebrigtsen blir på rundt 10 millioner kroner.

Kjetil Kroksæter

– Dårlig ressursbruk å bruke penger på å betale folk som de ikke vil ha der, sier sportskommentator Kjetil Kroksæter.

Foto: NRK

– Kunne blitt brukt på spillerstallen

Kommentator i Adresseavisen, Kjetil Kroksæter, sier pengene heller burde blitt brukt til å forsterke spillerstallen.

– Rosenborg har gått med store underskudd i lang tid. Økonomien er anstrengt. Da er det selvfølgelig dårlig ressursbruk å bruke penger på å betale folk som de ikke vil ha der.

Koksæter mener den viktigste lærdommen RBK-ledelsen nå kan ta med seg er å bli flinkere i ansettelsesprosessen.

– Det er jo ikke sikkert at det nødvendigvis er trenerne det er noe galt med hver gang heller. Det kan hende at klubben må bli flinkere til å legge til rette for at trenerne lykkes.

Bedriftsledere lykkes ikke

Ekspert på idrettsøkonomi, Harry Arne Solberg, sier dyktige bedriftsledere feiler fordi de kommer inn i en annen kontekst når de skal styre i fotballens verden.

– Konteksten er annerledes enn i ordinære bedriftsstyrer. Det har med målsettingene og kravene som aktørene i fotballklubben stiller. Fansen har også betydelig makt, sier Solberg.

– Konsekvensene blir jo at vi står på stedet hvil i utvikling. Vi kommer ikke nærmere Europa, men lengre og lengre fra Europa, sier Koteng.

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal